Η Αγάπη Για Να Κρατήσει Θέλει Και Τις Αναγκαίες Υποχωρήσεις

 Μπορεί να σου ακούγεται λίγο κλισέ, αλλά δεν είναι ο γιαλός στραβός. Όλοι εμείς αρμενίζουμε στραβά. Μην πιστεύεις ότι ο έρωτας που βιώνεις με τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου είναι ανίκητη και τρομερά υπερασπιζόμενη δύναμη που ότι και αν γίνει θα αναδυθεί σαν μία άλλη Αφροδίτη της Μήλου. Η αγάπη μπορεί να χαρακτηρισθεί ως μία οντότητα που αν πέσει κάτω θα τσαλακωθεί ή ακόμη μπορεί και να σπάσει…

Σε μία σχέση λοιπόν, στην οποία υποτίθεται ότι υπάρχει μία εμπιστοσύνη και αγάπη, πάντα μα πάντα θα προσπαθήσει ο ένας να βάλει τρικλοποδιά στον άλλον για να βγει ( ας μου επιτραπεί ο όρος ) από πάνω. Ναι, εντάξει. Είμαστε εγωιστές από την φύση μας. Ναι, βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας. Δεν είναι όμως λάθος κάθε φορά να διώχνεις την ιδανική ιατρική μέθοδο μπας και ξαναζωντανέψει όλο αυτό; Όχι άλλο ηλεκτροσόκ όμως ρε παιδί μου! Η αγάπη θέλει υποχωρήσεις.

Είναι στιγμές που η αλήθεια μοιάζει σαν ψέμα ( φιλιά στον Αντώνη Ρέμο ). Είναι στιγμές όμως, που έχεις κάνει την σχέση σου να μοιάζει με αγώνα δρόμου. Πρέπει λοιπόν να καταλάβεις πως δεν είστε σε ρινγκ και ότι δεν έχεις να ρίξεις τον Ζαμπίδη. Μην βάζεις στόχο να αποδείξεις ποιος από τους δύο αντέχει περισσότερα γιατί το παιχνίδι θα χαθεί από το πρώτο δευτερόλεπτο και στις δύο πλευρές.

Κάθε σχέση χρειάζεται αμοιβαίες υποχωρήσεις και όρια που πρέπει να θέσουν και οι δύο πλευρές. Δεν μιλάμε ποτέ για κάτι προαιρετικό. Είναι μία επιλογή που πρέπει να έχεις τσεκάρει στο τεστ που βάζεις στον ίδιο σου τον εαυτό, κάθε φορά που ξεκινάς κάτι καινούριο. Αν από την άλλη επιλέξεις να παίξεις βρώμικα, τότε μάλλον το αποτέλεσμα δεν θα είναι υπέρ σου και στην τελική εσύ θα έχει πυροδοτήσει αυτή την κατάσταση.

Μην φοβάσαι να δείχνεις κάποιες φορές και την πιο ευαίσθητη πλευρά που όλοι έχουμε εξάλλου. Δεν δείχνει αδυναμία! Στην ουσία είναι κάτι που δείχνει την φυσικά και ανθρώπινη πλευρά του εαυτού σου. Αν δεν προσέξει από την μία θα υποστεί τις συνέπειες, ενώ στο κάτω κάτω έχεις δώσει και ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι του εαυτού σου. Από την άλλη όμως, πρέπει να προσέξεις να μην φτάσεις τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου στα όριά του. Όταν μιλάμε για όρια, μιλάμε για καταστάσεις στις οποίες γίνεται ένα τεράστιο push, από το οποίο κανείς μα κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος.

Αν θέλεις να θεωρείσαι έντιμος και σωστός άνθρωπος απέναντι στον εαυτό σου, πρέπει να παραμερίσεις οποιονδήποτε ανταγωνισμό έχεις μέσα σου, ενώ στο τέλος πρέπει να σκεφτείς σοβαρά, τί θέλεις από την ζωή σου στις προσωπικές σου σχέσεις. Θέλει χώρο το πράγμα, αλλά και θέληση και από τις δύο πλευρές…

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue