Η Μέγκαν και ο Χάρι στην Όπρα Γουίνφρεϊ


9 Μαρ 2021

Την Κυριακή το βράδυ η Δούκισσα του Σάσσεξ, γεννημένη ως Ρέιτσελ Μέγκαν Μάρκλ , συναισθηματικά φορτισμένη, δήλωσε στην Όπρα Γουίνφρεϊ, πως είναι έτοιμη να μιλήσει για τους λόγους που αποποιήθηκαν με τον πρίγκιπα Χάρι, τα βασιλικά τους αξιώματα.

Στη δίωρη συνέντευξη που παραχώρησε το ζεύγος, η οποία μεταδόθηκε ξημερώματα, ώρα Ελλάδας,  από το δίκτυο CBS,  η δούκισσα του Σάσεξ,  κι ο σύζυγός της, πρίγκιπας Χάρι, εισέβαλαν από την κλειδαρότρυπα σε εσωτερικές υποθέσεις που αφορούν το βρετανικό Ανάκτορο,  φέρνοντας σε δεινή θέση την βασίλισσα  Ελισάβετ όπως και μέλη της βασιλικής οικογένειας. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Oprah (@oprah)

Η Μέγκαν συγκινημένη  παραδέχεται ότι το Παλάτι ανησυχούσε για το χρώμα του δέρματος του μωρού που θα έφερνε στον κόσμο, κατά την πρώτη της εγκυμοσύνη.

Όταν ακόμα ήταν έγκυος στον Άρτσι της ανακοινώθηκε από το παλάτι ότι ο νέος πρίγκιπας δεν θα είχε κρατική προστασία και ασφάλεια.« Για αυτό και αποφασίσαμε να μην πάρει τελικά πριγκιπικό τίτλο, καθώς όσο περισσότερους τίτλους έχει κάποιος, τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια χρειάζεται. Υπήρξαν πολλές συζητήσεις της οικογένειας με τον Χάρι, αλλά και με την ίδια ,στις οποίες της τόνιζαν τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει αυτό στη μοναρχία». Απεναντίας, στα ταξίδια που έκανε με τον Χάρι στην Κοινοπολιτεία και όταν είδε την αγάπη του κόσμου σκέφτηκε πως ένας σκουρόχρωμος πρίγκιπας θα ήταν κέρδος για την μοναρχία.

Screenshot 7

Η Μέγκαν εμπιστεύθηκε στην Όπρα πως δεν είχε καμία βοήθεια από τον μηχανισμό του παλατιού, παρόλο που είχε ζητήσει πολλές φορές την βοήθεια τους. «Έφθασα στην άκρη του γκρεμού, κατέρρευσα ψυχολογικά. Είχα άμεση ανάγκη από ειδικό. Ο Χάρι  ζήτησε βοήθεια, να δούμε έναν ψυχολόγο, έναν ειδικό. Ακόμη και αυτό το αρνήθηκαν». Οι υπεύθυνοι προσωπικού του Παλατιού «του είπαν, πως δεν μπορεί να γίνει κάτι, γιατί δεν είναι εργαζόμενη, αλλά μέλος της βασιλικής οικογένειας». «Το λέω αυτό τώρα, γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να ζητήσουν βοήθεια και δεν τολμούν. Εγώ τόλμησα να ζητήσω και την αρνήθηκαν».

Ο πρίγκιπας Χάρι τόνισε πως η βασιλική οικογένεια έχασε πολλές ευκαιρίες για να στηρίξει και να προστατεύσει την Μέγκαν απέναντι στον κίτρινο τύπο. «Όταν ξεκίνησαν οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον της Μέγκαν από τα βρετανικά ταμπλόιντ περισσότεροι από 70 βουλευτές, Συντηρητικοί και Εργατικοί βγήκαν  επώνυμα και την στήριξαν. Ούτε ένας από την οικογένειά μου δεν έκανε την παραμικρή κίνηση ή δήλωση. Αυτό με πονάει βαθιά. Αλλά για να είμαι δίκαιος επίσης ξέρω πως τα μέλη της οικογένειάς μου φοβούνται μην μπουν στο στόχαστρο των ταμπλόιντ».

merlin 161458854 6f92fd36 818d 4250 86b0 941b1741b1fb superJumbo

«Έπρεπε να μπω στα παπούτσια της γυναίκας μου για να καταλάβω τι σημαίνει ρατσισμός και μπούλινγκ σε μια έγχρωμη δυναμική γυναίκα που έχει άποψη στο παλάτι». Τα περιστατικά που έζησε μαζί της κάθε μέρα, τα τελευταία δύο χρόνια τον έκαναν να το νιώσει και ο ίδιος. «Ήμουν απελπισμένος. Έπρεπε να σταματήσω την επανάληψη της ιστορίας «Όταν βρήκα τοίχο, όπου και αν απευθύνθηκα για βοήθεια, τότε πήρα την απόφαση πως έπρεπε κάτι να κάνω για να μην επαναληφθεί η ιστορία της μητέρας μου. Θέλαμε να πάρουμε μια ανάσα από αυτόν τον συνεχή πόλεμο. Δυστυχώς δεν βρήκαμε πουθενά βοήθεια…».

instagram meghan_and_harry

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue