Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2017%2F07%2Fimages easyblog images 927 6397b65bf2de83507411a78bb9ae3395 XL

Η Britney Spears εξομολογείται πώς ξεπέρασε το άγχος που την οδήγησε σε νευρικό κλονισμό

author likewoman

29 Ιούλ 2017

Χάρη στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, όλοι γνωρίζουμε λίγο το θέμα της πίεσης που προέρχεται από τη διόγκωση της ζωής μας κάτω από ένα μεγεθυντικό φακό: αναγκάζει πολλούς από εμάς να παρουσιάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας στον κόσμο ή να στρέφουμε όλα τα ζητήματά μας προς μία κατεύθυνση και να φοράμε ένα «κοινωνικό πρόσωπο».

Δεν είναι, λοιπόν, έκπληξη το γεγονός ότι αυτές οι πλατφόρμες έχουν αποδείξει, ξανά και ξανά, ότι είναι κακές για την ψυχική μας υγεία: ερευνητές έχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα likes του Snapchat και του Instagram οδηγούν τους νέους σε αισθήματα ανεπάρκειας, άγχους και κατάθλιψης.

Φανταστείτε, λοιπόν, πώς η Britney Spears – η οποία ξεκίνησε την καριέρα της στην τρυφερή ηλικία των 16 ετών – πρέπει να ένιωσε όταν ο εαυτός της και η προσωπική της ζωή βρέθηκαν – ξαφνικά και χωρίς επισημότητα – κάτω από το φως της δημοσιότητας.

Μετά την έκρηξη στα charts – και τα tabloids – με το Hit Me Baby One More Time, η Spears παραδέχτηκε ότι ξεκίνησε μια ζωή ως «ένα αρκετά normalκορίτσι». Ωστόσο, όταν χτύπησε τα είκοσι, τα πράγματα άλλαξαν προς το χειρότερο.

«Από νεαρή ηλικία ένιωθα πάντα ότι όλοι με τέσταραν», εξήγησε στο Ισραηλινό έντυπο Yediot Ahronot. “Αν [κάτι] δεν ήταν στη σωστή θέση, θα ήταν αρκετό για να με φτάσει σε αυτό το σημείο άγχους».

«Θα μπορούσα να κατακλύζομαι από πολλά πολύ μικρά, δυσανάλογα πράγματα».

Britney Spears in 1999

Αναφερόμενη στην πολύ-δημοσιευμένη νευρική κρίση της το 2007, η Spears παραδέχτηκε ότι άλλαξε τελείως τις προοπτικές της στη ζωή – και έκανε μια συνειδητή επιλογή για να βάλει τη συναισθηματική της ευημερία πάνω από την καριέρα της, προκειμένου να ανακτήσει τον έλεγχο τους άγχους και της ψυχική της υγείας.

«Νομίζω ότι έπρεπε να δώσω περισσότερα διαλείμματα στην καριέρα μου και να αναλάβω την ευθύνη για την ψυχική μου υγεία», είπε.

«Υπήρχαν πολλές αποφάσεις για μένα που όμως δεν είχα πάρει εγώ η ίδια για τον εαυτό μου».

Όταν ρωτήθηκε αν είχε υπερ-προστατευθεί από κοντινούς της ανθρώπους, η Britney δήλωσε: «Κάτι… τέτοιο».

«Η ζωή μου ήταν σε μεγάλο βαθμό κάτω από τον έλεγχο πάρα πολλών ανθρώπων και πραγματικά αυτό δεν σου επιτρέπει να είσαι ο εαυτός σου. Έτσι, όταν δεν είσαι υπό έλεγχο, είσαι λιγότερο εκστασιασμένος, λιγότερο παθιασμένος για να κάνεις τα πάντα. Δεν ήξερα τι να κάνω με τον εαυτό μου και προσπάθησα να ευχαριστήσω πολύ τους ανθρώπους γύρω μου, διότι στην καρδιά μου είμαι Φιλισταία.

«Υπάρχουν στιγμές που κοιτάζω πίσω και σκέφτομαι: ‘’Τι διάολο σκεφτόμουν’’;»

Η Spears ολοκλήρωσε λέγοντας: «Κάθε ένας από εμάς που ξεκινάει από νεαρή ηλικία πρέπει να λαμβάνει υπόψη του ότι πρέπει να είμαστε σε θέση να εξισορροπήσουμε την προσωπική με την επαγγελματική μας ζωή για να παραμείνουμε στον κλάδο αυτό – και μερικές φορές αυτό το εξισορροπητικό θέμα είναι πολύ δύσκολο.

«Νομίζω ότι ήμουν διαφορετικός άνθρωπος τότε, νέα, και δεν ήξερα πάντα συνειδητά τι ήταν σωστό και τι ήταν λάθος».

«Είμαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση στη ζωή μου και τα δύο παιδιά διαμόρφωσαν την προσωπικότητά μου, με γέμισαν και με έκαναν να ανησυχώ λιγότερο για το τι συμβαίνει σε μένα».

Η ψυχική υγεία είναι ένα ζήτημα που επηρεάζει πολλούς από εμάς, αλλά οι γυναίκες ειδικότερα μπορεί να είναι ευάλωτες σε θέματα: τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το NHS δείχνουν ότι 1 στις 5 γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αναφέρει μια ψυχική ασθένεια τα τελευταία χρόνια, συγκριτικά με τους άνδρες που είναι 1 στους 8 –  και το άγχος είναι πλέον η πιο συνηθισμένη κατάσταση ψυχικής υγείας.

Britney Spears performs live in 2017

Britney Spears performs live in 2017

Τα συμπτώματα άγχους είναι συχνά δύσκολα για τους πάσχοντες να τα εξηγήσουν με λέξεις. Υπάρχει συνήθως μια αίσθηση κινδύνου ή απειλής, ότι δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αυτό που μπορεί να συμβεί – έναν “άγνωστο τρόμο” που προκαλεί τέτοια σωματικά πραγματικά συμπτώματα που μπορεί να είναι εντελώς εξουθενωτικά για τους πάσχοντες.

Η σοβαρότητα αυτών των συμπτωμάτων μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο και μπορεί να περιλαμβάνει:

  • Νευρικότητα
  • Αίσθημα τρόμου
  • Νιώθοντας μόνιμα «στην κόψη»
  • Δυσκολία συγκέντρωσης
  • Εκνευρισμός
  • Ζάλη
  • Κούραση
  • Δύσπνοια
  • Ναυτία
  • Κρίσεις πανικού
  • Ταχυκαρδίες

Ωστόσο, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει κάποιο ταμπού γύρω από την εξωτερίκευση της συναισθηματικής μας ευεξίας, οι εμπειρογνώμονες παροτρύνουν τους ανθρώπους να αναζητήσουν βοήθεια όταν το χρειάζονται: το άγχος, για παράδειγμα, είναι εξαιρετικά θεραπεύσιμο.

RECENT

RELATED