Η Θέλμα Και Η Λουίζ Πάλι Μαζί 29 Χρόνια Μετά

Οι Σούζαν Σάραντον και Τζίνα Ντέιβις συναντήθηκαν ξανά, για να γιορτάσουν την 25η επέτειο της ταινίας σε μία επετειακή προβολή στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης. 

“‘Οταν κάναμε την ταίνια δεν πιστεύαμε ότι θα είχε την απήχηση που είχε. Νομίζαμε πως είχε πλάκα και πως απλά παίζαμε τους ρόλους που συνήθως έπαιζαν άντρες. Δεν το βλέπαμε ως ένα φεμινιστικό μανιφέστο”, είχε αναφέρει σε συνέντευξή της η Σούζαν Σαράντον. Στην ταινία που όλοι έχουμε αγαπήσει, ξεκινούν μία οδική περιπέτεια, η οποία εξελίσσεται σε ένα ταξίδι εγκλημάτων. Στην τελική σκηνή με την οποία ολοκληρώνεται η ιστορία, οι δυο γυναίκες έπεσαν με αυτοθυσία από το γκρεμό του Γκραντ Κάνιον.

“Δεν ξέραμε ότι η ταινία θα γίνει επιτυχία. Δεν είχαμε ιδέα. Ηταν σοκαριστικό. Οταν η ταινία βγήκε, υπήρχαν έντονες αντιδράσεις ότι η ταινία ήταν κατά των ανδρών. Ολοι συζητούσαν πόσο βίαιη ήταν η ταινία – και να φανταστείτε ότι μόλις είχε βγει το “Φονικό Οπλο”.”, ανέφερε κάποτε η Τζίνα Ντέιβις. Μάλιστα, στην ταινία, οι δύο πρωταγωνίστριες βγάζουν και την πρώτη κινηματογραφική selfie, πριν καν δημιουργηθεί ο όρος που όλοι χρησιμοποιούμε πια. Έτσι, η συγκεκριμένη φωτογραφία, έμεινε στην κινηματογραφική ιστορία ως ο “όρος της ανεμελιάς” και… το πόστερ της ταινίας.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue