Η Helen Mirren μιλάει για τους άντρες, τις γυναίκες και το σκάνδαλο Weinstein


5 Φεβ 2018

Μετά από 50 χρόνια στο προσκήνιο, η Helen Mirren παραμένει ανυπότακτη. Είναι όμως τόσο σίγουρη για τον εαυτό της, όσο φαίνεται; Στο τεύχος Μαρτίου της Vogue, μιλάει στον Jonathan Heaf για τους άνδρες, τις γυναίκες αλλά και για τον Weinstein.

https://vg-images.condecdn.net/image/GQqAp7JD8WX/crop/405/f/helen-vogue-for-online-use2.jpg

«Είχα σοκαριστεί εντελώς. Δεν είχα ιδέα», λέει η Mirren στη συνέντευξη που έδωσε στον Heaf σχετικά με το σκάνδαλο του Harvey Weinstein. «Ήταν γνωστός ως ένας νταής εκτός ελέγχου, αλλά πολλοί και διάφοροι τέτοιοι άνθρωποι βρίσκονται στη βιομηχανία του κινηματογράφου κι έτσι δεν είναι κάτι τόσο ανήκουστο. Ποτέ δεν το είδα με τα ίδια μου τα μάτια, αυτή την οργή, ή έστω κι από απόσταση, να συμβαίνει σε κάποια που γνώριζα. Αλλά άκουσα για αυτό και δεν είχα απολύτως καμία ιδέα για όλο αυτό το σεξουαλικό θέμα».

Σχετική εικόνα

Η Mirren συμφωνεί με τη  Meryl Streep, η οποία έχει μπει στο στόχαστρο τους τελευταίους μήνες διότι επέμενε ότι δεν γνώριζαν όλοι για τις εικαζόμενες σεξουαλικές επιθέσεις του κινηματογραφικού μεγιστάνα. «Δεν γνώριζαν όλοι», συμφωνεί η Mirren. «Πιστεύετε ότι ο Ομπάμα θα είχε στείλει την κόρη του στον Harvey για να κάνει την πρακτική της, αν ήταν ευρύτερα γνωστό όλο αυτό; Με τίποτα. Αλλά ποιος πραγματικά γνώριζε; Υποθέτω ότι αυτό είναι το θέμα, ότι συνέβη πίσω από κλειστές πόρτες, έτσι ώστε αυτοί που αναμίχθηκαν να θεωρούνται οι μόνοι που γνώριζαν. Και παρέμειναν σιωπηλοί».

Για το αν είχε υποστεί παρόμοια συμπεριφορά στο παρελθόν και έπρεπε να το δεχτεί αυτό ως “κανόνα”, η Mirren παραδέχεται: «Ναι. Ναι. Απλώς σκέφτηκα ότι ήταν αυτό που έκαναν οι άντρες, πώς ήταν πραγματικά οι άνδρες. Ποτέ δεν αναρωτήθηκα αν έπρεπε να υψώσω το ανάστημά μου σε άνδρες που μου συμπεριφέρθηκαν ανάλογα. Προσπάθησα να μην το αφήσω να φτάσει σε μένα, αλλά όταν ήμουν πολύ νέα, με προσγείωσε απότομα όλο αυτό. Ένιωσα σαν ένα κομμάτι κρέας που δεν είχε καμία αξία. Συνέβη μια φορά, συνέβη δεύτερη φορά και σε ένα ραντεβού με έναν νεαρό, συνέβη ξανά. Κι έτσι άρχισα να κατηγορώ τον εαυτό μου για αυτό. Μήπως φταίω εγώ; Μήπως είναι κάτι που συμβαίνει κι εγώ δεν το γνωρίζω; Μήπως είναι δικό μου λάθος

Διαβάστε την συνέντευξη στη Vogue του Μαρτίου!

Γιώτα Πετσιώτη

 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue