Η Επικινδυνότητα της επιμόλυνσης στους εσωτερικούς χώρους

Η υγεία αποτελεί ένα θεμελιώδες υπέρτατο κοινωνικό αγαθό για την ευημερία μιας κοινωνίας πολιτών, εξαρτάται δε σε μεγάλο βαθμό από τις υπηρεσίες καθαριότητας και υγιεινής  με “διασφαλισμένη εξυγίανση” ,  που προάγονται με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών αναφέρουν ότι, αιτία για εκατομμύρια θανάτους είναι και η ατμοσφαιρική ρύπανση του αέρα στους εσωτερικούς χώρους. Η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA), επισημαίνει ότι η εσωτερική ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να είναι έως και 100 φορές υψηλότερη, από ότι στον εξωτερικό αέρα.

Στην Ελλάδα , τα προβλήματα της ποιότητας του αέρα στους εσωτερικούς χώρους είναι σε υψηλά επίπεδα, όχι μονό από την αναπτυσσόμενη ενδοοικιακή ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά και από την επιπρόσθετη επιμόλυνση που δημιουργείται από τα εγκλωβισμένα χημικά κοκτέιλ.

Οι συνθήκες μεταβολών του περιβάλλοντος, εσωτερική υγρασία, θερμοκρασία, μεταφερόμενη σκόνη, δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για την προσέλκυση των ‘‘αρπακτικών ακάρεων’’ στα σπίτια μας, σε συνδυασμό δε με την μαζική επέλαση των κοριών, με πολλές αιτίες για την νέα  «αυξανόμενη έκρηξη»  τους,  ακόμα και στα ‘’καλύτερα τα σπίτια’’ μαζί με τα  τσιμπούρια (Κρότωνες) αλλά και την συνεχόμενη εξάπλωση της ψώρας, φέρνουν, προς το παρόν, επιπλέον “οικονομικές παρενέργειες”.

Η συμβίωση μας με τα ακάρεα της εσωτερικής σκόνης,  αλλά και η πολύτιμη χρησιμότητα ενός  συντονισμού δράσεων, για τον ‘‘έλεγχο αιωρούμενων ρυπογόνων μικροσωματιδίων”, ώστε να αποφευχθεί  επιμόλυνση στους εσωτερικούς χώρους, κρίνεται απαραίτητη.

Αυτό γιατί η πρόληψη για την εσωτερική επιμόλυνση,  λειτουργεί πάντα ως προτεραιότητα έναντι του ελέγχου, όταν οι πρακτικές παραπλανητικών διαφημίσεων – ανακοινώσεων , έχουν σχέση και με το περιεχόμενο της πολιτικής που αποδεδειγμένα επιχειρούν οι ‘’εφαρμοστές’’.

Η ‘‘ανεξέλεγκτη χρήση’’ βιοκτόνων στα σπίτια μας,  χωρίς ορθές πρακτικές εφαρμογών εναρμονισμένες στις αρχές μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων, (Βιοκτόνα Σκευάσματα – Κανονισμοί & Ορθή Χρήση) , θέτει  σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή των καταναλωτών στον βωμό της ακόρεστης ανθρώπινης πλεονεξίας και του αλόγιστου οικονομικού κέρδους.

Όταν για πολλές περιπτώσεις οι καλοκαιρινές παρασιτώσεις  να είναι πιο δαπανηρές, ένας από τους λόγους που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή στους χώρους διαμονής . Είναι πλέον καιρός ο κάθε πολίτης να αντιληφθεί ότι είναι στο χέρι του να απαιτεί ένα καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον, για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Η Έγκαιρη Πρόληψη με εναρμονισμένες εφαρμογές εξυγίανσης,  από την ρύπανση των “άρρωστων εσωτερικών  χώρων”,  έχει γίνει πλέον επιτακτική  ανάγκη και απαιτούν την χρήση εξειδικευμένων μεθόδων , δημιουργώντας στο μέγιστο βαθμό καθαρούς και υγιεινούς εσωτερικούς χώρους, για μια απόλυτα υγιή διαβίωση στα Green and Clean Rooms

Η σημερινή εποχή επιβάλει να δημιουργούμε ένα “Καθαρό Εσωτερικό Περιβάλλον”, όταν αυτά, μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και χωρίς επιπτώσεις στην δημόσια υγεία ,ώστε να δημιουργείται στο μέγιστο βαθμό, μια απόλυτα υγιής διαβίωση στους εσωτερικούς χώρους.

Όταν οι ασφαλείς και υγιείς εσωτερικοί χώροι είναι υποχρέωση όλων μας, οι αποτελεσματικές εφαρμογές που σέβονται τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον κρίνονται απαραίτητες.  Χρειάζεταιμεγάλη προσοχή στην επιλογή των μεθόδων, διότι µια εφαρμογή χωρίς τον κατάλληλο  εξοπλσµό , την επαγγελµατική κατάρτιση σε εφαρμογές Βιοαπορρύπανσης µε Εξυγίανση του περιβάλλοντα χώρου, πριν αλλά και µετά από οποιαδήποτε επιστημονική εφαρμογή υγειονοµικού ενδιαφέροντος, θα μπορούσε να αποφέρει αρνητικά αποτελέσµατα.

Πληροφορίες με email στο info@hygienichome.gr  η να καλέστε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor Cleaning News

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue