Καλλιεργούμε Καλύτερους Τρόπους Αντιμετώπισης Ξαφνικών Αλλαγών Στα Παιδιά Μας Και Στους Εαυτούς Μας!

«Πώς στα παιδιά μας, αλλά και στους εαυτού μας μπορούμε να καλλιεργήσουμε καλύτερους τρόπους Αντιμετώπισης ξαφνικών Αλλαγών, Δοκιμασιών, Ασθενειών όπως η διάδοση του Κορωνοιού ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΙΚΟ, αλλά με ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ & ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ Συναισθηματικής Νοημοσύνης»

Τι είναι Συναισθηματική Νοημοσύνη, E.Q. ?

Η Συναισθηματική Νοημοσύνη από την Παιδική ηλικία, Εφηβεία & Ενηλικίωση περιγράφεται ως η ικανότητα των ανθρώπων :

Να Αναγνωρίζουν τα Συναισθήματα τους, αλλά και αυτά των άλλων, (ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩΝΙΑ).
Να κάνουν Διάκριση μεταξύ διαφορετικών Συναισθημάτων που βιώνουν, (ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ & ΔΙΑΚΡΙΣΗ).
Να χρησιμοποιούν την Συναισθηματική Πληροφόρηση ως Οδηγό Σκέψης & Συμπεριφοράς. (ΕΥΕΛΙΞΙΑ, ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ).
Η Καλλιέργεια της Συναισθηματικής Νοημοσύνης, EQ εκφράζει την Ικανότητα του άτομου :
Να κατανοεί δεδομένες Εξωτερικές, Κοινωνικές Συνθήκες (ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ)
Να αντιλαμβάνεται τη Ψυχολογική του Κατάσταση και Διάθεση & των άλλων (ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ),
Να προσαρμόζεται σε καινούργιες, δύσκολες & διαφορετικές Κοινωνικές, Προσωπικές& Διαπροσωπικες Συνθήκες & Δοκιμασίες, (ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ)
Να υιοθετεί αποτελεσματικούς Τρόπους Επικοινωνίας, Συμπεριφοράς & Προόδου ! (ΕΥΕΛΙΞΙΑ)

«Τελικά δεν έχει τόση σημασία τι έχεις κάνει για τα παιδιά σου, αλλά τι βλέπουν να κάνεις εσύ & τι έχεις μάθεις στα ίδια να κάνουν για τον εαυτό τους !!!» Ann Landers

ΤΑ TIPS ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΛΟΓΩ CORONA VARIUS ΕΙΝΑΙ

Ας παραμείνουμε ήρεμοι και in control και να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με Ψυχραιμία. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ο Πανικός που μας αναγκάζει να μην σκεφτόμαστε λογικά και να παίρνουμε λάθος αποφάσεις που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο εμάς και τους αγαπημένους μας. Επίσης το άγχος, η παραπληροφόρηση και η ταραχή από το πανικό μας ρίχνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και γινόμαστε πιο επιρρεπής στο ιό.

Ας σωστή πληροφόρηση από έγκυρες επιστημονικές πηγές. Για την αντιμετώπιση καλό είναι να πληροφορούμαστε όσο χρειάζεται, αλλά όχι υπερβολές. Ας σταματήσουμε την συνεχή εμμονική πληροφόρηση από τα ειδήσεις, ανεπιβεβαίωτες φήμες και πληροφορίες και το διαδίκτυο που ταράζει την Ψυχραιμία και την Ηρεμία μας. Αν ακολουθήσουμε τα κατάλληλα βήματα που αναφέρθηκαν και έτσι μόνο θα είμαστε προστατευμένοι. Το να ακούμε συνεχώς ειδήσεις και να πανικοβαλλόμαστε δεν μας κάνει καλό στη ψυχική και σωματική μας υγεία. Σε αυτή τη περίπτωση βοηθάνε πολύ οι ασκήσεις Mindfulness, Ενσυνειδητότητας, Διαλογισμός, Θετική Απεικόνιση, καλός Ύπνος, Υγιεινή Διατροφή, άσκηση στη Φύση, Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, Συμβουλευτική.

Έχετε υπόψη σας ότι ο Πανικός και το Άγχος βασίζεται στην Αβεβαιότητα, όπως αναφέρει Dr. Catherine Belling του Πανεπιστημίου Northwestern και Αμερικανικού Συστήματος Υγείας. Ο ανεξέλικτος πανικός, άγχος και στρες δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα στη διάδοση του ιού. Έχει αποδεχτεί ότι όσο περισσότερο άγχος έχουμε, τόσο περισσότερο γινόμαστε πιο επιρρεπής και ευάλωτοι στο να νοσήσουμε και το ανοσοποιητικό μας σύστημα γίνεται πιο αδύναμο. 

Έτσι βλέπουμε ξεκάθαρα ότι τα Παιδιά αλλά και οι Ενήλικες που έχουν μεγαλώσει σε ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, αλλά και με ΑΡΧΕΣ Συναισθηματικής Νοημοσύνης, είναι πιο καλά προετοιμασμένα και «οχυρωμένα» !

Τα χαρακτηριστικά E.Q. Συναισθηματικής Νοημοσύνης, είναι αυτά θα τα βοηθήσουν να αντιμετωπίζουν ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ, ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ, ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ακόμα & ΑΠΩΛΕΙΕΣ & ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.

Α. Μερικά από τα χαρακτηριστικά E.Q. είναι :

Ψυχραιμία, Ηρεμία, Ευελιξία & Αποτελεσματικότητα:

Για την αντιμετώπιση των Δοκιμασιών, Δυσκολιών της ζωής.

Είναι ΚΛΕΙΔΙΑ για την αντιμετώπιση του Άγχους & του Πανικού!

Είναι δείγματα Ωριμότητας, Επιτυχίας & Ισορροπίας για τα παιδιά αλλά και για τους ενήλικες!
Είναι απαραίτητα για τη διατήρηση του αισθήματος της Ασφάλειας, Σταθερότητας & Βεβαιότητας!
Είναι απαραίτητα για την Αποδοχή των Προκλήσεων, Δοκιμασιών, Αλλαγών για Εξέλιξη όπως: Ξαφνικές Ασθένειες, Απώλειες, Αλλαγές Συνθηκών Ζωής, Εξωτερικές, Κοινωνικές, Οικονομικές & Οικογενειακές Κρίσεις & Προβλήματα, Μετακινήσεις κλπ

Β. Βασικές Ικανότητές E.Q. είναι η αντιμετώπιση των Δοκιμασιών, Δυσκολιών της ζωής με Ψυχραιμία, Ευελιξία & Αποτελεσματικότητα

Με ποιό ΤΡΟΠΟ μπορούμε να έχουμε αποτελεσματική ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ του Κινδύνου, του Πανικού & των Αλλαγών, με:

1. Έγκαιρη & σωστή Διάγνωση , Πάντα με ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

2.Σωστή Επιστημονική Αντιμετώπιση από Εξειδικευμένους Επαγγελματίες Γιατρούς, Ψυχολόγους, Επιστήμονες!

3.Ψυχολογική Υποστήριξη Συμβουλευτική “Talk & Counseling Therapy”

4. Σωματική & Ψυχολογική Φροντίδα του Εαυτού, Παιδιών & Ευπαθών ομάδων, πχ. Ηλικιωμένων, Ευαίσθητων ατόμων κτλ (με Σωστή Φαρμακευτική Αγωγή αν είναι απαραίτητη, ΣΩΣΤΉ ΔΙΑΤΡΟΦΉ, Άσκηση, Ενασχόληση με δραστηριότητες στη Φύση, Τέχνες, Διάβασμα κλπ)

5.Αξιολόγηση των Προτεραιοτήτων μας για να έχουμε Ψυχική & Σωματική Υγεία, Ηρεμία & Σιγουριά, με την χρήση Calming Stress Reduction Techniques εμπνευσμένο από το Relaxation Response του Dr. Robert Benson το οποίο περιλαμβάνει Mindfulness, Ενσυνειδητότητα, Διαλογισμό, Relaxation, Γιόγκα, Deep Breathing, Visualization, Θετική Απεικόνιση, Προσευχή, Βαθιά Χαλάρωση κλπ

Πηγή έρευνας της Dr. Ann Epstein, Harvard Medical School Medical Report Special Health Report Coping with Anxiety & Stress

Α) 10 Τρόποι/ ΚΛΕΙΔΙΑ για να ενισχύσετε τη Συναισθηματική Νοημοσύνη, E.Q. των Παιδιών & Εφήβων σας & τη δική σας όταν αντιμετωπίζετε ΚΡΙΣΕΙΣ< ΩΡΙΣ ΠΑΝΙΚΟ, άλλα με ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ & ΤΗ ΧΡΗΣΗ της ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ !όταν αντιμετωπίζετε ΚΡΙΣΕΙΣ/ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ: είναι όταν εσείς πρώτα την καλλιεργήσετε στον εαυτό σας, σαν Γονείς.

1.Κινηθείτε ΑΜΕΣΑ, με ψυχραιμία και σωστή Ιατρική & Ψυχολογική Πρόληψη & Αντιμετώπιση !

2. Εμπνεύστε τα παιδιά σας να αναγνωρίσουν & να αποδεχτούν τα Συμπτώματα & τα Συναισθήματα τους, αλλά και να τους προτείνετε Θεραπευτικές Μεθόδους ! (αφού ΕΣΕΙΣ αναγνωρίσετε τα δικά σας σαν ΓΟΝΕΙΣ)

3. Μάθετε τα παιδιά σας να εξασκηθούν στον ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟ, (αφού ΕΣΕΙΣ εξασκηθείτε στο δικό σας!)

4. Διδάξετε στα παιδιά να αποδέχονται τις ΑΛΛΑΓΕΣ/ ακόμα και τις ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ/ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ!!!!

5. Καλλιεργήστε στα παιδιά σας Επικοινωνιακές Δεξιότητες, να αναπτύξουν ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ! (αφού ΕΣΕΙΣ πρώτα τις καλλιεργήσετε στον εαυτό σας & γίνεται είστε Θετικό Παράδειγμα!)

6. Εμπνεύστε στα παιδιά σας να καλλιεργήσουν ένα ουσιαστικό ΣΤΟΧΟ Ζωής ! (αφού ΕΣΕΙΣ έχετε ανακαλύψει & καλλιεργήσει ΕΝΑ σημαντικό, ουσιαστικό ΣΤΟΧΟ στη ζωή σας!!! )

7. Μάθετε στα παιδιά να συμφιλιωθούν με την αποτυχία & δοκιμασία, (αφού ΕΣΕΙΣ έχετε συμφιλιωθεί με αυτές & να τις δείτε σαν ΔΩΡΑ/ ΜΑΘΗΜΑΤΑΖΩΗΣ !)

8. Διδάξτε τα παιδιά σας να εξασκηθούν στην ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ (αφού ΕΣΕΙΣ την έχετε κατακτήσει)!

9. Εμπνεύστε τα παιδιά σας να δεσμεύονται στην προσπάθεια τους, (αφού ΕΣΕΙΣ πρώτα έχετε δεσμευτεί!)

10. Καλλιεργήστε στα παιδιά σας να λαμβάνουν Μηνύματα ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΤΗΣΗΣ & ΕΞΕΛΙΞΗΣ από το περιβάλλον τους ! (αφού ΕΣΕΙΣ πρώτα τα έχετε λάβει!)

Ας απολυμαίνουμε τα χέρια σας και τις επιφάνειες που πιάνουμε συχνά, όπως: κομπιούτερ, κινητό, μολύβια, πόμολα, βρύσες, τουαλέτες κλπ . Η καθαριότητα και η απολύμανση είναι το ΠΑΝ.

Ας καθίσουμε στο σπίτι μας αν αισθανόμαστε άρρωστοι χωρίς κάποια διάγνωση με αυτό τον τρόπο προστατεύουμε τον εαυτό σας, τα παιδιά σας και τους άλλους.

Ας αποφύγουμε χώρους με πολύ κόσμο αεροδρόμια, εστιατόρια, χώρους ψυχαγωγίας, κινηματογράφους, συνέδρια κλπ. Εάν θέλουμε να βρεθούμε με φίλους μπορούμε να οργανώσουμε εξωτερικές δραστηριότητες στη Φύση.

Ας βήξουμε με το αγκώνα ή τον ώμο και ας απομακρυνθούμε από ανθρώπους που βήχουν συχνά.

Αν έχουμε συμπτώματα πυρετού και ξερού βήχα, πόνο στο σώμα ας καθίσουμε στο σπίτι και ας καλέσουμε το προσωπικό γιατρό μας και να μην πάμε κατευθείαν στο Νοσοκομείο.

Να πίνουμε πολύ νερό και να κρατάτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο.

Ας θυμηθούμε ότι αν είμαστε άτομα υψηλού κινδύνου και μεγάλης ηλικίας ακόμα και αν αρρωστήσουμε μπορούμε να θεραπευτούμε πλήρως.

Να ενημερωνόμαστε συχνά από ειδικούς γιατρούς χωρίς να πανικοβαλλόμαστε και να έχουμε εμμονές.

Να ξεκουραζόμαστε, να χαλαρώνουμε να τρώμε υγιεινά και να κοιμάστε αρκετά.

ΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ:

Μην χαιρετάμε δια χειραψία, αντί γι’ αυτό χαμογελάτε.

Μην ανταλλάσουμε φιλιά.

Μημ τρώμε αυτή την εποχή από μπουφέ.

Μη μοιραζόμαστε μάσκες με άλλους και να είμαστε προσεκτικοί στη χρήση της δικιάς μάσκας γιατί συχνά γίνεται πηγή συσσώρευσης μικροβίων.

Να μην επισκεπτόμαστε Νοσοκομεία, Οίκους Ευγηρίας.

Follow Me Facebook | Instagram | web

RELATED

Absolute Feminine Stories

© 2020, LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue