Η κυρία Glenn Close


6 Μάι 2018

Έχει κερδίσει πολλές φορές μεγάλα βραβεία, αλλά ποτέ το Oscar. Ήταν 6-7 φορές υποψήφια όμως η Ακαδημία Κινηματογράφου δεν της το έδωσε ποτέ, καθιστώντας την ως την μοναδική ηθοποιό με τόσες υποψηφιότητες χωρίς να κερδίσει ποτέ. Θα μου πεις ούτε στον Χίτσκοκ το είχαν δώσει ποτέ, αλλά ούτε στον Charlie Chaplin και στονPeter O’ Toole.

Νίκος Μουρατίδης

nikosonline.gr

H Glenn Close έχει κερδίσει 3 φορές το θεατρικό βραβείο Tonny, 3 το τηλεοπτικό βραβείοEmmy, 2 φορές την Χρυσή Σφαίρατο Drama Desk Award και το Screen Actors Guild Awards.Είναι μια ηθοποιός που μπορεί να παίξει τα πάντα. Από την Cruella Devil μέχρι Shakespeare, και από κωμωδία μέχρι ψυχολογικό δράμα.

 

 Glenn Close, ηθοποιός

 

Η Glenn Close γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου του 1947 και είναι μια σπάνια περίπτωση ηθοποιού που τραγουδάει και πολύ καλά και που έχει μια καριέρα 40 χρόνων. Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα το 1974 σαν ηθοποιός του θεάτρου και έκανε την πρώτη κινηματογραφική της εμφάνιση το 1982. Όλοι οι ηθοποιοί ήθελαν να παίξουν μαζί της και όλοι οι σκηνοθέτες την κυνηγούσαν να την κλείσουν στις ταινίες τους. Όπου και να έπαιζε ή την πρότειναν για βραβείο ή το κέρδιζε.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Greenwich του Connecticut και ήταν κόρη ενός γιατρού που διεύθυνε μια κλινική στο Βελγικό Κογκό. Έχει ακόμα 2 αδελφές και 2 αδέλφια που οι γονείς της υιοθέτησαν στην Αφρική. Πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο σπίτι του παππού και όλη μέρα έπαιζε στους αγρούς σαν ελεύθερο πουλί. Κάποια στιγμή την έστειλαν για σπουδές στην Ελβετία, όπου και παράμεινε μέχρι τα 22 της. Επιστρέφοντας θέλησε να συνεχίσει τις σπουδές της στο κολέγιο WilliamMary με προσανατολισμό το θέατρο και την ανθρωπολογία.

Η προσωπική της ζωή ήταν περιπετειώδης. Ήταν παντρεμένη από το 1969 μέχρι το 1971 με τονCabot Wade, έναν κιθαρίστα και συνθέτη. Μετά τον χωρισμό της έβγαινε για ένα διάστημα με τον ηθοποιό Kevin Kline κι ύστερα με τον ηθοποιό του θεάτρου Len Cariou. Από το 1984 μέχρι το 1987 ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία James Marlas. Αμέσως μετά έκανε σχέση με τον παραγωγόJohn Starke, με τον οποίο απέκτησε μια κόρη. Αφού χώρισε το 1991, άρχισε να βγαίνει με τον CamNeely έναν Καναδό αθλητή και μετά με τον ηθοποιό Woody Harrelson. Το 1995 στις πρόβες του μιούζικαλ Sunset Boulevard ερωτεύτηκε τον Steve Beers, έναν ξυλουργό- κατασκευαστή σκηνικών. Δεν παντρεύτηκαν ποτέ και χώρισαν το 1999. Ο πιο πρόσφατος γάμος της ήταν με τον David EvansShaw, αλλά τον χώρισε το 2015.

Glenn Close, ηθοποιός

 

Το καλύτερο πράγμα που έχω είναι το μαχαίρι από το FatalAttraction. Το κρέμασα στην κουζίνα μου. Είναι σαν να λέω:

Μαζί μου μην έχεις μπερδέματα”  

i0.wp.com www.nikosonline.gr wp content uploads 2017 03 Glenn Close signature
Glenn_Close-signature

 

Glenn Close

Glenn Close, ηθοποιός

Glenn Close, ηθοποιός

Glenn Close, ηθοποιός

Glenn Close, ηθοποιός

Glenn Close, ηθοποιός

Glenn Close, ηθοποιός

 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue