Skip to main content
Likewomangr spring 1 8e2bb2d6

Η καλοσύνη είναι η αρετή της Άνοιξης – 10 tips για να συγχρονιστείτε μαζί της

Κάθε εποχή είναι ξεχωριστή και απαραίτητο τμήμα του κύκλου της ζωής. Κοιτάζοντας έξω από το παράθυρό μας βλέποετε ότι η φύση χορεύει στο ρυθμό του τραγουδιού της.

Ήρθε η Άνοιξη.

Τα βλαστάρια με θάρρος και σκοπό για ζωή αρχίζουν να τρυπάνε το χώμα και να τεντώνονται προς το φως το ηλίου. Μπουμπούκια ξεπετάγονται γρήγορα, τα πούλια κελαηδούν, τα κλαδιά του δέντρου με ευλυγισία αγκαλιάζουν τον άνεμο. Αυτό που σας μαθαίνει η άνοιξη είναι όταν υπάρχει μπροστά σας ένα εμπόδιο, θα κάνει τα πάντα να βρει μια λύση και να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο, για να ζήσει. Όλα στη φύση έχουν μια ομαλή κίνηση.

Η φύση ανακλάται και στον άνθρωπο. Όπως ακριβώς το χειμώνα τα δέντρα μένουν αδρανή και με τον ερχομό της άνοιξης μεγαλώνουν μπουμπούκια και ανθίζουν, έτσι και εσείς πρέπει να ακολουθήσετε το ρυθμό της φύσης. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τη δύναμη της άνοιξης για να ξεφύγετε από το παλιό και να προσφέρετε μια όμορφη, νέα εμπειρία υγείας, ψυχικής σαφήνειας και συναισθηματικής ευεξίας.

Χρειάζεται πολλή δύναμη, θέληση και θάρρος για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε το άγνωστο, να αναπτυχθείτε και να ακολουθήσετε ο καθένας το όραμά του.

Αναγέννηση, ανανέωση, ανάπτυξη, δημιουργία, καθαρισμός, δραστηριότητα και κίνηση είναι λέξεις κλειδιά για την άνοιξη.

Για αυτό το λόγο οι άνθρωποι εμπνέονται συχνά από αυτή την εποχή του χρόνου για να ξεκινήσουν κάτι καινούργιο και να κάνουν αλλαγές.

Το πράσινο χρώμα κυριαρχεί την άνοιξη και η γεύση της είναι ξινή – αυτά είναι ιδανικά μέρη για να εστιάσετε τη διατροφική σας επίγνωση.

Είναι μια καλή εποχή να συγκεντρωθείτε στην απελευθέρωση των συναισθημάτων αας όπως αυτά που είναι ριζωμένα στο θυμό, δυσαρέσκεια, απογοήτευση και λήθαργο.

Αφήστε την επίγνωσή σας να είναι συναισθηματικά ευέλικτη.

Likewomangr spring 1 1

Πως μπορείτε να συγχρονιστείτε με την άνοιξη;

  • Η άνοιξη είναι η ώρα που μπορείτε να υποστηρίξετε μια πιο υγιεινή διατροφή. Να αποφύγετε όσο γίνεται τα πολλά τηγανητά και λιπαρά τρόφιμα που επιβαρύνουν το ήπαρ και τη χοληδόχο κύστη, ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά της αποτοξίνωσης πιο αποτελεσματικά. Απολαύστε την αφθονία φρέσκων τροφίμων της εποχής.
  • Προσθέστε φρέσκους χυμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας, όποτε είναι δυνατόν: παντζάρια, μπρόκολο και σέλινο, μαϊντανός, σπανάκι, πράσινα μήλα, αγγούρια και χυμός λεμονιού είναι όλα ιδανικά για αποτοξίνωση.
  • Ενυδατώστε το σώμα σας, πιείτε οκτώ έως δέκα ποτήρια νερό καθημερινά. Προσθέτοντας λίγο χυμό λεμονιού του δίνετε μια ωραία γεύση και το λεμόνι τρέφει το ήπαρ.
  • Το σώμα θέλει κίνηση, υπάρχει πάντα τρόπος να κινήσετε το σώμα σας, χωρίς δικαιολογίες. Όταν ασκείστε, είναι σημαντικό να βρείτε κάτι που σας εκφράζει, που θα σας εμπνεύσει και θα σας δώσει ενέργεια
  • Περιποιηθείτε καθημερινά το σώμα σας κάνοντας στεγνό βούρτσισμα. Είναι ένας ήπιος τρόπος για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα και βελτιώνει την ποιότητα του δέρματός σας. Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και τη λεμφική ροή και μειώνει την κατακράτηση υγρών.
  • Βάλτε χρώμα στη ζωή σας φυτεύοντας καινούρια πολύχρωμα λουλούδια στις γλάστρες των μπαλκονιών ή των κήπων σας. Φέρτε την άνοιξη στη διάθεσή σας.
  • Κάντε ένα διάλειμμα από τα social media.
  • Απαλλαγείτε από σκέψεις, συνήθειες και ανθρώπους που σας εμποδίζουν να πετύχετε τους στόχους σας στη ζωή.
  • Η συγχώρεση είναι το κλειδί. Συγχωρήστε και προχωρήστε. Έχετε την ευκαιρία να ξεκινήσετε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας!
  • Η καλοσύνη είναι η αρετή της Άνοιξης! Είναι μια υπέροχη στιγμή για να καλλιεργήσετε την αίσθηση του να είσαστε ευγενικοί και συμπονετικοί προς τους άλλους, καθώς και προς τον εαυτό σας.

Η ζωή είναι μικρή και απρόβλεπτη. Πάρτε έναν ρίσκο και δοκιμάστε κάτι καινούργιο. Σκεφτείτε τι θα θέλατε να δημιουργήσετε στη ζωή σας, φτιάξτε το πλάνο σας και ακολουθήστε το.

Το μικρό ευαίσθητο βλαστάρι δεν θα ξέρει ποτέ τις δυνατότητές του εάν παρέμενε ασφαλές εντός του σπόρου του… αρχίστε να φυτρώνετε και να είστε παιχνιδιάρικοι και τολμηροί.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλα μου τα άρθρα

photos unsplash

author anna kypreou

Άννα Κυπραίου, Wellness Therapist

Βασική μου αρχή είναι ότι με υποστήριξη της φυσικής ισορροπίας του σώματος και της ροής της ενέργειάς του, δημιουργείται αρμονία και ευεξία. Το πιο σημαντικό για μένα είναι πως κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, έχει διαφορετικές ανάγκες και χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση. Το σώμα, το συναίσθημα και το πνεύμα είναι αδιάσπαστα και ενιαία, οπότε και η θεραπεία είναι και αυτή ολιστική.

RECENT

RELATED