Η Αθηνά Χατζή συνεχίζει το ταξίδι για τα «Αστικά Ημιτόνια» στην Genesis Gallery

Συνεχίζεται το ταξίδι για τα «Αστικά Ημιτόνια» της Αθηνάς Χατζή στην Genesis Gallery, ενισχυμένο με νέα έργα που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της καραντίνας.

Το αστικό τοπίο ζωντανεύει μέσα από τα έργα της Χατζή. Εικόνες της πόλης, ονειροπόλες, ατμοσφαιρικές, ασαφείς και γοητευτικές. Με ιδιαίτερη τεχνική.

Χωρίς την συμμετρία μιας κλασικής σύνθεσης. Με τα περισσότερα μοτίβα να μπλέκονται μεταξύ τους δημιουργώντας πίνακες γεμάτους χρώματα σε όλες τις αποχρώσεις του ουρανίου τόξου. Κάθε εικόνα αφορμή για ένα ταξίδι. Μια διαδρομή γεμάτη έμπνευση, φαντασία, φώς, απλότητα και αισιοδοξία. Αποκρυπτογραφεί την αύρα και την ζωή της πόλης.
Εκείνα τα μικρά που εμείς προσπερνάμε αδιάφορα, στα μάτια και στα χέρια της γίνονται σημαντικές δημιουργίες.

Κάποιες φορές η καταγωγή του ανθρώπου τον φέρνει αντιμέτωπο με τον προορισμό του…

Η Αθηνά Χατζή μεγαλωμένη σε ένα καλλιτεχνικό περιβάλλον, ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στο design στο College of Distributive Trades στο Λονδίνο και την σχολή Βακαλό στην Αθήνα, μετατρέπει το οινοποιείο του παππού της σε αίθουσα τέχνης εγκαινιάζοντας το μάλιστα με την έκθεση του οικογενειακού τους φίλου Παναγιώτη Τέτση!


photo 1: Γιώργος Τζάνερης, Νίκος Βατόπουλος, Ίρις Κρητικού, Αθηνα Χατζή, photo 2: Ίρις Κρητικού, Αθηνά Χατζή, Γιώργος Τζάνερης, photo 3: Αθηνά Χατζή, Κλαίρη Τσαλουχίδη Χατζημηνά, photo 4: Αθηνά Χατζή, Ζέττα Μακρίδου

Κάπως έτσι λοιπόν η καλλιτέχνης ξεκινά την εικαστική διαδρομή της αποτυπώνοντας στον καμβά εικόνες, αισθήσεις, και συναισθήματα.
Δημιουργεί ένα ολόδικο της σύμπαν με ατομικές εκθέσεις, συμμετοχή σε ομαδικές, συνεργασίες με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου, ένα σύμπαν φιλόξενο και οικείο με εικόνες που χαϊδεύουν την ψυχή και την μνήμη.

Στο σύμπαν της Αθήνας χωράνε όλοι. Δεν περισσεύει κανείς. Άλλωστε ένα από τα πολλά ζητούμενα της είναι:
«Να αγαπήσει το ευρύ κοινό την τέχνη, αλλά και να μπορεί να την αποκτήσει με έργα σε προσιτές τιμές. Η τέχνη δεν αφορά μόνο την ελίτ και τους συλλέκτες. Η τέχνη είναι για όλους».

Πληροφορίες έκθεσης:

Αθηνά Χατζή: Αστικά Ημιτόνια
Genesis Gallery: Χάρητος 35
Επιμέλεια έκθεσης: Ίρις Κρητικού
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιώργος Τζάνερης
Κείμενα καταλόγου: Ίρις Κρητικού, Νίκος Βατόπουλος
Διάρκεια: Έως 30 Ιανουαρίου 2021

 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue