Η Αργυρένια Πελεκάνου παρουσίασε το πρώτο της βιβλίο «Πες τα ψυχή μου» «μοιράζοντας» μοναδικά συναισθήματα!


28 Ιούν 2021

Την Παρασκευή που μας πέρασε, εμείς είχαμε την ευκαιρία να είμαστε στον όμορφο χώρο του Cafe Νανά μέσα στα δέντρα και στο πράσινο και να απολαύσουμε μια παρουσίαση βιβλίου πολύ διαφορετική από τις άλλες. Η Αργυρένια Πελακάνου η συγγραφέας του βιβλίου της «Πες τα ψυχή μου» εκδόσεις Αγγελάκη, μας έδωσε την ευκαιρία να αντιληφθούμε σε ένα βαθύτερο επίπεδο, πολλές διαφορετικές πτυχές του μυθιστορήματος, αλλά και της ίδιας, τις οποίες και θα μοιραστούμε μαζί σας.

SVW 7341 scaled

Φίλοι και γνωστοί από όλους τους χώρους ήταν εκεί για να μοιραστούν αυτή την ιδιαίτερη βραδιά και την χαρά της δημοσίευσης του πρώτου της βιβλίου.

Η Αργυρένια Πελεκάνου στο μυθιστόρημα της αυτό, αποτυπώνει με έναν γεμάτο φαντασία δημιουργικότητα και αμεσότητα, τρόπο βιώματα και εμπειρίες, που απέκτησε, καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής της.

Όσα η ίδια εξιστορεί, βασίζονται σε αληθινά συμβάντα, γεγονός που προσδίδει μία τελείως διαφορετική διάσταση, μία πιο προσωπική αίσθηση , στο σύγγραμμα αυτό.

SVW 7217 scaled

Βασικός σκοπός του βιβλίου αυτού , όπως η ίδια τόνισε, είναι η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ συγγραφέα και αναγνώστη. Η περιγραφή των πολλών και διαφορετικών γεγονότων της γεμάτης ζωής της , δημιουργεί το πλέον ιδανικό και εύφορο έδαφος , ώστε ο αναγνώστης να νιώσει ταύτιση με όσα διαβάζει και επίσης έδωσε την δυνατότητα να σκεφτεί ο αναγνώστης την δύναμη του καλού που υπερνικά πάντα. Κύριο μέλημα, είναι η υποστήριξη των συναισθημάτων και έκφραση τους μέσω του βιβλίου αυτού , δείχνοντας πως , στην πραγματικότητα, ακόμα και αν οι καταστάσεις που ενδεχομένως έχουμε βιώσει , δεν είναι ίδιες μεταξύ τους, τα συναισθήματα που έχουν αναδυθεί από αυτές είναι όχι μόνο αληθινά , αλλά και κοινά .

SVW 7371 scaled

Η συγγραφή του μυθιστορήματος αυτού, όπως η ίδια μας εκμυστηρεύτηκε, δεν είχε ως αφετηρία και σκοπό την συγγραφή μυθιστορήματος. Η συγγραφέας είχε ως αρχικό σκοπό, μέσω της καταγραφής των γεγονότων της ζωής της, και των συναισθημάτων που της είχαν δημιουργήσει, την διοχέτευσή τους, την απελευθέρωση από σκέψεις και συναισθήματα που την βάραιναν. Ωστόσο, πολλές φορές επέλεγε να γράφει και για ευχάριστες στιγμές και αισθήματα που ένιωθε μέσα από αυτές, άλλωστε, η καταγραφή συναισθημάτων είναι σημαντικό να γίνεται τόσο ως προς τις όμορφες εμπειρίες, όσο και ως προς τις στιγμές που δημιουργούν φόβο ή πόνο, αφού όλα αυτά σε συνδυασμό , μας κάνουν αυτό που είμαστε.

SVW 7419 scaled

Η απόφαση της να δημοσιεύσει το μυθιστόρημα της, να δώσει στον κόσμο ένα έργο που μόνο θα γαληνέψει τη ψυχή του, προέκυψε στην πορεία. Ήταν φανερό στην ίδια, πλέον και σε εμάς, χάρη σε εκείνη, πως η ανάγκη των ανθρώπων για ταύτιση ως προς τα συναισθήματα, με κάποιον άλλον , είναι μεγάλη.

SVW 7473 scaled

Η Αργυρένια Πελεκάνου χάρισε σε όλους μας το δώρο της δυνατότητας της ταύτισης, της αίσθησης της αλληλεγγύης και της συμπόνιας ως προς τον συνάνθρωπό μας. Μέσω του μυθιστορήματός της , έδειξε μεταξύ άλλων , πόσο ανθρώπινοι είμαστε όλοι οι άνθρωποι, πράγμα που ξεχνιέται στις μέρες μας. Ξεχνάμε να θυμηθούμε πως όλοι παλεύουμε μάχες κρυφές , πως όλοι νιώθουμε πολλές φορές ακριβώς το ίδιο συναίσθημα.

SVW 7450 scaled

Για όλους αυτούς τους λόγους, συστήνουμε ανεπιφύλακτα το μυθιστόρημα της Αργυρένιας Πελεκάνου «Πες τα ψυχή μου», για να σας συνοδεύσει αυτό το καλοκαίρι.

SVW 7365 scaled

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ!

Οι άνθρωποι που μίλησαν για το βιβλίο της είναι: η Άννα Κοντολέων, η Αργυρώ Λιοδήμου, η Θάνια Ιορδανίδου και η Τάνια Νικολοπούλου.
Χορηγός επικοινωνίας likewoman.gr.
ΦΩΤΟ: ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

SVW 7705 scaled

SVW 7637 scaled

SVW 7550 scaled

SVW 7546 scaled

 

SVW 7337 scaled

SVW 7278 scaled

SVW 7352 scaled

SVW 7633 scaled

SVW 7652 scaled

SVW 7694 scaled

SVW 7683 scaled

SVW 7721 scaled

SVW 7731 scaled

Εριάννα Κρόκου

Σπουδάζω Φιλοσοφία και Ψυχολογία. Ανακάλυψα την αγάπη μου για την αρθρογραφία σε αρκετά μικρή ηλικία, όπως και την επιθυμία μου να μοιράζομαι σκέψεις μου για θέματα κοινωνικής φύσεως, αλλά και για θέματα γύρω από τον χώρο του lifestyle και της μόδας. Η μόδα αποτελεί έναν από τους βασικούς τρόπους έκφρασης της προσωπικότητας, αλλά και της διάθεσης μου. Follow me on this journey.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue