Η ινδιάνικη παράδοση συναντά τη μόδα σε μία εντυπωσιακή έκθεση που θα φορεθεί πολύ

Το ότι η σχεδιάστρια Frankie Welch έκανε την πρώτη επίδειξη μόδας στο Λευκό Οίκο στα τέλη της δεκαετίας του ‘60 χαρίζοντας στην τότε Πρώτη Κυρία Betty Ford το εκπληκτικό πράσινο μπροκάρ φόρεμα, που μαζί με το αντίστοιχο φουλάρι, έγιναν σήμα κατατεθέν του styling της εποχής είναι λίγο πολύ γνωστό.

Γράφει η Σταυρούλα Μπρούστα

s media cache

i.ebayimg.com images g MM8AAOSwo4pYI33u s l300

Κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί όμως είναι ότι η Welch έχει επίσης Ινδιάνικη καταγωγή και οι δημιουργίες της παρουσιάζονται στην πιο πρωτότυπη και εντυπωσιακή έκθεση μόδας που ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες στη Νέα Υόρκη.

Συγκεκριμένα, οι δημιουργίες της Welch και άλλων 70 σχεδιαστών βρίσκονται στην έκθεση «Native Fashion Show» η οποία θα φιλοξενείται στο National Museum of the American Indian μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

native boots1a

Οι επισκέπτες μπορούν να δουν μπότες σχεδιασμένες από τον Christian Louboutin και διακοσμημένες από τον Jamie Okuma με παραδοσιακά ινδιάνικα μοτίβα και χρώματα που φέρνουν την αμερικανική μόδα ένα βήμα πιο κοντά στις ρίζες της και δημιουργούν μία νέα τάση για την ερχόμενη σεζόν.

Το concept της έκθεσης είναι οι ινδιανικής καταγωγής σχεδιαστές, σε συνεργασία με τους οίκους που καθορίζουν τη σύγχρονη τάση της μόδας να παρουσιάσουν μία νέα όψη του fashion look που θα κάνει το ινδιάνικο style την πιο trendy επιλογή για τους επόμενους μήνες, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στο Lifestyle, που θα φτάσει μέχρι την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Δείτε στη συνέχεια μερικές από τις δημιουργίες που παρουσιάζονται σε αυτή την πρωτότυπη έκθεση και πάρτε ιδέες για να προετοιμαστείτε για το επερχόμενο look του καλοκαιριού στο οποίο τα ινδιάνικα patterns θα έχουν κυρίαρχη θέση.

native dress1a

native overall1a

native overall2a

native red1a

native trio1a

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue