Η σημασία του UV στις κρέμες προσώπου

Η σημασία του δείκτη UV στις κρέμες προσώπου είναι πολύ μεγάλη καθώς χειμώνα καλοκαίρι σας προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και βοηθά στην αντιγήρανση του δέρματος σας.
 
Ο δείκτης προστασίας στις κρέμες προσώπου ορίζει την αποτελεσματικότητα των αντηλιακών φίλτρων έναντι των ηλιακών εγκαυμάτων. Το αντηλιακό προϊόν εξαφανίζεται σταδιακά όταν έρχεται σε επαφή με άλλα στοιχεία, όπως το νερό, η άμμος και ο ιδρώτας. Επιπλέον, ακόμη και χωρίς να έρχεται σε επαφή με άλλα στοιχεία, η αποτελεσματικότητά του μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Για να διατηρήσετε την προστασία της επιδερμίδας σας σταθερή σε όλη τη διάρκεια της έκθεσής σας στον ήλιο, είναι απαραίτητο να ανανεώνετε το προϊόν κάθε δύο ώρες ή ακόμη και κάθε μία ώρα. Ο Δείκτης UV στις κρέμες προσώπου είναι μία διεθνής κλίμακα που δηλώνει την ένταση της υπεριώδους ακτινοβολίας και τον κίνδυνο που επιφέρει για την υγεία κατά το ηλιακό μεσημέρι. Οι κυριότεροι παράγοντες που προκαλούν μεταβολή του Δείκτη UV είναι η γεωγραφική θέση, η ημερομηνία, η συννεφιά και το πάχος της στοιβάδας του όζοντος.
 
Ο Δείκτης UV δημιουργήθηκε από μία ομάδα στον Καναδά, στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Σήμερα, αποτελεί το κριτήριο που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ενημέρωση του πληθυσμού σχετικά με τους κινδύνους που προκαλεί η υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Εμείς σας προτείνουμε πάντα να χρησιμοποιείτε ενυδατικές κρέμες προσώπου με υψηλό δείκτη UV.
 
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue