Υλικά
2 λεπτές φέτες ψωμί ολικής με προζύμι
1 αυγό + 1 ασπραδι
2 μικρά μήλα
2 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
10 αμύγδαλα
Παρασκευή
Κόβουμε 2 φέτες ψωμί και τις περνάμε από μίγμα 2 χτυπημένων αυγών στο οποίο μπορούμε να έχουμε προσθέσει προαιρετικά λίγη κανέλα. Απλώνουμε το ψωμί σε λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 5 λεπτά. Κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια και τους δίνουμε μια βράση σε τηγανάκι με 4-5 κ.σ. νερό. Προσθέτουμε λίγο σιρόπι σφενδάμου και κανέλα και τα σκεπαζουμε για να σιγοβράσουν. Μετά από περίπου 2 λεπτά τα μήλα είναι έτοιμα. Σερβίρουμε το ψωμί με τα καραμελωμένα μήλα και λίγο έξτρα σιρόπι σφενδάμου, κανέλα και τριμμένα αμύγδαλα.
Καλή απόλαυση!
Εάν σας αρέσουν οι συνταγές διαβάστε εδώ!