Η τέλεια συνταγή, για έναν υγιή και παραγωγικό ύπνο!

Αλήθεια σκεφτήκατε ποτέ, πόσες από εσάς με βάση τα σημερινά δεδομένα έχετε καταφέρει να απολαύσετε έναν υγιή και παραγωγικό ύπνο;

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ο ιδανικός ύπνος για τους ενήλικες είναι 6-9 ώρες, και η ερώτηση είναι: Ποιος ενήλικας την σύγχρονη εποχή το έχει καταφέρει αυτό. Σίγουρα είναι ένας μεγαλεπήβολος και πολλά υποσχόμενος στόχος, και όμως τόσο απαραίτητος.

Σας δίνουμε μερικά tips, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας.

1. Αρχικά καλό θα ήταν να βάζετε μερικούς μικρούς, αλλά αρκετά δύσκολους στόχους. Οργανώστε σ΄ ένα χαρτί το πρόγραμμα της ημέρας, και ανάλογα με τον φόρτο εργασίας προσπαθήστε να αφιερώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στον ύπνο απ’ ότι υπολογίζατε. Αυτό θα σας βοηθήσει στο να οργανώνετε καλύτερα το πρόγραμμα του ύπνου σας. Βέβαια  δεν θα το πετυχαίνετε πάντα, αλλά μπορείτε να το δείτε σαν μια καθημερινή πρόκληση, έναν στόχο που θα θέλατε  να πετύχετε. Τις μέρες που θα το καταφέρνετέ θα δείτε αισθητή διαφορά και στις αντοχές του σώματός σας, αλλά και στην διάθεση σας.

2. Το ξέρω ότι το βράδυ είναι ο μόνος χρόνος που βρίσκει μια γυναίκα για να ασχοληθεί με τα social, ωστόσο τα social πριν τον ύπνο είναι ότι χειρότερο, καθώς οδηγούν στα μεγαλύτερα ξενύχτια. Μην τσεκάρεται τα mail σας το βράδυ και μην αφήνεται την πολύ πληροφορία να σας αγχώνει πριν τον ύπνο.

3. Πριν τον ύπνο κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, χρησιμοποιήστε κάποιο αφρόλουτρο που σας αρέσει και σας χαλαρώνει πραγματικά όπως λεβάντα, βανίλια ή κάποιο white mask.

4. Πάντα να κλείνεται όλα τα φώτα, τις κουρτίνες και τα παραθυρόφυλλα ώστε ο οργανισμός να μπαίνει από μόνος του σε mood ύπνου.

5. Ρυθμίστε την θερμοκρασία του δωματίου, στόχος είναι να μην είναι ούτε πολύ ψηλή, ούτε πολύ χαμηλή, αλλά να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σώματος.

6. Πιείτε ένα χαλαρωτικό βότανο προτού κοιμηθείτε, ή ένα ζεστό ρόφημα ακόμη και ένα ζεστό γάλα.

7. Κάντε κάποιες διατάσεις για μυϊκή χαλάρωση βοηθάει πολύ πριν τον ύπνο, ενώ σας αποφορτίζει από το άγχος της ημέρας

Τέλος μια  ιδέα είναι να αγοράσετε ένα ωραίο ζευγάρι πιτζάμες της επιλογή σας. Μια πιτζάμα που θα σας κάνει να « θέλετε να κοιμηθείτε», αλλά θα είναι και  άνετη  κατά την διάρκεια του ύπνου.

Μπορεί το να κοιμάστε νωρίς να είναι δύσκολο έως και ακατόρθωτο όμως σίγουρα αξίζει να βελτιώσετε την ποιότητά του ύπνου σας. Δοκιμάστε τα παραπάνω tips και σίγουρα θα δείτε αισθητή διαφορά.

 

Ανδριανή Κακογιάννη

Όλοι μας έχουμε κάτι που μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα. Για εμένα αυτό είναι το γράψιμο! Πάντα με βοηθά να χαλαρώνω και να αποφορτιζομαι από το άγχος της ημέρας. Ελπίζω να νιώσετε και εσείς το ίδιο με τα άρθρα μου.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue