Γεωργία Αρβανίτη: Το πιο σημαντικό για εμένα, είναι να γεμίζω με χαρά τη ζωή των ανθρώπων με τις δημιουργίες μου.

Συνέντευξη Γεωργίας Αρβανίτη Σχεδιάστρια, Ιδιοκτήτρια και Creative Director της G ORACLE DESIGN BRAND. 

Η Γεωργία Αρβανίτη έχει γεννηθεί στο Σικάγο της Αμερικής αλλά έχει μεγαλώσει και σπουδάσει στην Αθήνα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Marketing και Επικοινωνία και στο Σχεδιαστικό τμήμα Μόδας και Ενδυματολογίας της Σχολής Βελουδάκη. Σήμερα έχουμε την χαρά να την φιλοξενούμε στο likewoman.gr και να μας πει για το brand G ORACLE DESIGN και τα ρούχα που σχεδιάζει για αυτό.

1: Γεωργία πότε κατάλαβες ότι θέλεις να ασχοληθείς με τον χώρο της μόδας? Πόσο σε βοήθησαν οι σπουδές σου στο Marketing και την Επικοινωνία?

Από μικρή ηλικία θυμάμαι να με φωνάζουν “Μόδα”. Η αλήθεια όμως είναι ότι η πρώτη μου αγάπη είχε υπάρξει ο χορός, τον λάτρευα και εξακολουθώ να τον λατρεύω. Ονειρευόμουν να γίνω επαγγελματίας χορογράφος. Επικράτησε όμως η άλλη μου μεγάλη αγάπη, το σχέδιο. Να “χάνομαι” με την φαντασία μου σε “όνειρα” δημιουργίας και αυτά να παίρνουν ζωή. Το πιο σημαντικό από όλα σε εμένα προσωπικά, είναι να γεμίζω με χαρά την ζωή των ανθρώπων με τις δημιουργίες μου. Αξία ανεκτίμητη για μένα!
Οι σπουδές μου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, μου πρόσφεραν σίγουρα μια εξαιρετική πλατφόρμα γνώσεων που έχω αξιοποιήσει και χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στον χώρο. Σίγουρα αποτελεί εργαλειοθήκη απαραίτητη για την προώθηση και ανάπτυξη του brand name και των ρούχων που σχεδιάζω. Πιστεύω ότι ήταν ο τέλειος συνδυασμός σπουδών, μαζί με τις Σπουδές Σχεδίου και Ενδυματολογίας.

2: Τι είναι μόδα για σένα και πόσο τέχνη την θεωρείς?

Βλέπω τη Μόδα ως Τέχνη! Είναι κίνηση, είναι σχέδιο, είναι έμπνευση, είναι δημιουργία, όλα σε ένα! Και αυτό για μένα είναι Ζωή!

3. Πόσο καιρό υπάρχει το brand σου G ORACLE DESIGN ? Σε ποιά φάση της ζωής σου δημιουργήθηκε? Μίλησε μας για την φιλοσοφία του.

Το brand έκανε την επίσημη παρουσία του το φθινόπωρο του 2019 στο Catwalk που διοργανώθηκε από το NGFL ( New Generations Fashion Lines), όπου παρουσίασα την συλλογή του G ORACLE DESIGN για Άνοιξη-Καλοκαίρι 2020, ενώ ταυτόχρονα ξεκινούσε και η λειτουργία του Ηλεκτρονικού μας Καταστήματος: www.goracledesign.gr
Η ιδέα του brand γεννήθηκε αρκετά χρόνια πριν, όταν ακόμα ήμουν υπεύθυνη Σχεδιαστικού Τμήματος σε άλλη εταιρεία. Τα ταξίδια στο εξωτερικό τόσο για συστηματική ενημέρωση πάνω στις τάσεις, όσο και οι συμμετοχές μαζί με την τότε εταιρεία, στην διεθνή έκθεση της Κολωνίας, ενίσχυαν συνέχεια την αγάπη και το πάθος για αυτό που έκανα, αλλά και με προετοίμαζαν για το επόμενο βήμα μου. Το βήμα αυτό ήρθε μετά από χρόνια και η έμπνευση ήρθε μέσα από την φιλοσοφία της Νέας Εποχής, που βλέπει τον άνθρωπο μέσα από ένα ολιστικό πρίσμα. Στο όλον του! Μόνο που η Νέα Εποχή ήρθε απλά να μας θυμίσει γνώσεις που τις έφεραν προσωπικότητες όπως ο Ηράκλειτος, Πυθαγόρας, Θαλής και τόσοι άλλοι άξιοι, που μιλούσαν για την αέναη ενέργεια, για την δόνηση, για την συχνότητα. Μέσα από αυτό το προσωπικό ταξίδι αναζήτησης, γεννήθηκε το νέο μου brand G ORACLE DESIGN. Με αγάπη για τον άνθρωπο, τη φύση, τη Μητέρα Γη, την ζωή!
Οι εμπνεύσεις προς σχεδιασμό και υλοποίηση γεννιούνται μέσα από το φίλτρο της καρδιάς, που λειτουργεί ως αλάνθαστη πυξίδα.
Θέλω να προσφέρω μέσα από τον κόσμο της μόδας, κάτι καινούργιο, ξεχωριστό και κάθε δημιουργία να αποτελεί ένα ταξίδι έμπνευσης και χαράς που θα μας ενώνει όλους με κάτι κοινό, την αγάπη για ζωή!!!
Κάθε μου συλλογή αποτελεί ένα «καινούργιο ταξίδι», μέσα από το οποίο μοιραζόμαστε μια ιδιαίτερη λάμψη και μοναδικότητα!

4: Θέλεις να μας μιλήσεις για την καινούργια συλλογή? Υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα στοιχεία, υλικά που την χαρακτηρίζουν? Τι είναι το “Waste no more”

Η συλλογή για το Καλοκαίρι 2020 είναι για μένα από μόνη της μια πνοή και ανάσα αισιοδοξίας, χαράς και έμπνευσης. Έχοντας σαν στόχο τα ίδια τα ρούχα να λειτουργούν σαν πηγή έμπνευσης, ενδυνάμωσης και αφύπνισης, φέρνοντας στην επιφάνεια τον ενθουσιασμό και την εσωτερική μας λάμψη. Βασιζόμενη σε ιδιαίτερες αλλά ταυτόχρονα λιτές γραμμές, με μοναδικής ποιότητας φυσικά υφάσματα και ιδιαίτερα αφυπνιστικά σύμβολα που αποτυπώνονται μοναδικά στα ρούχα μας!
Εδώ θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα σημαντικό εγχείρημα που έχει ενταχθεί και έρχεται να προστεθεί στη φιλοσοφία του brand, το “Waste no more”.
Στα πλαίσια του εγχειρήματος “Waste no more” και της φιλοσοφίας αυτού, αναπτύξαμε και εντάξαμε στην παραγωγική μας διαδικασία, μια σειρά σχεδίων σε αξεσουάρ και όχι μόνο, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κυκλική διαχείριση και ανακύκλωση υλικών και υφασμάτων.
Παραμένοντας πιστή στα δομικά στοιχεία, στην οικολογική προσέγγιση και στην ιδιαίτερη αισθητική μας, η G ORACLE DESIGN ενισχύει μέσα από τα πλαίσια του “Waste no more” την επιλογή της στο μοντέλο διαχείρισης και αξιοποίησης των πόρων που χρησιμοποιεί, με γνώμονα το Zero-waste!
Έτσι κάθε μας σχέδιο αποτελεί ένα κομμάτι δημιουργίας που κρύβει μέσα του μια ιστορία, που καθρεφτίζει μια αξία.

5: Υπάρχεις χρόνια στον χώρο της μόδας, ποιά είναι η εξέλιξη της βιομηχανίας μόδας τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα?

Εδώ θα ήθελα να σταθώ και να αναφερθώ στην εξέλιξη της βιομηχανίας μόδας στην Ελλάδα. Παρατηρεί κανείς ότι ήταν αναπόφευκτο και για τα ελληνικά δεδομένα, να μην επηρεαστούν από τις ταχύτητες μαζικής παραγωγής των προϊόντων και στον χώρο της μόδας. Fast Fashion, αλλά τελικά με τι κόστος; Η απάντηση μέσα από το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί, πιστεύω πως ήρθε μέσα από την πρόσφατη δύσκολή και πρωτόγνωρη εμπειρία που βιώσαμε σε παγκόσμιο επίπεδο. Μόνο έτσι θα μπορούσαμε να κατανοήσουμε την σημαντικότητα και αναγκαιότητα να προσδιορίσουμε εκ νέου, στόχους με αξίες και ήθος, εκτιμώντας τι πραγματικά είναι σημαντικό για την ύπαρξή μας.
Η μόδα καθρεφτίζει αυτή την αλλαγή σε νοοτροπία, που ήδη έχει αρχίσει και φαίνεται μέσα από θέσεις και αποφάσεις που λαμβάνονται από εταιρείες ρούχων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στην G ORACLE DESIGN μέσα από την φιλοσοφία μας και έχοντας σαν γνώμονα το πώς μπορούμε να συμβάλλουμε και εμείς με τη σειρά μας στην αφύπνιση του κόσμου για ένα άλμα συνείδησης και τρόπου ύπαρξης και ζωής πάνω σε τούτο τον υπέροχο γαλάζιο πλανήτη, θέσαμε στους εαυτούς μας μία πρόκληση: να δημιουργήσουμε ρούχα που δεν είναι μόνο φτιαγμένα με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, αλλά και που λειτουργούν σαν πηγή έμπνευσης, ενδυνάμωσης και αφύπνισης, φέρνοντας στην επιφάνεια τον ενθουσιασμό και την εσωτερική μας λάμψη, πάντα μέσα από μια δημιουργική διαδικασία.

6: Ο κορωνοϊός έπληξε την παγκόσμια αγορά και την δική μας .Σε τι φάση σε βρήκε? Έχουν ανατραπεί σχέδια και ενέργειες του brand σου? Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια?

Στην παγκόσμια προσπάθεια αλλαγής της βιομηχανίας της μόδας, εμείς συμμετέχουμε προσεγγίζοντας τη δημιουργία μέσα από μια ιδιαίτερα καινοτόμα ιδέα, που βλέπει το ίδιο το ρούχο σαν «οντότητα» η οποία μπορεί να μας επηρεάζει με ένα μοναδικά αφυπνιστικό τρόπο, αγκαλιάζοντας μας με θετικότητα και μαγική αρμονία.

7: Κλείνοντας θελω να σε ευχαριστήσω πολύ και να σε ρωτήσω ποιό είναι το μότο σου.

Τα πάντα δονούνται σε μια συχνότητα. Η ενέργεια που εκπέμπουμε ακτινοβολεί προς τα έξω, αγκαλιάζοντας τα πάντα γύρω μας, ενώ μας επιστρέφει πίσω πολλαπλάσια.

«Ας γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε γύρω μας»…..αυτό είναι το motto μου.

Την G ORACLE DESIGN μπορείτε να την ακολουθήσετε στα social facebook | instagram | ή να επισκεφτείτε το site www.goracledesign.gr και να δείτε όλη την συλλογή.

Τζένη Οικονόμου

Από το μόντελινγκ, στη διοργάνωση επιδείξεων και τις δημόσιες σχέσεις, όλη μου η ζωή περιστρέφεται γύρω από το χώρο της μόδας, που αποτελεί και τη μεγάλη μου αγάπη! Επιλέγω να βλέπω τη θετική πλευρά της ζωής και πιστεύω πως ενωμένοι καταφέρνουμε περισσότερα, γι’ αυτό και είναι μεγάλη μου χαρά που αποτελώ κομμάτι της ομάδας του Likewoman!

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue