fashion revolution f591848e

Ήρθε η ώρα για το Fashion Revolution

Τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα της φύσης είναι αλληλένδετα και αλληλεξαρτώμενα. Είμαστε μέρος του ευρύτερου κόσμου και το δικαίωμά μας σε ένα υγιές περιβάλλον εξαρτάται από την υγεία του πλανήτη μας.

Χρειαζόμαστε μια επαναστατική αλλαγή στις μεταξύ μας σχέσεις, στη σχέση με τον φυσικό κόσμο, στη σχέση με τα ρούχα μας και μέσα στις αλυσίδες εφοδιασμού μόδας για τη δική μας ευημερία  και για την υγεία της γης, των ποταμών και των ωκεανών μας.

Αυτή την Εβδομάδα Επανάστασης της Μόδας (Fashion Revolution Week) φέρνουμε τους ανθρώπους από όλη την κοινότητά μας πιο κοντά ενισχύοντας τις περιθωριοποιημένες φωνές. Συνεργαζόμαστε για να εξερευνήσουμε καινοτόμες και διασυνδεδεμένες λύσεις.

unnamed

Τώρα είναι η ώρα για μια επανάσταση στη μόδα.

unnamed 1

Το Fashion Open Studio (FOS) για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον οίκο Maison Faliakos.

unnamed 2

Στο επίκεντρο του Fashion Open Studio βρίσκεται η κυκλική μόδα. Εδώ και 40 χρόνια από τον Ιδρυτή Κώστα Φαλιάκο το 1981, μέχρι και σήμερα που τα ηνία κατέχουν ο Χρήστος Πετρίδης (Chief Creative Officer) και ο Βενέδικτος Αντύπας (Creative Director) η κυκλική μόδα αποτελεί εξειδίκευση του οίκου Maison Faliakos και τρόπο εισαγωγής της βιωσιμότητας στη βιομηχανία μόδας. Θεματικές ενότητες:

Μέσα από ένα live-ψηφιακό τριήμερο workshop #UpcyclingCouture θα δούμε πως μία παλιά δημιουργία πολυτελείας αναγεννάται και σαν να ήταν καινούργιο ύφασμα μετατρέπεται σε ένα μία νέα δημιουργία.
-Θα μοιραστούν τις ιστορίες upcycling couture εμβληματικές γυναίκες και πελάτισσες του Maison Faliakos δείχνοντάς μας πώς μοναδικά κομμάτια heritage που κληρονόμησαν, πήραν νέα ζωή.
-Θα γνωρίσουμε μια ιδιαίτερη ιστορία, αυτή του ράφτη, πρώην θύμα εμπορίας ανθρώπων, που βρήκε στο atelier του Maison Faliakos την προσωπική του διάσωση και αναγέννηση.
-Θα μας επισκεφθούν διάσημες φίλες και υποστηρικτές του οίκου και της φιλοσοφίας του.

Δηλώστε συμμετοχή τώρα

Circular Fashion Panels – Κεντρικοί ομιλητές μόνο με πρόσκληση

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το συνεδριακό κομμάτι του φεστιβαλ είναι by Invitation only από τις συνδιοργανώτριες Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών και των Κρατικών Φορέων.

Ηθικά και βιώσιμα υφάσματα με καλεσμένους ομιλητές από όλα τα στάδια της παραγωγής υφασμάτων. Το panel θα γίνει σε split rooms έτσι ώστε να έχουμε ευκαιρία διαλόγου. Προς τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην εύρεση ηθικά και βιώσιμα κατασκευασμένων υφασμάτων.

Παράδοση & Παραδοσιακές Τεχνικές Μοδιστρικής. Οι συμμετέχοντες είναι από μουσεία και heritage brands. Θα συζητήσουμε τις πιθανές εφαρμογές παραδοσιακών τεχνικών στη σύγχρονη μόδα, καθώς και τη συμβολή της μοδιστρικής στη γυναικεία χειραφέτηση.

Τo Fashion Revolution Greece συντονίζει μαζί με 14 διεθνείς οργανισμούς ένα καινοτόμο πρόγραμμα Επιτάχυνσης (Accelerator) μικρομεσαίων επιχειρήσεων και start-ups που δραστηριοποιούνται γύρω από την κυκλική μόδα. Το έργο ηγείται το Παρατηρητήριο Ηθικής & Βιώσιμης Μόδας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) σε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Μείνετε συντονισμένοι για να μάθετε πότε και με ποιες προυποθέσεις μπορεί κανείς να συμμετάσχει στο πρόγραμμα επιτάχυνσης.

Για περισσότερες πληροφορίες:  smallbutperfect.fashrevgr@gmail.com 

authors jenny oikonomou

Τζένη Οικονόμου

Από το μόντελινγκ, στη διοργάνωση επιδείξεων και τις δημόσιες σχέσεις, όλη μου η ζωή περιστρέφεται γύρω από το χώρο της μόδας, που αποτελεί και τη μεγάλη μου αγάπη! Επιλέγω να βλέπω τη θετική πλευρά της ζωής και πιστεύω πως ενωμένοι καταφέρνουμε περισσότερα, γι’ αυτό και είναι μεγάλη μου χαρά που αποτελώ κομμάτι της ομάδας του Likewoman!

RECENT

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue