Η «έμπνευση» της πανδημίας φέρνει χρώματα και φαντασία

Μέσα από την εμπειρία της πανδημίας αλλάζουμε εμείς, αλλάζει και η μόδα, ως καθρέφτης μιας κοινωνίας που προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί και ΝΑΙ μπορεί η ζωή μας να έχει μπει σε ένα περίεργο “pause”, όμως σύντομα θα ξεκινήσει πάλι και μια νέα ισορροπία θα δημιουργηθεί.

Αρχικά λόγω της έλλειψης πρώτων υλών, οι σχεδιαστές για το καλοκαίρι του ’21, χρησιμοποίησαν παλιά- stock υλικά, δημιουργώντας ευφάνταστα σχέδια με πολλά χρώματα, logos και έντονη φαντασία σε μία προσπάθεια να ξεχάσουμε, την “μαυρίλα” του χειμώνα.

Κύριο θέμα, η ανακύκλωση ειδικά των συνθετικών υλικών με κυρίαρχο το project «Re-Nylon» της Prada.

Μικρότερες συλλογές, τεχνικές φιλικές προς το περιβάλλον και όλα «ντυμένα» με την ελπίδα για ένα καλύτερο και πιο συνειδητοποιημένο αύριο.

Κάποιες από τις κυρίαρχες τάσεις για την φετινή άνοιξη-  καλοκαίρι:

Μόδα εμπνευσμένη από τα ’80s


Ανακυκλωμένα ρούχα με patchwork μοτίβα


Κροσέ, γκιπούρ, ανοιξιάτικα πλεκτά και δαντέλα

Ανοιξιάτικα πλεκτά , τουνίκ και διαφάνειες

Φλοράλ με μεγάλα ή μικρά λουλούδια σε ποικιλία χρωμάτων και γεωμετρικά σχέδια

Πάμε να ανακαλύψουμε πια είναι η τάση που μας πηγαίνει και να την προσαρμόσουμε στα μέτρα μας και με όρεξη πάντα για να υποδεχτουμε την άνοιξη.

My social Facebook | Instagram

Χριστίνα Λυμπεροπούλου Σχεδιάστρια Κοσμημάτων

Λατρεύω τη μόδα, το θέατρο και τη ζωγραφική. Μέσα από αυτές τις ασχολίες μου, ξεπήδησε πριν από 20 χρόνια και ο σχεδιασμός κοσμημάτων. Συνεργάστηκα για χρόνια με περιοδικά, στυλίστες και σχεδιαστές μόδας. Τα τελευταία 10 χρόνια αρθρογραφώ σε περιοδικά και site, μιλώντας σε Α΄ Πρόσωπο για τις εμπειρίες μου, την τρέχουσα στιγμή.

RECENT

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue