Η Meryl Streep προκαλεί τις Melania και Ivanka Trump να μιλήσουν δημόσια για τη σεξουαλική παρενόχληση


9 Ιαν 2018

Η MerylStreep θέλει τη Melania και την IvankaTrump να μιλήσουν ανοιχτά για τους ισχυρισμούς περί σεξουαλικών παραπτωμάτων που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στους TheNewYorkTimes, η ηθοποιός απάντησε στα παράπονα των ανθρώπων ότι η ίδια δεν ανταποκρίθηκε αρκετά σύντομα στους ισχυρισμούς του HarveyWeinstein και επικεντρώνεται στην Πρώτη Κυρία και στην Πρώτη Κόρη.

 hips.hearstapps.com hmg prod.s3.amazonaws.com images hbz melania meryl ivanka index 1515006979

«Δε θέλω να ακούσω τίποτα για τη σιωπή μου», είπε η Streep. «Θέλω να ακούσω όμως για τη σιωπή της MelaniaTrump. Θέλω να ακούσω από εκείνη να μιλάει. Έχει τόσα πολλά πολύτιμα πράγματα να πει. Το ίδιο και η Ivanka. Θέλω να μιλήσει τώρα».

 

Το σχόλιο της Streepακολούθησε τις κατηγορίες εναντίον της ότι δε μίλησε αρκετά σύντομα για τη συμπεριφορά του Weinstein. Τον Οκτώβριο, λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση του περιοδικού TheTimes ότι η έκθεση του Weinsteinήταν επιβαρυντική, έκανε μια δήλωση καταδικάζοντας τον μεγιστάνα του κινηματογράφου, λέγοντας για τη φερόμενη προσβλητική ιστορία του «δεν γνώριζαν όλοι». Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι την κατηγόρησαν ότι γνώριζε για τις πράξεις του Weinsteinαλλά δε μιλούσε. Ένας καλλιτέχνης ανάρτησε αφίσες στο LosAngelesπαρουσιάζοντας την ηθοποιό και τον Weinsteinσυνοδευόμενους από τις λέξεις «Εκείνη ήξερε» γραμμένες πάνω στα μάτια της. Η RoseMcGowanκαυτηρίασε στο Twitterτη σιωπή της Streep.

 

Απαντώντας στην McGowan, η Streep είπε σε μια δήλωσή της: «Δεν ήμουν σκόπιμα σιωπηλή. Δεν ήξερα. Δεν κάνω σιωπηλή συμφωνία με τον βιασμό. Δεν θέλω νεαρές γυναίκες να πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Δεν ήξερα ότι συνέβαινε αυτό».

 

Τώρα, η ηθοποιός ρίχνει το βάρος στις γυναίκες του Trump, οι οποίες δεν έχουν μιλήσει δημόσια για το κύμα καταγγελιών σεξουαλικών επιθέσεων και παρενοχλήσεων ή για το #MeTooκίνημα, ακόμη και ενώ ο ίδιος ο Πρόεδρος έχει κατηγορηθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά. Η Ivanka, ωστόσο, μίλησε και καταδίκασε τον RoyMoore, λέγοντας: «Υπάρχει ένα ιδιαίτερο μέρος στην κόλαση για ανθρώπους που εκμεταλλεύονται παιδιά».

 

Η Streep δεν έχει κανένα πρόβλημα να προκαλεί δημοσίως την Πρώτη Οικογένεια και τις αδυναμίες της. Στις περσινές Χρυσές Σφαίρες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας αποδοχής του βραβείου CecileBDeMille, επέκρινε τον Πρόεδρο και τον τρόπο που κυβερνά, χωρίς να αναφέρει καν το όνομά του. «Όταν οι ισχυροί χρησιμοποιούν τη θέση τους για να ασκούν bullingστους άλλους, χάνουμε όλοι», είπε.

Γιώτα Πετσιώτη

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue