Φτιάξτε Γλυκιά Τυρόπιτα από τα Ζαγοροχώρια!

Την δοκιμάσαμε πρώτη φορά στο Πάπινγκο, στα Ζαγοροχώρια.

Κάθε πρωί, στο άψε-σβήσε, μας την έφτιαχνε η κυρά του ξενώνα που μέναμε, σαν εναλλακτική της μπουγάτσας. Εκεί τη λένε στρούλι και νομίζω ότι δεν έχω φάει τίποτα νοστιμότερο για πρωινό.

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

500 γρ. φέτα

4 αβγά

1 φλ. ζάχαρη

φρέσκο βούτυρο αγελάδος λιωμένο για τα φύλλα (περίπου 150 γρ.)

 Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, λιώνουμε τη φέτα με το πιρούνι και την ανακατεύουμε με τα αβγά.

Απλώνουμε στον πάγκο κάθε φορά 3 φύλλα.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη όλη την επιφάνεια.

Στην άκρη του φύλλου, απλώνουμε το μείγμα της φέτας.

Τυλίγουμε σε μπαστουνάκι και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και αλείφουμε πλουσιοπάροχα με βούτυρο την επιφάνεια.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

 Tip

Αν ανοίξετε φύλλο σπιτικό-που φυσικά δεν συγκρίνεται η νοστιμιά του- υπολογείστε 1 φύλλο για κάθε ρολάκι.

Ευχαριστούμε την Ελένη Ψυχούλη και το pirouni.gr για την ωραία συνταγή!

 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue