Η δική μας φανουρόπιτα με κομμάτια σοκολάτας…θα σας γλυκάνει μέρα που είναι!

Του Αγίου Φανουρίου σήμερα Μεγάλη η Χάρη του.

Ας πάρουν οι φούρνοι φωτιά και ας μεγαλώσει η πίστη και η ευγνωμοσύνη μας για το Θείο.

Ας γεμίσουμε την ψυχή μας με Αγάπη και ας αφεθούμε στη ροή, Αυτοί ξέρουν!
Όσοι με ξέρουν σίγουρα με θυμούνται για την φανουρόπιτα αφού στο σπίτι μας φιτάχνεται συχνά πυκνά. Μέρα που είναι σήμερα λοιπόν έχει την τιμητική της και είπα να μοιραστώ μαζί σας την δική μου συνταγή. Και όποτε θέλετε σας κερνάω και καφέ και φανουρόπιτα μαζί!
Καλή επιτυχία να είσαστε όλοι καλά και να έχετε Αγάπη, Υγεία, Ευγνωμοσύνη, Συγχώρεση και Δύναμη!
Υλικά
   1 πακέτο 500 γρ. που φουσκώνει μόνο του
   1/5 κ.γλ. μαγειρική σόδα
   1/2 κ.λ. γαρύφαλλο
   1 1/2 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
   1 φλιτζ. σπορέλαιο
   1 φλιτζ. ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε και καφέ ζάχαρι)
   1 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού
   1 φλιτζ νερό
   1 πακέτο σταγόνες μαύρης σοκολάτας (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρι για 2-3 λεπτά στην συνέχεια ρίχνουμε τη σόδα, το γαρύφαλλο και την κανέλλα. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το νερό και ρίχνουμε το αλεύρι. Εάν μας φαίνεται πολυ πηχτό βάζουμε λίγο νερό. Στο τέλοσ ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και το χτυπάμε για 1′.  Αδειάζουμε το μείγμα μας στο ταψάκι μας αφού το έχουμε λαδώσει και ψήνουμε τη φανουρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Μετά από περίπου 1 ώρα, βγάζουμε τη φανουρόπιτα από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue