Γιώργος Τζάνερης: «Η γκαλερί Genesis γεννήθηκε και μαζί της ξαναγεννήθηκε και εγώ»

Κάθε πόλη έχει την δική της ιστορία της απλής καθημερινότητας. Έχει τα στέκια της. Τα στέκια εκείνα που οι περαστικοί γίνονται θαμώνες και οι θαμώνες φίλοι. Τα στέκια εκείνα που παραμονεύουν σε στενά και πεζόδρομους, απαλλαγμένα από υπερβολές και στερεότυπα του παρελθόντος και γίνονται ξανά πυρήνες της τέχνης.

Ένα τέτοιο καλλιτεχνικό στέκι, την Gallery Genesis, ίδρυσε και διευθύνει στην διαχρονική Χάρητος στο Κολωνάκι, μία από τις πιο δραστήριες προσωπικότητες της Αθηναϊκής τέχνης.

3DD4D77C CF01 45AE BE8C CC4CF5495427
Χειμώνα • Καλοκαίρι πιστός φίλος της γειτονικής Ράτκα

Ο Γιώργος Τζάνερης, δημιούργησε έναν δυναμικό χώρο που υποστηρίζει με συνέπεια τους νέο-ανερχόμενους αλλά και πληθώρα καταξιωμένων καλλιτεχνών.

E29188E0 044B 4171 8DEC 6E4E29E1AC81
Μάριο Βουτσινά, Αθηνά Χατζή. 2. Ζέττα Μακρίδου, Παύλος Χαμπίδης. 3. Με Μηνά Χαμπιτάκη 4. Tελευταία φωτό με τον Αλέκο Αμφιλόχιο.

Έχοντας ένα ευδιάκριτο back up από παιδεία, μνήμες, εμπειρία και θητεία σε πολλαπλές δραστηριότητες, όπως εικοσιδύο χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο της διαφήμισης, σπουδές στις εφαρμοσμένες τέχνες, σπουδές σκηνοθεσίας, κινηματογράφου και θεάτρου, ο Γιώργος Τζάνερης επανεφευρίσκει και επαναπροσδιορίζει τον εαυτό του υπό σύγχρονες αντιστοιχίες.

21E5CCA0 DB4F 4713 9BB6 D4EB5C6C80D0
1. Τζάνερης και Γιάννη Ξανθούλη 2. Τζάνερης με Άγγελο Παπαδημητρίου 3. Τζένερης με Νίκο Περάκη 4. Τζάνερης με Νίκο Βατόπουλο.

Έτσι δέκα χρόνια πρίν ξαναγεννήθηκε πραγματοποιώντας ένα όνειρο του…
«Αποφάσισα να δημιουργήσω έναν χώρο όπου κυρίαρχη θέση θα έχουν οι καλλιτέχνες και το έργο τους. Κάπως έτσι γεννήθηκε η γκαλερί Genesis και μαζί της ξαναγεννήθηκε και εγώ».

IMG 7113
Έργο της Αθηνάς Χατζή από την έκθεση ‘’Αστικά ημιτόνια’’, έκθεση που θα συνεχιστεί μετά την λήξη της καραντίνας

Προσωπική υπόθεση λοιπόν η Genesis, σκέπτομαι θαυμάζοντας ένα έργο της Αθήνας Χατζή, δύο μέρες πριν το lock down του Νοεμβρίου. Ή μήπως όχι;
Προσωπική υπόθεση, ναί, αλλά τόσο ανοιχτή στη εξωστρέφεια που εν τέλει γίνεται υπόθεση παρέας.

giorgos ganeris 3
Πορτραίτο του Τζάνερη η συμμετοχή της Στρατηγούλας Γιαννακόπουλου, για την θεματική έκθεση ´´ΕΥΖΩΝΕΣ’’ στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών.

Γιατί εκτός από την πληθωρική προσωπικότητα του Τζάνερη, το χαρακτηριστικό βροντερό του γέλιο, την έμφυτη ευγένεια και αφοπλιστική τρέλα, δημιούργησε γύρω του μία παρέα από παλιούς και νέους φίλους με αδιαπραγμάτευτη αγάπη για την τέχνη. Μετέτρεψε μια γκαλερί σε ένα χώρο οικείο, ενταγμένο στην καθημερινότητα, με πολλές θεματικές τάσεις και έργα ανοιχτά σε πολλές ερμηνείες. Κυρίως όμως έστησε έναν χώρο τον οποίο διατρέχει μια γοητευτική comfort γλύκα όπου ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση.

giorgos ganeris 1
Πορτραίτο του, από τον Μηνά Καμπιτάκη

2010 – 2020 Δέκα χρόνια πορείας που ξεκίνησε με ούριο άνεμο και συνεχίζει πέρα από αντιξοότητες όλο και πιο μπροστά. Μπορεί να μην έγινε το μεγάλο πάρτυ που αξίζει σε μια τέτοια επέτειο, αλλά ποιός νοιάζεται;
Με την πρώτη ευκαιρία θα είμαστε όλοι εκεί, χαρούμενοι και υγιείς να ξαναγεννηθούμε στην Genesis Gallery…

BAE36F1B D49E 400B AAD2 92FDB94FAD65
 Με Αθηνά Ματίς για το event ‘’TRYGOS KOLONAKI’’ για το Plan B trends

IMG 8740
Φωτογραφικό πορτραίτο από τον Λεωνίδα Βασιλόπουλο. Παραδοσιακή φουστανέλα από την συλλογή Τζαμάλα

giorgos ganeris 2
Με την Ίρις Κρητικού, στενή του συνεργάτιδα

IMG 8705

Gallery Genesis, Χάρητος 35 Κολωνάκι
www.gallery genesis Athens.com
www.Facebook.com/giorgos.tzaneris
www.Facebook.com/pages/Genesis-Gallery

Ζέττα Μακρίδου

Μετά από πολύχρονες σπουδές μπαλέτου και ένα πέρασμα από το X-Ray Models Agency σαν booker, από το 2000 ασχολούμαι επαγγελματικά με το δημιουργικό κόσμημα. Παράλληλα με αυτό, μια μέρα αποφάσισα εικόνες που συνέλεξα από προσωπικά, επαγγελματικά αλλά και ψυχικά μου ταξίδια, να τις μοιραστώ μαζί σας μέσα από τα κείμενα μου. Η ζωή είναι εξόχως αναπάντεχη….

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue