Η καθημερινή άσκηση βοηθάει στην υγεία του εγκεφάλου!

Μια νέα μελέτη απο το University of Maryland δείχνει οτι μετά απή τη διακοπή άσκησης για 10 ημέρες, έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο.

Χρησιμοποιώντας MRI εγκεφάλου, βρήκαν σημαντική μείωση στη ροή του αίματος σε διάφορες περιοχές του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένου του ιππόκαμπου. Γνωρίζουμε ότι ο ιππόκαμπος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη μάθηση και τη μνήμη και είναι μια από τις πρώτες περιοχές του εγκεφάλου που συρρικνώνεταιι στα άτομα με νόσο του Alzheimer. Ο ιππόκαμπος ανταποκρίνεται στην άσκηση με την ανάπτυξης νέων αιμοφόρων αγγείων και των νέων νευρώνων, και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του ιππόκαμπου από τη συρρίκνωση.
Στους άνθρωπους που σταμάτησαν την άσκηση για μόλις 10 ημέρες παρατηρήθηκε μια μείωση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο σε περιοχές του που είναι σημαντικές για τη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου. Σταματώντας την άσκηση για 10 ημέρες , εκτός απο το καρδιαγγειακή σας υγεία μείωνεται και η αιματική ροή του εγκεφάλου. Όσο λιγότερο φυσικά δραστήριοι είστε τόσο είναι πιθανό να παρουσιάσετε γνωστικά προβλήματα και άνοιας όπως καθώς μεγαλώνετε.

Περιμένω με χαρά τις δικές σας ερωτήσεις σχετικά με την συμμετοχή σας σε προγράμματα εκγύμνασης ή οτιδήποτε έχει σχέση με άσκηση και υγεία!

 

12659647 953606101353600 1735860543 n

ΧρήστοςΦράγκος

Certified Personal Trainer

American college of sport medicine

Πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του στο facebook

12834574 972677686113108 1299775450 n

 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue