gillian anderson cover 25fe5a9e

Gillian Anderson ή «Σιδηρά Κυρία» | Η γυναίκα που μαγνήτισε τα βλέμματα

Η Gillian Anderson ή Margaret Thatcher στο The Crown του Netflix πια,  μαγνητίζει το κοινό από το X-Files των 90’s.

Είναι το πρόσωπο των τελευταίων ημερών που έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα, για αυτό και εμείς μαζέψαμε πληροφορίες για όλα της τα «πρόσωπα», και σας τα παραθέτουμε αναλυτικά:

-Ως Gillian Anderson: Είναι μια περήφανη λονδρέζα που αγαπάει να παρατηρεί τα πουλιά της πόλης της. Όταν ήταν μικρή ήθελε να σπουδάσει βιολογία της θάλασσας,  αλλά της φαίνεται εφιάλτης να της δοθεί ένας τέτοιος ρόλος. «Δεν θα ήθελα να βρέχομαι είναι η αλήθεια» είπε σε μια συνέντευξή της. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία για τον ρόλο της ατζέντη Dana Scully στο X-Files, της ντετέκτιβ Stella Gibson στο The Fall και της σεξολόγου Jean Milburn στο sex education. Πολλές φορές κοιμάται χωρίς να ξεβαφετεί και γι’ αυτό παραπονιούνται όταν τη βάφουν στα καμαρίνια ότι έχει ξηρό δέρμα. Ωστόσο είναι 52 ετών και το δέρμα της δείχνει πολύ καθαρό και φρέσκο ακόμη και χωρίς μακιγιάζ.

Gillian2

-Ως Margaret Thatcher στη σειρά The Crown του Netflix: Η ηθοποιός έχει πει ότι δεν ήταν κοντά στα πολιτικά σχόλια της εποχής για την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της Βρετανίας επειδή μετακόμισε με την οικογένεια της στις ΗΠΑ την χρόνια που εξελέγη. Άρα έχει μια απόσταση από την προ πολλού διαμορφωμένη γνώμη των Βρετανών για αυτή. Τις γνώσεις της ,της πήρε από την ομάδα έρευνας της σειράς, διάβασε πολύ και είδε αρκετά βίντεο για να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα της, με έντονο τον κηρυγματικό τόνο στη φωνή. Η Thatcher είχε διαφορετική φωνή για κάθε event. Ήταν, άλλος άνθρωπος στα πολιτικά τεκταινόμενα και άλλος στα προσωπικά της. Στη σειρά προβάλλεται τόσο η οικογενειακή της ζωή όσο και οι πολιτικές εξελίξεις με επίκεντρο την ίδια όπως η διαχείρηση που έκανε στο πόλεμο των Φώκλαντ.

the crown1

Ως  Ηθοποιό: Ενώ είναι ταπεινή στην εμφάνιση, έχει πολλή αυτοπεποίθηση στην υποκριτική. Είπε χαρακτηριστικά «είναι διαφορετικά τώρα για τις γυναίκες της ηλικίας μου σε σχέση με 15 χρόνια πριν, όταν η ηλικία σε περιόριζε. Τώρα υπάρχει πληθώρα πλουσιοπάροχων ρόλων για να επιλέξει κανείς». Είναι επιλεκτική, αλλά με ρόλους όπως της Margo Channing στο All about Eve και της Margaret Thatcher στο The Crown πως να μην είναι. Ο σύντροφος της για τεσσεράμιση χρόνια τώρα και παραγωγός της σειράς The Crown την πρότεινε για τον ρόλο, κάτι που δεν επηρέασε τη σχέση τους, ίσως επειδή επέλεξαν να μην το συζητάνε στον προσωπικό τους χρόνο. Ακόμα, τονίζει πως οι ηθοποιοί χρειάζονται, έναν βαθμό ενσυναίσθησης για να ενσαρκώσουν κάθε ρόλο, ποσό μάλλον για ρόλους σαν της «σιδηράς κυρίας».

Ως Πολιτική ματιά: Η Anderson ανησυχεί για την πολιτική κατάσταση και φοβάται ότι τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα. Έχει την τάση να αποστασιοποιείται από δύσκολες καταστάσεις, αλλά όπως αναφέρει, αυτή είναι η στιγμή για να ξεβολευτούμε και να ακούσουμε. Ένα τέτοιο καμπανάκι επαγρύπνησης είναι το κίνημα Black Lives Matter που μας εκπαιδεύει να αντιστεκόμαστε στην πλύση εγκεφάλου που μας έχει ήδη κάνει το σύστημα. Υπάρχει ρατσιστική ανισότητα ακόμα και εφαρμόζεται με μυριάδες τρόπους.

Εάν πάντως δεν έχετε δει το The Crown…χάνετε!

 

 

 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue