Η ζωγραφική της Αρλέτας


9 Αυγ 2017

Όταν μικρός αγόραζα τους δίσκους της, σχεδόν πάντα στο εξώφυλλο τους υπήρχε μια ζωγραφιά της. Ένα περίεργο σκίτσο που κοσμούσε το εξώφυλλο του άλμπουμ και που το χάζευα ακούγοντας τα πρώτα τραγούδια της πρώτης πλευράς…….

Ποιητικές φιγούρες, βγαλμένες από τα ποιήματα ή τις θεατρικές παραστάσεις μιας άλλης εποχής. Τα πλάσματα που ζωγράφιζε η Αρλέτα ήταν από ένα κόσμο διαφορετικό. Όπως και εκείνη…….

Εκτός των άλλων λοιπόν, η Αρλέτα ήταν και ζωγράφος. Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του ΕΜΠ. «Ναι είμαι ζωγράφος και το κυριότερο όλων είναι ότι είχα την τύχη να έχω πολύ καλούς δασκάλους» λέει η ίδια και αναφέρεται στον Πάνο Σαραφιανό, με τον οποίο έκανε φροντιστήριο και ο οποίος ουσιαστικά την έμαθε πολύ καλό σχέδιο. Στη σχολή είχε δάσκαλο τον Γιάννη Μόραλη, ο οποίος ήταν εξαιρετικός άνθρωπος και θαυμάσιος δάσκαλος.

i2.wp.com www.nikosonline.gr wp content uploads 2017 08 anoixi arleta 045 1 M

Η ίδια σε μια συνέντευξη της στο art.mag έχει πει: «Έχω κάνει δύο εκθέσεις, αλλά κυρίως σχεδιάζω. Έχω φιλοτεχνήσει εξώφυλλα δίσκων μου, έχω βγάλει κι ένα βιβλίο. Λέγεται Από πού πάνε για την Άνοιξη και περιλαμβάνει τραγούδια, ποιήματα, κείμενα και σχέδια (εκδόσεις Καστανιώτη). Έχει βγει πολλά χρόνια, αλλά δεν έγινε γνωστό. Όταν με ρωτάνε γιατί, φέρνω το εξής παράδειγμα:…………nikosonline.gr

ΑΡΛΕΤΑ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ARLETA, ΣΚΙΤΣΑ, ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΔΙΚΩΝ, nikosonline.gr

ΑΡΛΕΤΑ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ARLETA, ΣΚΙΤΣΑ, ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΔΙΚΩΝ, nikosonline.gr

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue