Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F03%2Fimages easyblog articles 9991 ekpedefsi

Η Εκπαίδευση Στην Εποχή Του «Κορωνοϊου» – Βήμα Βήμα!

Είναι γεγονός ότι διανύουμε είναι αρκετά “ιδιαίτερο διάστημα”, το οποίο έχει αλλάξει εντελώς τη ζωή μας και πολύ περισσότερο τον τρόπο που σκεφτόμαστε και λειτουργούμε!

Ξαφνικά αισθανθήκαμε πως οι ζωές όλων μας σταμάτησαν, ενώ πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι ζωές μας συνεχίζουν κανονικά…Είμαστε ενεργοί, είμαστε παραγωγικοί, αλλά μέσα από το σπίτι μας.. για την ασφάλεια όλων! Το Υπουργείο Παιδείας, ανταποκρινόμενο άμεσα στις περιστάσεις, προωθεί και για τους μικρούς μας φίλους την εργασία από το σπίτι, με ένα σύστημα διδασκαλίας ηλεκτρονικής μορφής. Το σύστημα αυτό θα διαχωρίζεται στην άμεση επικοινωνία (σύγχρονη διδασκαλία-Τηλεκπαίδευση) και στην έμμεση επικοινωνία (ασύγχρονη διδασκαλία). Στόχος της ενέργειας αυτής είναι να διατηρήσουν μαθητές καιεκπαιδευτικοίτην επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία, χωρίς όμως νακαλύπτει εξολοκλήρου διδακτέα ύλη.

…Δεν είμαστε διακοπές, απλώς δουλεύουμε διαφορετικά ..

Αγκαλίαζουμε λοιπόν αυτή την προσπάθεια, είναι θα λέγαμε μία μορφή εξελίξης “δεξιοτήτων” σε αυτόν το νέο ψηφιακό κόσμο που ούτως ή άλλως ζήσουμε μικροί-μεγάλοι . Ας τις δούμε όμως πιο αναλυτικά :

1. Ασύγχρονη διδασκαλία

Είναι η μορφή διδασκαλίας που ο μαθητής έχει πρόσβαση σε όποιο χρόνο αυτός επιθυμεί. Υπάρχει δηλαδή οργανωμένο εκπαιδευτικό υλικό, όπου ο μαθητής μπορεί να μπει και να εξασκηθεί σε γνωστικά αντικείμενα τη χρονική στιγμή και με τον ρυθμό αυτός επιθυμεί. Ένας “mini οδηγός” για τα βήματα στην ασύγχρονη διδασκαλία ακολουθεί παρακάτω, παρουσιάζοντας τις ψηφιακές δομές του Υπουργείου ανά βαθμίδα.

Α) Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία E-books: Οδηγίες χρήσης

Εισέρχεστε στον ιστότοπο https://dschool.edu.gr/

Κάνετε κλικ στα Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία.

Κάνετε κλικ στην τάξη σας, ή το αντικείμενο που θέλετε να αναζητήσετε.

Κάνετε κλικ σε ένα βιβλίο και ανοίγει σε νέα σελίδα.

Αφού επιλέξετε το κεφάλαιο, εμφανίζεται το κείμενο με εικονίδια ή ενσωματωμένους συνδέσμους, πατήσετε και μεταβείτε σε επιπρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό (ασκήσεις, προσομοιώσεις, πολλαπλές πηγές).

Β) Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Υλικό, Φωτόδεντρο: Οδηγίες χρήσης

Εισέρχεστε στον ιστότοπο https://dschool.edu.gr/

Κάνετε κλικ Φωτόδεντρο (aggregator).

Το διαδραστικό υλικό του συσσωρευτή είναι οργανωμένο σε θεματικές περιοχές.

Επιλέγετε την θεματική περιοχή που σας ενδιαφέρει και εμφανίζεται όλο το διαθέσιμο υλικό ή πληκτρολογείτε λέξεις κλειδιά από την μπάρα αναζήτησης.

Επιλογή εκπαιδευτικής βαθμίδας: Αναζητάτε το διαδραστικό υλικό ανάλογα τα με φίλτρα που σας ενδιαφέρουν, ή αναζητώντας με λέξεις κλειδιά στη μπάρα αναζήτησης στο πάνω μέρος της σελίδας.

Μόλις βρείτε το υλικό που σας ενδιαφέρει, πατάτε επάνω στον τίτλο και μεταβαίνετε σε νέα σελίδα.

Πατάτε πάνω στο εικονίδιο και ξεκινάει η δραστηριότητα.

2. Η Σύγχρονη διδασκαλία

Είναι η διδασκαλία η οποία πραγματοποιείται μέσα από την πλατφόρμα “ηλεκτρονική τάξη“, όπου ο εκπαιδευτικός της κάθε τάξης παραδίδει μαθήματα σε ορισμένο χρόνο, υπάρχει δηλαδή μία άμεση επικοινωνία εκπαιδευτικού-μαθητών. Να τονίσουμε στο σημείο αυτό, ότι η ενλόγω διαδικασία είναι υπό εξέλιξη και για τις μικρότερες βαθμίδες, (Δημοτικό).

§Ψηφιακές τάξεις (eclass,eme).

α.Οδηγίες δημιουργίας λογαριασμού!!!

Εισέρχεστε στον ιστότοπο: https://register.sch.gr/students/

Ο μαθητής δίνει στη φόρμα εγγραφής τα στοιχεία του, όπως αυτά αναγράφονται σε έλεγχο προόδου τριμήνου. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζει τον Αριθμό Μητρώου, μπορεί να τον αφήσει κενό.

β.Οδηγίες πρόσβασης:

e-class του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου https://www.sch.gr/

e-me του Ψηφιακού Σχολείου https://dschool.edu.gr/

Φίλοι μου, η κατάσταση αυτή μας έχει φέρει αντιμέτωπους όχι μόνο με την προστασία της υγείας μας και όσων αγαπάμε, αλλά κύριως μετην αναγκαστική αλλαγή του τρόπου ζωής μας..

.. η ανθρώπινη φύση παρουσιάζει ασύλληπτη προσαρμοστικότητα..

Μέσα από τις δυσκολίες λοιπόν… ας ανακαλύψουμε τις ευκαιρίες!!!

Ας διδάξουμε αυτό.. στα παιδιά μας!

RECENT

RELATED