Γιατί την ονομάζουν η «χρυσή τριάδα» φρούτων;
Καθώς ο Αύγουστος σε λίγες μέρες θα μας αποχαιρετήσει, έτσι πρέπει να ανανεώσουμε και την διατροφικές μας επιθυμίες. Τα φρούτα παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία μας. Με την κατανάλωσή τους προσφέρουμε στο σώμα μας πολύτιμες βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες, ενυδάτωση και την δύναμη της «ζωντανής τροφής» με ανώτερη φυσική ενέργεια της φύσης. Απολαύστε τα καταναλώνοντάς τα καθημερινά σαν ενδιάμεσο σνακ ωμά ή σαν φρουτοσαλάτα, με το γιαούρτι σας ή μέσα στη σαλάτα σας.
Αχλάδια : είναι πλούσια σε υδατοδιαλυτές βιταμίνες όπως Α- Β1- Β2- C- E- φυλλικό οξύ και νιασίνη- χαλκό κ.α. καθώς και σε πηκτίνη (όπως και τα μήλα) που βοηθά στη δράση των υγειών βακτηρίων του εντέρου και στη μείωση της χοληστερίνης. Έχει αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση. Έχει αντιαλλεργική δράση και για το λόγο αυτό συστήνεται σε άτομα με αλλεργίες, με δύσπνοια και σε μικρά παιδιά.
Ρόδι : πλούσιο σε βιταμίνη Α- C- E- σίδηρο- κάλιο- φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες, δρα αντιοξειδωτικά και έχει αντιγηραντική δράση. Έρευνες το έχουν κατατάξει στις τροφές που βοηθούν στη ρύθμιση του μεταβολισμού, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη πρόληψη από πολλές μορφές καρκίνου.
Μήλα : Η φράση «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα» δεν είναι τυχαία. Το μήλο μέσα στα πολλά θετικά έχει: αντιοξειδωτική δράση, η πηκτίνη η οποία είναι η ουσία που βοηθάει την αύξηση των καλών βακτηρίων βοηθάει την υγεία του στομάχου και του συκωτιού και τη μείωση της χοληστερίνης, βοηθάει το μεταβολισμό της γλυκόζης και τη διατήρηση των επιθυμητών επιπέδων σακχάρου στο αίμα, παράλληλα είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, ανόργανα άλατα, κάλιο και φώσφορο.
*Το παραπάνω κείμενο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε απόλυτα υγιής οργανισμούς
Ακολουθήστε με στην σελίδα μου στο facebook και στείλτε μου μήνυμα όλες σας τις απορίες, ερωτήσεις που έχετε ή ότι άλλο θέλετε να συζητήσουμε. Είμαι στην διάθεσή σας!