Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2020%252F07%252Fimages easyblog articles 10757 besi argyraki

Η αγαπημένη «Ιέρεια» του ελληνικού τραγουδιού της δεκαετίας 70-80 αλλά και του σήμερα

Συνέντευξη με την: ΜΠΕΣΣΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ

Την αγαπήσαμε μέσα από τα πολλά τραγούδια της, όπου και τα περισσότερα έγιναν μεγάλες επιτυχίες και ακούγονται αναλλοίωτα με το ίδιο κέφι και σήμερα!

Από το πρωτοξεκίνημα της στα 16 στα διάφορα Ελληνικά και Διεθνή φεστιβάλ, όπου και κάθε φορά κέρδιζε και κάποιο βραβείο, κατάφερε πολύ σύντομα να γίνει η ευρωπαία καλλιτέχνης με τα πιο πολλά βραβεία!

Το πέρασμα του χρόνου όχι μόνο δεν την άγγιξε, δεν την αλλοίωσε σαν προσωπικότητα, αλλά ούτε ταυτόχρονα και σαν άνθρωπο. Παραμένει η ίδια όπως όταν την πρωτογνωρίσαμε. Συνεχίζει να είναι ενεργή, και να κάνει επιλεκτικές εμφανίσεις στην Ελλάδα, στην Κύπρο,και απανταχού στην υφήλιο όπου προσκληθεί!

Τι θα έλεγες πως είναι εκείνο που σε χαρακτηρίζει πιο πολύ σαν άνθρωπο;
Νομίζω είναι κυρίαρχος ο αυθορμητισμός μου, σε μεγάλο βαθμό, μάλιστα οι πολύ δικοί μου άνθρωποι μου βάζουν χέρι γι’ αυτό, αλλά θα ήμουν άλλη χωρίς αυτόν.

Τι σου έρχεται στο νου όταν ακούς τη λέξη «Νάρκισσος»;
Το λουλούδι φυσικά, από τη μυθολογία τον όμορφο Βοιωτό, γιο του ποταμού Κηφισού και φυσικά τον εξαιρετικό ομώνυμο χώρο που θα εμφανιστούμε την Τετάρτη 9 Ιουλίου με πολυ ωραία τραγούδια αγάπης που θα σας ενθουσιάσουν.

Είσαι η πιο πολυβραβευμένη Ευρωπαία τραγουδίστρια, πως αισθάνεσαι για αυτό;
Είναι μέρος της δουλειάς, έτυχε να παίρνω μέρος χωρίς να το επιδιώκω και πάντα κέρδιζα κάποιο βραβείο. Είναι ωραίο να εκπροσωπείς τη χώρα σου, γιατί στην πορεία λειτουργεί και σε άλλους τομείς.

Είσαι από τους καλλιτέχνες που ξέφυγαν τον κανόνα. Διατήρησαν μια πορεία καλλιτεχνική σταθερή, αλλά και μια πολύ δεμένη οικογένεια. Υπάρχει μυστικό;
Ναι φυσικά και υπάρχει. Εγώ τα κάνω όλα με αγάπη και ενθουσιασμό, οπότε υπάρχει η ανάλογη ανταπόκριση και μόνο έτσι λειτουργεί το όλο πράγμα. Αφιερώνεσαι και στα δύο επάγγελμα και οικογένεια. Πέτυχα και ένα άντρα που με κατανοούσε και όλα έγιναν ιδανικά μαζί με τα δύο παιδιά μας.

Νοσταλγείς πράγματα από τη μέχρι τώρα πορεία σου;
Κάποιες λίγες φορές ναι. Κυρίως συνεργασίες με ανθρώπους που έχουν φύγει, όπως ο Στράτος Διονυσίου, η Ρίτα Σακελλαρίου, ο Νίκος Ιγνατιάδης και πολλοί άλλοι.

Αν σου δινόταν η δυνατότητα να γυρίσεις το χρόνο πίσω και να διορθώσεις κάποια πράγματα, τι θα ήταν αυτό;
Η ζωή έχει ενδιαφέρον γιατί είναι απρόβλεπτη, αν είχα τη δυνατότητα θα ήθελα να καθυστερήσω το σύντομο φευγιό της αδελφής μου και των γονιών μου.

Παρακολουθείς τα σημερινά καλλιτεχνικά δρώμενα σήμερα;
Φυσικά, αφού συνεχίζω τις εμφανίσεις μου σε τακτά χρονικά διαστήματα, κάνω και καινούργια τραγούδια, όπως αυτό που έκανε ο Ανδρέας Λάμπρου και η Σοφη Παππά πολύ πρόσφατα με τίτλο: «Ποτέ ξανά άνθρωποι μόνοι». Ενημερώνομαι από την κόρη μου Εβελίνα η οποία είναι τραγουδίστρια, επίσης πολύ καλή και με ενημερώνει πάντα για τα νεανικά σχήματα και τα νέα τραγούδια που κυκλοφορούν .

Υπάρχει κάποιο απωθημένο στη ζωή σου;
Θα ήταν αχαριστία εκ μέρους να πω κάτι τέτοιο. Όλα μου δώθηκαν απλόχερα, όχι φυσικά χωρίς αγώνα. Έχω εισπράξει τόση αγάπη που κάνει για τρεις ζωές! και εισπράττω ακόμη.

Αυτό το περίεργο και ιδιαίτερο καλοκαίρι, πόσο εύκολο είναι να κάνει κάποιος εμφανίσεις ανά την Ελλάδα και με ποιες βάσεις;
Παίρνουμε όλοι τις προφυλάξεις που χρειάζονται και που μας έχουν πει, κρατάμε τις αποστάσεις που χρειάζονται και γενικώς προσέχουμε. Το καλοκαίρι άλλωστε οι εμφανίσεις γίνονται σε ανοικτούς χώρους, οπότε υπάρχουν λιγότεροι κίνδυνοι.

Σαν άνθρωπος καλλιτέχνης ευαισθητοποιημένος στα κοινά, ποιά βάζεις σε πρώτη γραμμή;
Δεν τα διαχωρίζω, όταν χρειάζονται οι άνθρωποι βοήθεια τρέχω και τη δίνω. Όταν χρειάζονται τα ζώα ασχολούμαι με αυτά. Ανάλογα με τη στιγμή και το πρόβλημα,είμαι παρούσα και θα είμαι πάντα.

«Η Μπέσσυ Αργυράκη θα εμφανιστεί την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 για μια μοναδική βραδιά στο ΝΑΡΚΙΣΣΟ Garden στις 9.30μμ, στη Λεωφόρο Κηφισίας και Αγίου Κωνσταντίνου 52 στο Μαρούσι.

Μας υπόσχεται μια υπέροχη ξεχωριστή, μελωδική, μουσική βραδιά, όπως μόνο εκείνη ξέρει». 

RECENT

RELATED