Heartbreak Haircut! Γιατί οι γυναίκες κόβουμε τα μαλλιά μας όταν χωρίζουμε;

Να σηκώσει το χέρι της τώρα όποια μετά τον χωρισμό έτρεξε με κλάματα (ή και χωρίς κλάματα) στον κομμωτή της και του είπε: Κοψ’τα! Έτσι. Κοφτά. Χμμμ… Ήμουν σίγουρη ότι σε αυτό το group είμαστε πολλές! Και αρχηγός μας είναι η Vanessa Paradis την οποία όταν είχαμε πρωτοδεί με αυτά τα μαλλιά κλαίγαμε εμείς για εκείνη. Και το έκανε λίγο μετά τον χωρισμό της από τον Johnny Depp (δεν το λες και μικρό σοκ!). Tώρα βέβαια έχει αλλάξει look αλλά οκ. 

vanessa

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ;

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Η VANESSA ΤΟΤΕ ότι το νέο της κούρεμα της έδωσε και νέα… ενέργεια.  Ένα νέο κούρεμα σε αλλάζει… σου δίνει νέα ενέργεια και σε κάνει να αισθάνεσαι πιο νέα”.

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Ένας ψυχολόγος έχει πάντα να μας πει κάτι παραπάνω για όσα εμείς βλέπουμε αλλά δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε ελλείψει γνώσεων. Μιλήσαμε, λοιπόν, με την ψυχολόγο Χρυσούλα Μαυράκη η οποία μας επισήμανε τρία πράγματα για την εξίσωση “χωρίζω και κόβω τα μαλλιά μου”. Σημείωσε:
1. Το να θέλει μια γυναίκα που έχει μόλις χωρίσει μια δραστική αλλαγή είναι δεδομένο. Και επειδή τα μαλλιά μας είναι το βασικό χαρακτηριστικό μας πάνω στο οποίο μπορούμε ευκολότερα από όλα τα άλλα να παρέμβουμε, είναι λογικό να ξεσπάσουμε εκεί.
2. Στην γλώσσα της ψυχολογίας μια γυναίκα με κοντά μαλλιά ή που κόβει στην πορεία τα μαλλιά της κοντά θέλει να δείξει ότι είναι ο άντρας της ζωής της. Θέλει να αποδείξει ότι είναι δυνατή και ανεξάρτητη όχι μόνο στους γύρω της αλλά κυρίως στον εαυτό της. Το μήνυμα που επιδιώκει να περάσει είναι το εξής: “Κοίτα με! Έκοψα τα μαλλιά μου άρα βασίζομαι στον εαυτό μου!”.
3. Τα κοντά μαλλιά υποδηλώνουν έναν ανέμελο, αγορίστικο, φρέσκο και ανεξάρτητο χαρακτήρα. Ένα καινούριο ξεκίνημα και μια νέα δυναμική.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΟΜΜΩΤΗΣ

Ο hair stylist Θοδωρής Οικονομάκης, διοκτήτης των κομμωτηρίων Ikonomakis, δίνει με την σειρά του μια άλλη ερμηνεία: “Όταν πιέζεται η κάθε γυναίκα συναισθηματικά ψάχνει να βρει διεξόδους για να αποφορτιστεί. Αυτό μπορεί να ξεκινήσει από το να αλλάξει σύντροφο ή δουλειά μέχρι να ανεώσει την γκαρνταρόμπα της ή να κάνει μια δραστική αλλαγή στα μαλλιά της. Η τελευταία επιλογή είναι η πιο “αναίμακτη” και οικονομική”, λέει ο ειδικός και συνεχίζει: “Η γυναίκα έρχεται αποφασισμένη να εμπιστευτεί κάποιον ο οποίος θα αποφασίσει να κάνει πράγματα για εκείνη. Θέλει να επιρρίψει τις ευθύνες αλλού! Υπάρχει μια περίπτωση κυρίας που έχει έρθει μετά από χωρισμό, μου έχει ζητήσει κάτι πολύ extreme το οποίο δεν της πήγαινε και της είπα ότι εγώ δεν το κάνω. Βεβαίως, στην πορεία το εκτίμησε! Αυτός είναι και ο ρόλος ενός σωστού κομμωτή: να συμβουλεύει και να καθοδηγεί την γυναίκα σωστά και όχι να κάνει ότι του πει εκείνη!”. Κι επειδή ο Θοδωρής Οικονομάκης έχει πάντα υπέροχα tips να μοιραστεί μαζί μας, κλείνοντας μου είπε το εξής πολύ, πολύ ενδιαφέρον! ΑΚΟΥ! Συνήθως οι γυναίκες επιλέγουμε αυτό που δεν άρεσε στον πρώην για λόγους εκδίκησης. Αν, για παράδειγμα, στον πρώην σου δεν άρεσαν τα κοντά μαλλιά, είναι πολύ πιθανόν τώρα να φλερτάρεις με την ιδέα ενός καρέ! 

ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ… ΚΟΜΜΩΤΗ!

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue