Η επιστήμη Της Ποδολογίας Δεν Είναι Το Πεντικιούρ

Το πελματογράφημα (η εξέταση περιλαμβάνει στάση και περπάτημα πάνω σε ειδικό pad) αναλύει τα φορτία των πιέσεων και τις κλίσεις του ποδιού, εν στάσει και εν κινήσει, εξηγεί η Ρόη Πετροπούλου, Πτυχιούχος Ποδολόγος από την Ακαδημία Ποδολόγων Ελλάδος και μέλος του Ελληνικού συλλόγου Ποδολογίας. Η ανάλυση των μετρήσεων καταγράφεται σε υπολογιστή και η τελική τους αξιολόγηση γίνεται από τον ειδικό, ο οποίος αν το κρίνει απαραίτητο, θα σας συστήσει τη χρήση ειδικών ορθωτικών πελμάτων, τα οποία θα κατασκευαστούν αποκλειστικά για εσάς με βάση το πελματογράφημα σας.

Η χρήση των ορθωτικών πάτων αποσκοπεί στην εξισορρόπηση των δυνάμεων που ασκούνται στο σώμα σας όταν περπατάτε, στην καλύτερη απορρόφηση των κραδασμών, στη διευκόλυνση των καθημερινών σας δραστηριοτήτων και στην ελάττωση της μυικής κούρασης.

Από την εξέταση μέχρι την κατασκευή των ορθωτικών υποδημάτων μεσολαβεί η μέτρηση και καταγραφή των πιέσεων με τη χρήση ψηφιακού πελματογράφου μέσω Η/Υ. Η αξιολόγηση των δεδομένων από ειδικό επιστημονικό προσωπικό, καταγραφή των παρεκκλίσεων στις κινητικές διαμέτρους και διάγνωση των πιθανών παθήσεων. Εν συνεχείς εξατομικευμένος σχεδιασμός του ορθωτικού προϊόντος μέσου ειδικού λογισμικού σχεδίασης (Computer Aided Design). Τελικό στάδιο είναι το φινίρισμα του κατεργασμένου υλικού. Χειροποίητη κατασκευή με κόψιμο και φορμάρισμα των δερμάτων όπως και μοντάρισμα των επιμέρους κομματιών του υποδήματος. 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue