Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F01%252FElton John DIANA cover

26 χρόνια μετά τον θάνατο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα – Γιατί το παλάτι δεν ήθελε τoν Έλτον Τζον να τραγουδήσει στην κηδεία της

Σύμφωνα με κάποια δημοσιευμένα κυβερνητικά έγγραφα, μας αφήνουν να μάθουμε τι συνέβη στα παρασκήνια της “διάσημης παράστασης” του Έλτον Τζον του «Candle in the Wind» στην κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ φάνηκε να εναντιώνονται στην εκτέλεση του τραγουδιού με τους επανασχεδιασμένους στίχους του τραγουδιστή, σύμφωνα με έγγραφα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τα Εθνικά Αρχεία του Ηνωμένου Βασιλείου που έλαβε το Sky News. Ωστόσο, ο κοσμήτορας του Ουέστμινστερ έστειλε ένα προσωπικό σημείωμα σε ένα ανώτερο μέλος του Παλατιού για την ολοκλήρωση του αιτήματος.

Ο στιχουργός του Έλτον, Bernie Taupin, είχε ξαναγράψει το τραγούδι, που αφορούσε τη Marilyn Monroe, με νέους στίχους για την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Αντί για το “Goodbye Norma Jean” – το νόμιμο όνομα της Monroe – οι στίχοι άλλαξαν σε “Goodbye England’s rose”, σε ένα νεύμα προς την αείμνηστη πριγκίπισσα. Σύμφωνα με τα κυβερνητικά έγγραφα, φαίνεται ότι υπήρχαν ανησυχίες ότι οι νέοι στίχοι του τραγουδιού ήταν «πολύ συναισθηματικοί».

«Αν θεωρούνταν ότι οι λέξεις είναι πολύ συναισθηματικές (αν και αυτό δεν είναι καθόλου κακό δεδομένης της εθνικής διάθεσης), δεν χρειάζεται να τυπωθούν – μόνο να τραγουδηθούν».

Το Westminster Abbey έβαλε επίσης έναν σαξοφωνίστα σε αναμονή για να παίξει το τραγούδι σε περίπτωση που το παλάτι αρνηθεί την παράσταση του Τζον.

Η παράσταση του Τζον “Candle in the Wind” συνεχίστηκε και έγινε μια από τις πιο αξέχαστες πτυχές της κηδείας.

Elton John DIANA 2

«Υπήρχε μια αίσθηση ότι ήταν η μεγαλύτερη συναυλία της ζωής μου – για τέσσερα λεπτά, κυριολεκτικά θα ήμουν το κέντρο της προσοχής του κόσμου – αλλά εξίσου, δεν ήταν μια στιγμή του Έλτον Τζον, δεν αφορούσε εμένα καθόλου», είπε αργότερα ο Τζον.

Ο Τζον και η πριγκίπισσα Νταϊάνα συναντήθηκαν στο πάρτι για τα 21α γενέθλια του πρίγκιπα Άντριου το 1981, θυμάται ο τραγουδιστής στην αυτοβιογραφία του το 2019 Me.

«Είχε την ευλογία με μια απίστευτη κοινωνική ευκολία, μια ικανότητα να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται απόλυτα άνετα στην παρέα της», έγραψε. “Εκείνο το βράδυ του 1981, έφτασε στην αίθουσα χορού και αμέσως κάναμε κλικ. Καταλήξαμε να προσποιούμαστε ότι χορεύαμε το Τσάρλεστον με μουσική ντίσκο.”

Elton John DIANA

Ο Τζον είπε ότι η Νταϊάνα ήταν «υπέροχη παρέα, η καλύτερη καλεσμένη στο δείπνο, απίστευτα αδιάκριτη, ένα πραγματικό κουτσομπολιό: μπορούσες να τη ρωτήσεις οτιδήποτε και θα σουτο έλεγε».

Οι φίλοι είχαν μια διαμάχη περίπου ένα χρόνο πριν από το θάνατό της, όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα αποσύρθηκε από τη συνεισφορά σε ένα βιβλίο για φιλανθρωπικό σκοπό που είχε οργανώσει ο Τζον.

“Μόνο όταν δολοφονήθηκε ο Τζιάνι Βερσάτσε, πήραμε και οι δύο τηλέφωνο ο ένας στον άλλο και είπαμε: “Είναι τόσο ανόητο. Δεν έχουμε μιλήσει”, είπε ο Τζον στο CNN το 2002. “Είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που κάνουν μερικές φορές οι φίλοι. Ξέρεις, είναι πολύ περήφανοι για να σηκώσουν το τηλέφωνο».

Elton John Prince William and Prince Harry

Ο τραγουδιστής διατηρούσε σχέση και με τους δύο γιους της Νταϊάνα. Το 2007, 10 χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι ήρθαν μαζί με τον Τζον στη σκηνή στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου για μια συναυλία φόρου τιμής για την Νταϊάνα, όπου ερμήνευσε το «Your Song».

Πληροφορίες People
photos google

173577887 10224764341840464 61677497733566526 n 1

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED