likewomangr ameriki amvloseis 11871154

Η μάχη για τις αμβλώσεις – Ποιες celebrities αντιδρούν σε όλον τον κόσμο!

186484518 492583022088697 6873933506163559195 n 1

2 Ιούλ 2022

Βήματα προς τα ‘πίσω’ για την Αμερική: Η μάχη για τις αμβλώσεις.

Αυτό που συμβαίνει στην Αμερική την τελευταία εβδομάδα, μοιάζει σαν να είναι βγαλμένο από σενάριο ταινίας του 1950 και σε καμία περίπτωση η πραγματικότητα για εκατομμύρια γυναίκες εν έτη 2022.

Το Ανώτατο Δικαστήριο βάζει τέλος στην συνταγματική προστασία των αμβλώσεων σε ομοσπονδιακό επίπεδο για πολλές από τις Πολιτείες της Αμερικής, δημιουργώντας μία θύελλα αντιδράσεων στην Αμερική, αλλά και όχι μόνο.

Όπως αναφέρει η Fran Lebowitz μιλώντας για τις απόψεις της περί του ζητήματος αναφέρει: “Δεν έχει να κάνει με τα μωρά, το κάνουν για τις γυναίκες. Δεν έχω καμία αμφιβολία, πως αν οι άνδρες κυοφορούσαν, οι αμβλώσεις θα ήταν δωρεάν σε κάθε γωνιά του κόσμου και θα τις μοίραζαν σε κάθε πεζοδρόμιο”. Η αλήθεια δεν απέχει καθόλου από αυτή τη δήλωση, καθώς είναι πλέον έκδηλη η προσπάθεια του Ανώτατου Δικαστηρίου για την δημιουργία ενός κόσμου, στον οποίο μία γυναίκα, δεν θα έχει δικαίωμα να αποφασίσει στην συνέχιση ή διακοπή της κύησης, του ίδιου της το σώματος. Αυτό το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα δεν επιδέχεται ακόμη ούτε εξαιρέσεις σε ειδικές περιπτώσεις ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, όπως έπειτα από βιασμό της γυναίκας, καθιστώντας την όσο βρίσκεται εντός των αμερικανικών συνόρων αναγκασμένη θα υποστεί την κύηση και γέννα ενός ανθρώπου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ONASSIS STEGI (@onassis.stegi)

Είναι παραπάνω από φανερό, πως υπάρχει παντελής αδιαφορία για την ψυχολογία της γυναίκας (ακόμη και στις περιπτώσεις που είναι ανήλικη), της δυνατότητας επιλογής στο σώμα και στις διαδικασίες που υποβάλλεται, στην αλλαγή της ζωής της που μπορεί να επιφέρει η γέννα ενός μωρού.

Η συγκλονιστική ιστορία που μοιράζεται μία γυναίκα μέσω της σελίδας της στο Instagram, δείχνει την απουσία ανθρωπιάς, σεβασμού προς το γυναικείο φύλο και ενσυναίσθησης, που χαρακτηρίζει Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών και όσων ψήφισαν υπέρ της κατάργησης των αμβλώσεων. Η ίδια αναφέρει: “Είμαι έγκυος εδώ και 25 εβδομάδες. Στις 23 εβδομάδες ενημερώθηκα από τον γιατρό μου πως το παιδί μου δεν θα επιβιώσει. Εκείνη τη στιγμή ήξερα τι ήθελα να κάνω. Ήξερα πως ήθελα να επέλθει σε τέλμα αυτή η εγκυμοσύνη. Το μωρό μου υπέφερε καθημερινά, παθαίνοντας κρίσεις. Ενημέρωσα τον γιατρό μου γι’ αυτή μου την απόφαση και προγραμματίστηκε η διαδικασία. Λοιπόν… έφτασε η περασμένη Παρασκευή και ‘συνέβη’ η Roe V Wade… παρ’όλα αυτά, θεωρούσα ότι ήμουν καλυμμένη καθώς πίστευα ότι η νομοθεσία δε θα τίθοταν σε ισχύ τόσο άμεσα, αλλά έκανα λάθος. Τώρα πια δεν έχω επιλογή. Ο γιατρός μου με ενημέρωσε πως θα πρέπει να περιμένω είτε να πεθάνει μέσα μου το μωρό, είτε να το γεννήσω και να πεθάνει μετά τη γέννα. Σε τι αρρωστημένη χώρα ζούμε, όπου μία μητέρα πρέπει να νιώθει το μωρό της κάθε μέρα να υποφέρει μέχρι αυτό να πεθάνει; Ποτέ δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Τώρα νιώθω εντελώς χαμένη, ταλαιπωρημένη και μπερδεμένη”

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη chloe (@chloe___a)

Η νέα νομοθεσία της προηγούμενης Παρασκευής εξήγηρε αντιδράσεις και από πολλές celebrities, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς χρησιμοποιούνται έτσι οι πλατφόρμες που έχουν δημιουργήσει και η επιρροή τους για το κοινό καλό και την διεύρυνση του θέματος. Πολλές από αυτές μέσα στη τελευταία εβδομάδα, (όχι μόνο μέσω των πλατφόρμων που έχουν στη διάθεση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και με φυσικές εμφανίσεις, δήλωσαν τις απόψεις τσους πάνω στο ζήτημα, και τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για αυτό: Η Janelle Monáe συγκεκριμένα στην εκδήλωση των BET Awards 2022 είπε: “F**** the Supreme Court” και έπειτα χειροκροτήθηκε έντονα από το κοινό που παρευρισκόταν εκεί.

Στη συνέχεια η Olivia Rodrigo σε συναυλία της το περασμένο Σάββατο, μία ημέρα αφού αποφάνθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο για την απαγόρευση των αμβλώσεων, ανέφερε τα 5 ονόματα των μελών του δικαστηρίου που συνετέλεσαν στην απόφαση αυτή, καθώς επίσης ανέφερε πως είναι εμφανές ότι το συγκεκριμένο σώμα δικαστών δεν ενδιαφέρεται για την ελευθερία.

Ακόμη, ο Kendrick Lamar αξιοποίησε το ντεμπούτο του στο Glastonbury, για να υποστηρίξει τα δικαιώματα των γυναικών. Μετά την 90’’ εμφάνιση του, είπε κατ’ επανάληψη “They judge me, they judge Christ. Godspeed for women’s rights”.

likewomangr kendrick lamar

Έπειτα, η Billie Eilish η οποία ξεκίνησε και το παραπάνω φεστιβάλ, είπε: “Είναι μία σκοτεινή ημέρα. Θα πω απλά αυτό γιατί δεν αντέχω να το σκέφτομαι παραπάνω από ένα λεπτό”.

likewomangr billie eilish

Είναι βέβαιο πως η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, προσβάλλει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία δε περιμέναμε πως θα τίθονταν προς συζήτηση και πόσο μάλλον προς απαγόρευση το 2022. Πρόκειται για τη στέρηση ελευθερίας στο σώμα μας, της δυνατότητας απόφασης για την υποβολή του εαυτού μας σε διαδικασία κυοφόρησης ή όχι. Είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους και όλες, ανεξαρτήτως από το αν μας επηρεάζει άμεσα ως πολίτες εκτός Ηνωμένων Πολιτειών. Πρέπει και οφείλουμε τόσο στους εαυτούς μας και στις γυναίκες εντός των Πολιτειών να πάρουμε θέση, να παλέψουμε ενάντια στην επιστροφή σε μεσαιωνικές καταστάσεις, που στερούν θεμελιώδεις ανθρώπινες αρχές και δικαιώματα.

likewomangr ameriki amvloseis 1

186484518 492583022088697 6873933506163559195 n 1

Εριάννα Κρόκου

Σπουδάζω Φιλοσοφία και Ψυχολογία. Ανακάλυψα την αγάπη μου για την αρθρογραφία σε αρκετά μικρή ηλικία, όπως και την επιθυμία μου να μοιράζομαι σκέψεις μου για θέματα κοινωνικής φύσεως, αλλά και για θέματα γύρω από τον χώρο του lifestyle και της μόδας. Η μόδα αποτελεί έναν από τους βασικούς τρόπους έκφρασης της προσωπικότητας, αλλά και της διάθεσης μου. Follow me on this journey.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue