Η περίπτωση της Λένας: είναι πρώτο όνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες…κι’ όλα αυτά γιατί είναι ο εαυτός της.

Η περίπτωση της Λένας

Δεν έκανε πλαστικές επεμβάσεις, δεν φούσκωσε τα χείλη της, δεν έκανε αυξητική στήθους, δεν έβαλε τρέσες, δεν αδυνάτησε και απαγορεύει να της κάνουν photoshop. Έγινε εκατομμυριούχος και Νο 1 όνομα, με το ταλέντο της και όχι με την τρέχουσα αντίληψη περί «ομορφιάς». Πείτε μου μια τέτοια περίπτωση που να έχουμε σαν παράδειγμα στην Ελλάδα.

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

 

Σας μιλάω ότι είναι πρώτο όνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες, με πολλά λεφτά, πολλά βραβεία, πολύ τηλεθέαση… κι’ όλα αυτά γιατί είναι ο εαυτός της. Έγινε γιατί έχει ταλέντο και όχι γιατί έχει βυζιά «τούμπανο». Διαβάστε γι’ αυτήν την κοπέλα – διαδώστε την ιστορία της, μπας και ξυπνήσουν μερικοί- μερικοί και ξεκολλήσουν πια από τις ατάλαντες… «όμορφες».

 

Η Lena Dunham, είναι ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτρια. Γεννήθηκε στις 13 Μαΐου του 1986 (Ταύρος), και κατάφερε στα 30 της να είναι εκατομμυριούχος, διάσημη και εκτιμητέα από κοινό και κριτικούς. Η Λένα έγινε γνωστή από την σειρά που δημιούργησε για το HBO, με τίτλο Girls. Εκτός απ’ το ότι σκέφτηκε να κάνει μια τέτοια σειρά, την έγραψε κιόλας, σκηνοθέτησε και πάρα πολλά επεισόδια. Και κέρδισε όλα τα μεγάλα βραβεία σε όλους τους τομείς. Και συγγραφής, και σκηνοθεσίας και υποκριτικής. Το 2013 το περιοδικό Time αναγνωρίζοντας το ταλέντο και την επιτυχία της, την κατέταξε στην λίστα με τους 100 ανθρώπους που έχουν επιρροή.

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νέα Υόρκη, από πατέρα ζωγράφο και μητέρα φωτογράφο. Τέλειωσε το Saint Ann School του Brooklyn, κατόπιν πήγε στο The New School  και μετά μεταφέρθηκε στο Oberlin College, απ’ το οποίο τέλειωσε με πτυχείο δημιουργικής γραφής. Ενώ ήταν στο Oberlin College, έφτιαξε διάφορα φιλμάκια μικρού μήκους, που τα ανέβαζε στο You Tube.

 

Νίκος Μουρατίδης

www.nikosonline.gr

 

Το 2012 υπέγραψε συμβόλαιο 3.500.000 δολαρίων με τον εκδοτικό οίκο Random House για το πρώτο της βιβλίο, το οποίο πού έφτασε μέχρι το Νο 2 στον κατάλογο με τα best Sellers.

 LENA DUNHAM 7

Το 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Not That Kind of Girl: A young woman Tells You what she Learned. Έγινε ανάρπαστο, φτάνοντας μέχρι το Νο 2 στον κατάλογο με τα best Sellers.

 

LENA DUNHAM 9

Τα μεγαλύτερα περιοδικά του κόσμου την έχουν βάλει στο εξώφυλλο τους. Αν το έλεγες αυτό σε Ελληνικά περιοδικά θα γελούσαν σαρκαστικά για όλη τους την ζωή.

 LENA DUNHAM 5

Δεν την ενδιαφέρει η εμφάνιση της. Δεν την ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι, δεν την ενδιαφέρει η τρέχουσα αισθητική και μόδα. Είναι ο εαυτός της και αυτό «πουλάει».

 LENA DUNHAM 2

 

 

Το 2015 με την φίλη της Jennifer Konner δημιούργησαν το site Lenny Letter, με online αλληλογραφία μετά κοριτσιών και γυναικών, που εκτινάχτηκε στην κορυφή.

 LENA DUNHAM 4

Δεν την ενδιαφέρει να ωραιοποιήσει τον εαυτό της, ούτε με πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις, ούτε με την βοήθεια του photoshop.

 LENA DUNHAM 1

Όταν άλλες προβάλουν τα κόκαλα τους και τους κοιλιακούς μύες τους, η Λένα πετάει φάτσα φόρα τα παραπανίσια κιλά της, και κάνει τεράστια επιτυχία. Έχει απελευθερώσει πολλά νέα κορίτσια, από το άγχος της… «εμφάνισης».

 LENA DUNHAM 11

 

Με τα υπόλοιπα κορίτσια του Girls. Μια σειρά που είναι το αντίπαλο δέος του Sex & The City.

LENA DUNHAM 8

Αν θέλετε να διαβάσετε για την σειρά της Λένας, Girls, πατήστε τον σύνδεσμο

nikosonline.gr

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue