Γιορτές και διατροφή: “Φάε οτι θες δεν υπάρχει πρόβλημα”-Διαβάστε γιατί!

Με τις γιορτές των Χριστουγέννων να πλησιάζουν πολλοί από εμάς αρχίζουμε και λαχταράμε τις λιχουδιές που τις συνοδεύουν.

Συνήθως μιλάμε για τουλάχιστον δύο μεγάλα δείπνα στις ημέρες των γιορτών και πολλά γλυκά. Πως θα σας φαίνονταν αν σας έλεγε κάποιος οτι “φάε οτι θες δεν υπαρχει πρόβλημα”; Σίγουρα θα νομίζετε οτι σας κανει πλάκα.

Σύμφωνα με μια καινούργια έρευνα απο το University of Michigan μας λέει ακριβώς αυτό !

Μπορείτε να καταναλώσετε για μια εβδομαδα οτι θελήσετε αρκεί να ασκήστε τακτικά από πριν τουλάχιστον 5/εβδομάδα. Η έλλειψη άσκησης και η ανθυγιεινή διατροφή έχουν συνδεθεί με την παχυσαρκία και το μεταβολικό σύνδρομο.

Προηγούμενες μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αύξηση της αερόβιας άσκησης μπορεί να αναστρέψει τα πρώτα συμπτώματα του μεταβολικού συνδρόμου. Η ομάδα πραγματοποίησε μια πιλοτική μελέτη στην οποία συμμετείχαν ενήλικες , ηλικίας μεταξύ 21-26 ετών. Οι συμμετέχοντες κατανάλωσαν 30% περισσότερες θερμίδες σε μία εβδομάδα από ό,τι συνήθως. Συνέχισαν να ασκούνται ως συνήθως. Αυτό περιελάμβανε τουλάχιστον 2 ½ ώρες αερόβιας άσκησης επί τουλάχιστον 6 ημέρες της εβδομάδας. Οι ενεργοί συμμετέχοντες αυτοί λοιπόν στην παρούσα μελέτη δεν έδειξαν σημάδια φλεγμονής στον λιπώδη ιστό τους, και καμία αλλαγή στην ανοχή στη γλυκόζη ή τη χημική διάσπαση του λίπους.

Με βάση λοιπόν την πιο πάνω μελέτη αν εσείς φίλες μου ασκήστε τακτικά και κάνετε τουλάχιστον 2 ½ ώρες αερόβιας άσκησης ανά εβδομαδα, το να βγείτε απο το πρόγραμμα για λίγο δεν ειναι κάτι που πρέπει να σας ανησυχεί αρκεί να εχετε τον έλεγχο .

Είμαι στην διάθεσή σας για ότι χρειαστείτε. Ρωτήστε με τώρα που έρχονται οι γιορτές και θα σας απαντήσω σε όλες σας τις απορίες. 

 

14563410 103956173407600 3713580913571307698 n

ΧρήστοςΦράγκος

Certified Personal Trainer

American college of sport medicine

Πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του στο facebook

 12834574 972677686113108 1299775450 n

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue