Γλιστρίδα με κιμά ή ορφανά-Μια απλή και γρήγορη συνταγή με ευεργετικές ιδιότητες

Η Αγγελική Βίγκα σήμερα έχει “φάει” γλιστρίδα και μας δίνει σουπερ εύκολη και νόστιμη συνταγή.
 
Η γλιστρίδα η αντράκλα είναι ένα… ευεργετικό ζιζάνιο. Το αστείο είναι ότι όταν σε έναν οργανισμό υπάρχει έλλειψη Ω3 οι ειδικοί συστήνουν συμπληρώματα ή παχιά ψάρια, ενώ η απλή και ταπεινή γλιστρίδα τα έχει όλα.
Η γλιστρίδα θεωρείται από παλαιά σαν πολύτιμο φυτό για τη θεραπεία των προβλημάτων του ουροποιητικού και του πεπτικού συστήματος. 
Η διουρητική δράση της χρησιμεύει σαν ανακούφιση των ασθενειών της ουροδόχου κύστης, για παράδειγμα στη δυσκολία κατά την ούρηση.
Ως γνωστό η βιταμίνη Ε και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα  προστατεύουν πιθανώς από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τις φλεγμονώδεις παθήσεις. Επίσης απαλλάσσει το συκώτι από υπεραιμία 
Όλα αυτά για ένα Ζιζάνιο που φυτρώνει παντού τέτοια εποχή
Τι θα χρειαστείτε:

 

200γρ κιμά μοσχαρίσιο
6 κουταλιες ελαιόλαδο
1 κιλό γλιστρίδα (αντράκλα)
μισό φλιτζάνι του καφέ ρύζι
2 μέτρια κρεμμύδια
2 κουταλιες σάλτσα ή μια μέτρια ντομάτα
2 ποτήρια νερό η ζωμό από κρέας
λίγο αλάτι, πιπέρι
 
Οδηγίες:
 
1- καθαρίζουμε τις ρίζες και πλένουμε την γλιστρίδα μας με άφθονο νερό και αφαιρούμε τα χοντρά σκληρά κοτσάνια
2- Βάζουμε την γλιστρίδα μας σε καυτό νερό το αφήνουμε 4- 5 λεπτά  και μετά το σουρώνουμε. 
3- Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μας ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι μας ψιλοκομμένο και τον κιμά μας και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Τότε συμπληρώνουμε την σάλτσα ( η την ψιλοκομμένη ντομάτα) και το ανακατεύουμε για 5 λεπτά όλα τα υλικά μας.
4- Στα σοταρισμένα υλικά μας ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό η ζωμό του κρέατος , το ρύζι μας αλάτι πιπέρι
Τα σιγοψήνουμε για 5 λεπτά και ρίχνουμε την σουρωμένη γλιστρίδα μας.
Όταν μαλακώσει το ρύζι το φαΐ σας είναι έτοιμο.
 
Αν κάποιος δεν θέλει τον κιμά όλη η διαδικασία γίνεται με τον ίδιο τρόπο αλλά χωρίς κιμά
 
Για όποιον επιθυμεί  μπορεί  να το συνοδεύσει με σως γιαουρτιού 
 
Σως γιαουρτιού    
200 γρ Γιαούρτι,  (2%)  λίγο  αλάτι,   πιπέρι,  μισό κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο  και προαιρετικά ελάχιστο σκόρδο και λίγο κόκκινο πιπέρι . 
 
Για όποιον βαριέται να μαγειρέψει δεν έχει παρά να επισκεφτεί το Deniz Meze που είναι όλες τις ημέρες ανοιχτό από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.
 
Αγγελική Βίγκα 
Chef του Deniz Meze
 
Η Αγγελική Βίγκα γεννήθηκε στην  Κωνσταντινούπολη. Από την μητέρα της κληρονόμισε το ταλέντα αλλά και την αγάπη της για την μαγειρική. Είχε από τα πιο γνωστά εστιατόριο στο Παλαιό Φάληρο με υπέροχες, μοναδικές πολίτικες γεύσεις. Αυθεντική Πολίτικη κουζίνα 
Έχει  βραβευθεί για τις γεύσεις τις δυο φορές και είχε φιλοξενήσει στο μαγαζί της από την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο πολλά και γνωστά πρόσωπα, από τον πολιτικό χώρο αλλά και τον καλλιτεχνικό χώρο.

Η κουζίνα της είναι σοφά μελετημένη για να σε ταξιδεύει σε αυθεντικούς, πολίτικους μεζέδες. 
Τώρα μπορείτε και εσείς να γευτείτε την υπέροχη κουζίνας της στο Deniz Meze στο Παλαιό Φάληρο
 
Eδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για το Deniz Meze

Xρονοπούλου 50, Άλιμος, Παλαιό Φάληρο

Τηλέφωνο: 21 1404 3811

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue