Γωνιές που δεν έχεις διακοσμήσει ακόμα!

Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά φίλη μου και με αυτό θα ασχοληθούμε σήμερα!

Για να ολοκληρώσεις την διακόσμηση του χώρου σου, δεν χρειάζεται πάντα να καταφύγεις σε μεγάλες και δραστικές λύσεις, μικρές πινελιές και κινήσεις μπορούν να κάνουν την διαφορά. Ειδικά αν αυτές αφορούν «ξεχασμένα» σημεία στο χώρο σου, το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει!

1. Τους διαδρόμους του σπιτιού σου, τους έχεις αξιοποιήσει; Συνήθως τους παραμελούμε και δεν τους δίνουμε την απαραίτητη σημασία, καθώς εστιάζουμε στα κύρια δωμάτια. Σκέψου όμως, πως θα μπορούσε να αλλάξει το ύφος του σπιτιού σου, αν προσθέσεις και εκεί 2-3 πραγματάκια. Μικροέπιπλα που ακολουθούν την γεωμετρία του χώρου ή και κάποια κάδρα είναι πιθανές λύσεις.

2. Οι εσωτερικές σκάλες μπορεί να είναι κουραστικές καμιά φορά αλλά (εκτός από την γυμναστική που σε αναγκάζουν να κάνεις!) προσφέρονται για διακόσμηση και αποθηκευτικό χώρο. Μπορείς να εκμεταλλευτείς το επάνω μέρος τους για να δημιουργήσεις ενδιαφέρουσες συνθέσεις με κορνίζες και ταυτόχρονα το κάτω μέρος για αποθηκευτικό χώρο (πάντα μας χρειάζεται λίγο παραπάνω).

3. Μικρές επιφάνειες, όπως το περβάζι των παραθύρων ή επάνω από το σώμα του καλοριφέρ, μπορούν να αναβαθμίσουν την αισθητική του χώρου, αν τις αξιοποιήσεις κατάλληλα. Μερικά βαζάκια, βιβλία ή και φυτά, όπως θα δεις στις φωτογραφίες, είναι το μόνο που χρειάζεσαι!

4. Ένας «περίεργος» χώρος ή μάλλον ένα «περίεργο» κενό είναι ο χώρος επάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας. Συνήθως τα κρεμαστά ντουλάπια δεν είναι μέχρι την οροφή, με αποτέλεσμα να έχεις έναν ανεκμετάλλευτο χώρο στο σημείο αυτό. Μπορείς να τον διακοσμήσεις με ωραία καλάθια και φυτά εσωτερικού χώρου, για μια boho πινελιά. Εναλλακτικά, μπορείς να τον κλείσεις και να δημιουργήσεις μικρούς αποθηκευτικούς χώρους και να «ψηλώσεις» οπτικά την κουζίνα σου!

5. Στο χώρο του μπάνιου, επίσης, μπορείς με μικρές κινήσεις να αξιοποιήσεις κάθε γωνιά του! Όπως θα δεις και στις εικόνες, όταν λέμε γωνιά, κυριολεκτούμε! Φυσικά, εδώ θα πρέπει να προσέξεις τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις, καθώς είναι ένας χώρος με αρκετή υγρασία λόγω της φύσης του. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται και την απουσία της προσωπικής σου πινελιάς.

Επειδή μιλάμε για.. γωνίες που δεν έχεις διακοσμήσει, ρίξε μια ματιά στις παρακάτω εικόνες, για να δεις ότι πόσο κυριολεκτούμε!

Άσε την φαντασία σου ελεύθερη, φίλη μου, και θα δημιουργήσεις τον ιδανικό χώρο για εσένα! Μην ξεχνάς ότι ο στόχος σου είναι να αναδείξεις την δική σου προσωπική πινελιά!

Κατερίνα Ευθυμίου Positive and Architects

Είμαι Αρχιτέκτων Μηχανικός και τα τελευταία χρόνια διατηρώ το αρχιτεκτονικό γραφείο «Positive+Architects» στην Αθήνα. Η αγάπη για την αρχιτεκτονική και το design με οδήγησε στις 5 τελικές υποψηφιότητες για το Διεθνές Βραβείο Ελληνίδας (Greek International Women Award), με το έργο «6 νέες κατοικίες με containers». Παράλληλα, η ενασχόληση με την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία του «Servio», μιας καινοτόμου εφαρμογής για κινητά για το χώρο της εστίασης.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue