Η Google αφιερώνει το Doodle της στην Clara Rockmore μάστερ του θέρεμιν

Η Clara Rockmore Μία γυναίκα άγνωστη στο ευρύ κοινό αλλά πρωτοπόρα για την μουσική και ειδικά την ηλεκτρονική έχει σήμερα την τιμητική της καθώς η google της αφιερώνει το σημερινό doodle. Αφορμή τα 105 χρόνια από τη γέννησή της.

Πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής η Rockmore γεννήθηκε σαν σήμερα το 1922 στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας και θεωρείται η μάστερ του θέρεμιν. Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρονικό μουσικό όργανο που ενέπνευσε συγκροτήματα όπως οι Rolling Stones, Led Zeppelin, Beach Boys, Pixies, Placebo, Portishead και Radiohead, Επιπλέον, θεωρείται ο προπομπός του σύνθεσάιζερ.

Η Clara Rockmore πέθανε στην Νέα Υόρκη στις 10 Μαΐου 1998, σε ηλικία 88 ετών.

Το θέρεμιν εφευρέθηκε το 1919 και είναι το μόνο μουσικό όργανο που μπορεί να παιχτεί χωρίς να το αγγίζει ο μουσικός. Το όνομά του το πήρε από τον εφευρέτη του, τον Ρώσο Lew Termen, o oποίος μεταβαίνοντας στις ΗΠΑ άλλαξε το όνομά του σε Leon Theremin.

Ιδιαίτερη θέση στην ιστορία της μουσικής κατέλαβε μέσα από τον οργανοποιό Robert Moog, ο οποίος χρησιμοποιώντας τις εμπειρίες που αποκόμισε από την κατασκευή του συγκεκριμένου οργάνου στην αρχή της καριέρας του, έφτιαξε τα πρώτα συνθεσάιζερ.

 

Πηγή: cnn.gr

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue