admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2021%252F09%252FJACKIE KENNEDY

Τζάκι Κένεντι: Το χρονικό του πιο όμορφου γάμου που έγινε ποτέ!

Υπάρχουν ορισμένοι γάμοι που μένουν για πάντα στην ιστορία.

Είτε αυτό οφείλεται στην τοποθεσία του γάμου, είτε στο ζευγάρι που λέει «I do», είτε στο νυφικό, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που οδηγούν σε έναν αξέχαστο γάμο.

Όταν ήρθε η ώρα για τον John F. Kennedy και τη νύφη, Jackie Bouvier, αυτό ήταν ένα ζευγάρι που όλος ο κόσμος σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης παρακολουθούσε την ημέρα του γάμου τους. Πριν γίνει πρόεδρος και πρώτη κυρία της χώρας, το ζευγάρι ήταν απλώς ο Τζον και η Τζάκι-εκτός από το γεγονός ότι ο Κένεντι ήταν ήδη πολύ γνωστός στην πολιτική και η Τζάκι ήταν πρώην πρωτοεμφανιζόμενη που προερχόταν από μια εύπορη οικογένεια της Νέας Υόρκης.

Η ημέρα του γάμου τους, 12 Σεπτεμβρίου 1953, είχε πολλούς να περιμένουν με ανυπομονησία, είτε είχαν προσκληθεί να παρευρεθούν είτε ήθελαν απλώς να πάρουν μια γεύση από τις φωτογραφίες από τη μεγάλη μέρα. Ήταν εκείνη την ημέρα που η Τζάκι Μπουβιέ έγινε Τζάκι Κένεντι και ο γάμος της ήταν τελικά έμεινε αξέχαστος για πολύ περισσότερους λόγους.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην Τζάκι Κένεντι και τον πιο όμορφο γάμο που έγινε ποτέ.

it was the major social event of the season 1520872704Getty Images
Αυτό που ξεκίνησε με ένα δείπνο στο Τζορτζτάουν, όπου συμμετείχαν δύο νέοι, καταξιωμένοι κοινωνικά, έγινε γρήγορα μια σχέση – και τελικά μια δέσμευση για γάμο.

Το ζευγάρι έβγαινε τότε για δύο χρόνια πριν ο μελλοντικός πρόεδρος κάνει πρόταση γάμου στο κορίτσι του, με ένα δαχτυλίδι εντυπωσιακό με ένα διαμάντι 2,88 καρατίων και σμαράγδια 2,84 καρατίων.

Όταν ήρθε η ώρα για τον γάμο του Κένεντι, όλοι είχαν τα μάτια τους στραμένα στο ζευγάρι, περιμένοντας ένα πολυτελές γεγονός. Αυτό ακριβώς έλαβαν. Και δεν ήταν μικρή υπόθεση μόνο με την οικογένεια και τους στενούς φίλους – υπήρχαν 800 καλεσμένοι. Ανάμεσά τους αξιόλογα άτομα όπως γερουσιαστές, διπλωμάτες και άλλοι.

location for the ceremony was a no brainer 1520872704
Η επιλογή της τοποθεσίας για έναν γάμο μπορεί να είναι μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις για τη νύφη και το γαμπρό. Αλλά για τον μελλοντικό πρόεδρο και τη μέλλουσα σύζυγό του, η απόφαση ήταν στην πραγματικότητα αρκετά εύκολη.

Η εκκλησία της Αγίας Μαρίας στο Νιούπορτ του Ρόουντ Άιλαντ ήταν μια σημαντική τοποθεσία σε όλη τη σχέση του ζευγαριού και ήταν προφανής η επιλογή. Όπως ανέφεραν οι Los Angeles Times, το ζευγάρι περνούσε πολύ χρόνο τα καλοκαίρια του στο Νιούπορτ, όπου η οικογένεια της Τζάκι είχε σπίτι.

Μετά τον γάμο του Κένεντι, η τοποθεσία έγινε ένα άμεσο τουριστικό αξιοθέατο.

the beginning of camelot 1520872704
Ναι, ο γάμος του ζευγαριού ήταν υπερβολικός και, ναι, η λίστα των καλεσμένων ήταν τεράστια, δημιουργώντας το απόλυτο πάρτι. Ωστόσο, αυτές δεν ήταν οι πιο μοναδικές και σημαντικές στιγμές από την ημέρα του γάμου της Τζάκυ Κένεντι με τον γερουσιαστή Τζων Φ. Κένεντι.

Υπήρχε ένα βασικό στοιχείο του γάμου τους που ήταν διαφορετικό από τους υπόλοιπους. Οι Κένεντι έλαβαν την ευλογία τη μεγάλη μέρα τους. Κυριολεκτικά.

Όπως είπαν κάποιοι καλεσμένοι, ο γάμος ήταν «ακριβώς σαν τη στέψη». Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ο γάμος τους ήταν η αρχή της βασιλείας του ζευγαριού, υποδηλώνοντας ότι ο Κάμελοτ – ο όρος που χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει την προεδρία του Κένεντι – γεννήθηκε την ημέρα του γάμου τους. Με έναν τόσο όμορφο γάμο, οι θαυμαστές είδαν την τελειότητα και ένα ιδανικό ζευγάρι. Οι Κένεντι ήταν χαρούμενοι. Αυτό ήταν ένα συναίσθημα που θα συνεχιζόντα για τα επόμενα χρόνια.

Ο γάμος έδωσε επίσης έμφαση στην Τζάκυ και στην αίσθηση της μόδας, δίνοντας στον κόσμο μια προεπισκόπηση του μελλοντικού “style icon”. Ήταν η τελειότητα ως νύφη και τώρα πολλοί την παρακολουθούσαν για να δουν τι επιλογές μόδας θα έβγαζε στη συνέχεια.

Όλοι γνωρίζουν ότι το πιο σημαντικό μέρος ενός γάμου – εκτός από το σύνολο του γάμου και των όρκων – είναι το φόρεμα της νύφης. Όλοι περίμεναν να δούν η Τζάκι εάν θα επιλέξει το σωστό φόρεμα. Οι άνθρωποι ήταν ενθουσιασμένοι που είδαν τι φορούσε η νύφη και δεν τους απογοήτευσε.

Η μελλοντική κυρία Κένεντι φορούσε ένα φόρεμα σχεδιασμένο από την Ann Lowe, το οποίο απαιτούσε 50 μέτρα υφαντό.

274579k

Αλλά αυτό το τέλειο φόρεμα σχεδόν δεν ήταν μέρος εκείνης της μεγάλης μέρας. Σύμφωνα με κάποιο περιοδικό, λίγες μέρες πριν από το γάμο έσκασε ένας σωλήνας στο στούντιο του Lowe, καταστρέφοντας το φόρεμα της Τζάκυ, μαζί με όλα τα φορέματα των παρανύμφων της επίσης. Η Lowe και η ομάδα της δούλευαν νύχτα και μέρα εκείνες τις ημέρες πριν από το γάμο για να αναδημιουργήσουν και τα 11 φορέματα. Η κρίση αποτράπηκε και το νέο “fashion icon” γεννήθηκε.

Με 800 καλεσμένους στην τελετή, θα πίστευε κανείς ότι η δεξίωση θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει καλεσμένα λιγότερα άτομα. Ωστόσο, οι Κένεντι δεν ήταν έτσι. Στην πραγματικότητα, στη δεξίωση πρόσθεσαν μερικούς ακόμη επισκέπτες – 400 για την ακρίβεια. Σωστά, υπήρχαν 1200 καλεσμένοι στο πάρτι της χρονιάς. Οι νεόνυμφοι επέλεξαν το Hammersmith Farm, το οποίο ήταν περιουσίας της νύφης. Το αγρόκτημα κάλυπτε 300 στρέμματα, δίνοντας άφθονο χώρο για τους επισκέπτες και το πάρτι.

Και ενώ η δεξίωση προοριζόταν για να χαλαρώσεουν και να γιορτάσουν, το ζευγάρι είχε ακόμα μια δουλειά: να χαιρετήσει τους καλεσμένους του. Ναι, κάθε ένας από αυτούς τους 1200 επισκέπτες. Με έναν τέτοιο αριθμό, αναφέρθηκε ότι χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες για τους νεόνυμφους να τους χαιρετήσουν όλους.

Στην συνέχεια όταν οι επισκέπτες έφτασαν στο Hammersmith Farm, είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα παραδοσιακό γεύμα στην ύπαιθρο, συνοδευόμενο από μια πρόποση για τους Κένεντι.

9c8ba437952fa33505953d1827cfd829

Και φυστικά στο τέλος έρχεται η λαμπερή τούρτα που αρμόζει σε έναν τόσο λαμπερό γάμο, όπου ήταν δώρο από τον πατέρα του Κένεντι, Τζόζεφ Π. Κένεντι, και ήταν αντάξια του κοινωνικού γεγονότος της χρονιάς. Όπως ανέφερε η βιβλιοθήκη JFK, το επιδόρπιο είχε ύψος 4 πόδια και ξεχώριζε στις φωτογραφίες της δεξίωσης. Και ήταν καλό που ήταν τόσο μεγάλη γιατί έπρεπε να ταΐσει τελικά 1200 άτομα.

gettyimages 514893022 1536694827

Το τέλος του παραμυθιού επιτεύχθηκε

Η Vogue περιέγραψε τη στιγμή, λέγοντας ότι καθώς το ζευγάρι έφυγε από τη δεξίωση, του “έβρεχαν” όχι μόνο με το παραδοσιακό ρύζι, αλλά και με κομφετί από ροδοπέταλα.

fairy tale ending achieved 1520872704

Για μήνα το μέλιτος, το ζευγάρι επέλεξε το Ακαπούλκο του Μεξικού και όπως κανείς θα περίμενε κανείς, ότι ένα ζευγάρι τόσο υψηλού επιπέδου, θα απολάμβανε το μήνα του μέλιτος με κομψά δείπνα και σχέδια.

Ενώ αυτό μπορεί να συνέβαινε, δεν υπάρχουν φωτογραφίες που να το αποδεικνύουν. Αντ ‘αυτού, το ζευγάρι εμφανίζεται σε φωτογραφία να απολαμβάνει το ψάρεμα.

Μετά το ταξίδι τους, ήρθε η ώρα να επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το νεόνυμφο ζευγάρι κατευθύνθηκε κατευθείαν στην Ουάσινγκτον για να συνεχίσει τη βασιλεία του.

173577887 10224764341840464 61677497733566526 n 1

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue