Το αγαπημένο μας φρούτο του καλοκαιριού δεν μπορεί να είναι άλλο από το καρπούζι το οποίο συνοδεύει κάθε μας εξόρμηση είτε στην παραλία είτε σε κάποια εκδρομή ή μετά το φαγητό στο σπίτι.
Μπορούμε να το απολαύσουμε σαν φρούτο ή σαν ένα δροσιστικό χυμό.
Πάμε να φτιάξουμε παρέα αυτή την καλοκαιρινή δροσερή συνταγή του Άκη Πετρετζίκη, γιατί τι κι αν τελείωσε ο Αύγουστος το καλοκαιράκι είναι ακόμη εδώ!
Υλικά
- 150 γραμμάρια νερό
- 150 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
- 800 γραμμάρια καρπούζι
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Χυμό λεμονιού από ένα λεμόνι
- Ξύσμα λεμονιού από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε το νερό, τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 περίπου λεπτά.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, το αφήνουμε άλλα 3 λεπτά και το αφαιρούμε από την φωτιά. Αφήνουμε στη συνέχεια το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
- Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια 2-3 εκατοστών και το πολτοποιούμε μαζί με το σιρόπι, το εκχύλισμα βανίλιας, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι στο μπλέντερ.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε παγοθήκες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
- Όταν παγώσουν καλά και πρόκειται να σερβίρουμε, αδειάζουμε τα παγάκια στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε μεχρι να έχουν την υφή του χιονιού.
- Γεμίζουμε τα ποτήρια και σερβίρουμε με φέτες καρπουζιού.