Η απώλειας βάρους βοηθάει στην πρόληψη του καρκίνου!

Οι υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες που χάνουν βάρος μπορεί να μειώσουν τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου καθώς τα επίπεδα πρωτεϊνών που σχετίζονται με την ανάπτυξη καρκίνου ελαττώνονται σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Αυτές οι πρωτεΐνες (VEGF, PAI-1 & PEDF) προωθούν την ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων, μια διαδικασία που είναι απαραίτητη για να βοηθήσει τους όγκους να ευδοκιμήσουν. οσο μεγαλύτερο βάρος έχασαν αυτές οι γυναίκες τόσο μεγαλύτερη ήταν η πτώση των επιπέδων των πρωτεϊνών αυτών όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές. Αυτές οι πρωτεΐνες αυξάνουνονται με το βάρος.

Για τη μελέτη, πήραν μέρος με τυχαία επιλογή 439 υπέρβαρες και παχύσαρκες μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, ηλικίας 50 έως 75, και χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες. η πρώτη ομάδα συμμετείχε σε δίαιτα περιορισμένων θερμίδων όχι περισσότερο από 2.000 θερμίδες την ημέρα η δεύτερη σε πρόγραμμα αερόβιας άσκησης 45 λεπτά μέτριας έως έντονης άσκησης πέντε ημέρες την εβδομάδα η τρίτη σε ενα συνδυασμό δίαιτας και της άσκησης και η τεταρτη ομάδα ούτε δίαιτα ούτε άσκηση.

Οι ερευνητές πήραν δείγματα αίματος στην αρχή της μελέτης και ένα χρόνο αργότερα. οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έκαναν δίαιτα και άσκηση έχασαν από 2 % έως 11 % του σωματικού τους βάρους, ενώ οι γυναίκες που δεν λαμβάνουν μέρος στα προγράμματα αυτά έχασαν λιγότερο από το 1 % του το σωματικό τους βάρος. Επιπλέον, σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν έκαναν δίαιτα ή άσκηση, όσοι ακολουθήσαν δίαιτα ή δίαιτα και άσκηση, είχαν σημαντικά χαμηλότερα τα συγκεκριμένα επίπεδα των αυτών πρωτεϊνών. όπως δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Catherine Duggan.

Ένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο στο παζλ για τα οφέλη της απώλειας βάρους, και πόσο σημαντική είναι η απώλεια βάρους για την πρόληψη του καρκίνου. Σε γενικές γραμμές, η απώλεια βάρους μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου και του καρκίνου του προστάτη κατα 20%. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε μείωση των φλεγμονωδών παραγόντων που αποθηκεύονται στο λίπος, καθώς και στην μείωση των επιπέδων των πρωτεϊνών αυτών, ανεφερε ο Duggan . βάλτε την άσκηση στην ζωη σας σε συνδυασμό με ενα κατάλληλο διατροφικό προγραμμα και ελαχιστοποίηστε τον κίνδυνο !

 

12659647 953606101353600 1735860543 n

ΧρήστοςΦράγκος

Certified Personal Trainer

American college of sport medicine

Πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του στο facebook

12834574 972677686113108 1299775450 n

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue