Η Νέα Βιβλιοθήκη Της Κύπρου…Είναι Αριστούργημα Αρχιτεκτονικής.

 Ένα υπέροχο, μοντέρνο κομψοτέχνημα και μπράβο στην Κύπρο που αποφάσισε να το κάνει. Διάβασα πρόσφατα ότι θα επιστραφούν από την Αμερική γύρω στα 2.500 κλεμμένα αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία θα εκτεθούν στην νέα βιβλιοθήκη και γεμάτος περιέργεια έψαξα να την δω τελειωμένη.

Σε διάφορα ταξίδια μου στην Κύπρο, πηγαίνοντας προς την Λευκωσία έβλεπα από μακριά για πολύ καιρό το εργοτάξιο, και ορίστε που είναι πια έτοιμη και άκρως εντυπωσιακή. Το Κέντρο Πληροφόρησης – Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου» (ΚΕΠ) είναι το αποτέλεσμα προσεκτικού σχεδιασμού και εμπεριστατωμένων μελετών, όσον αφορά τις ανάγκες του Πανεπιστημίου και του τόπου.

Η βιβλιοθήκη πήρε το όνομα «Στέλιος Ιωάννου», μια και αείμνηστη Έλλη Ιωάννου, εις μνήμην του συζύγου της Στέλιου Ιωάννου, ήταν από την πρώτη στιγμή πολύτιμος αρωγός στην πραγματοποίησή της, δίνοντας αρχικά εκείνη μια δωρεά ύψους €8.000.000, για να καταφέρουν να πείσουν τον διάσημο και κορυφαίο αρχιτέκτονα Jean Nouvel, να αναλάβει τον σχεδιασμό της.

Διαβάστε εδώ τα πάντα για αυτόν τον μεγαλοφυή αρχιτέκτονα

Το εντυπωσιακό αυτό έργο με τον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του, αναμένεται να γίνει σήμα κατατεθέν, ξεπερνώντας τα σύνορα της Κύπρου, κατατάσσοντάς το στον παγκόσμιο χάρτη της αρχιτεκτονικής. Αναμένεται επίσης να καταστεί σημείο αναφοράς στον τόπο.

Το κτήριο θα στεγάσει 620.000 έντυπους τόμους, πάνω από 190.000 συνδρομές σε τίτλους ηλεκτρονικών βιβλίων, πέραν των 12.000 συνδρομών σε ηλεκτρονικά και έντυπα περιοδικά και πέραν των 180 τίτλων σε βάσεις δεδομένων. Και το κυριότερο θα διαθέτει περί τις…

Η συνέχεια με πολλές φωτογραφίες εδώ

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue