Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F12%2Fglyko fournou me tsoureki cover

Γλυκό φούρνου με τσουρέκι

Εύκολο και γρήγορο γλυκό με υλικά που σίγουρα υπάρχουν στο σπίτι!

Αυτό το διαφορετικό γλυκό είναι ιδανικό για πρωινό, απογευματινό αλλά και για βραδινές λιγούρες!

Δεν θα μπορεί να αντισταθεί κανείς!!

ΥΛΙΚΑ :

2 μικρά τσουρέκια εμπορίου (150γρ περίπου)

1 μήλο πράσινο (κομμένο σε μικρά κυβάκια )

1 κς βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

125γρ γάλα

125γρ κρέμα γάλακτος

2 αυγά

30γρ αμύγδαλο φιλέ

80γρ ζάχαρη

Κανέλα τριμμένη

40γρ σταφίδες ξανθές

80-90γρ λευκή κουβερτούρα

½ σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ (προαιρετικά)

Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε το τσουρέκι σε χοντρά κομμάτια και το ρίχνουμε σε ένα μπόλ μαζί με τα μήλα, τις σταφίδες, την σοκολάτα και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. Σε ένα άλλο μπόλ ανακατεύουμε το γάλα, την κρέμα,  τα αυγά, το αλκοόλ, την ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το τσουρέκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς μέχρι να πήξει η κρέμα και να πάρει το τσουρέκι μας χρυσαφένιο χρώμα. Όταν βγει από τον φούρνο πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!

Μπορούμε να σερβίρουμε και με παγωτό.

Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μήλο με μπανάνα.

20201213 124829

 

RECENT

RELATED