Γυναίκα Οδηγός: Μία Νέα Έρευνα Καταρρίπτει Αρκετά Στερεότυπα

Μία νέα έρευνα που διεξήχθη πρόσφατα, ανέλυσε τα στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν για τους οδηγούς σε Αγγλία και Ουαλία και τα πορίσματά της είναι άκρως ενδιαφέροντα. Χωρίς αμφιβολία, σχεδόν σε όλο τον κόσμο επικρατεί η στερεοτυπική αντίληψη πως οι γυναίκες δεν είναι και τόσο καλές στο τιμόνι. Όμως, η έρευνα που σου παρουσιάζουμε σήμερα, έρχεται να δείξει πως αυτό δεν ευσταθεί απόλυτα.

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στην συγκεκριμένη έρευνα, οι άνδρες οδηγοί έχουν την πιο παραβατική συμπεριφορά όταν βρίσκονται στο τιμόνι, αφού από τα 539.000 άτομα που παραβίασαν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στην Αγγλία και την Ουαλία, το 79% ήταν άνδρες! Παράλληλα, η έρευνα απέδειξε πως οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να αποτύχουν στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης, αφού από τα 1,6 εκατομμύρια άτομα στην Αγγλία και την Ουαλία που έκαναν τις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης το 55% απέτυχε και το 34% ήταν γυναίκες ενώ το 24% ήταν άνδρες.

Πιο σημαντικά όμως αποτελέσματα, ήταν αυτά με τα οποία κατέληξε η έρευνα, τα οποία αναφέρουν πως το ένα τέταρτο όλων των αδικημάτων αναφέροντας σε άνδρες που αύξησαν την ταχύτητα σε αντίθεση με τις γυναίκες που αντιπροσωπεύουν μόλις το 7% των αδικημάτων, ενώ τα αρσενικά ήταν πέντε φορές πιο πιθανό να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος και περισσότερο από δύο φορές πιο πιθανό να είναι έχουν κάνει κάποιο λάθος κατά την υποβολή της ασφάλειας του αυτοκινήτου.

Μάλλον μεγαλώσαμε με λάθος εντυπώσεις για το ωραίο φύλο…

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue