Ο Ορισμός Του Καλοκαιριού – Καλοκαιρινή Εντράδα


6 Αυγ 2019

Καλημέρες καλημέρες,

Στην τελευταία μου επίσκεψη σ’ έναν αγαπημένο προορισμό, στα Αμπελάκια Θεσσαλίας, με περίμενε μια μυρωδάτη έκπληξη.

Δίπλα στο σπίτι που φιλοξενούμαι, ένας πανέμορφος λαχανόκηπος που μέσα σε ένα μήνα θέριεψε και έγινε μικρή παραγωγή.Μελιτζάνες, κολοκυθάκια, ρόκα, πιπεριές, ντομάτες, ντοματούλες και μυρωδικά μας περίμεναν για φρέσκα μαγειρέματα. Μαζί με την Κατερινούλα μου (πολυαγαπημένη βαφτιστήρα) με καπελάκι και καλαθάκια, μαζέψαμε την πραμάτια μας και επιδοθήκαμε σε μαγειρέματα με τα καλούδια του κήπου.Μια καλοκαιρινή εντράδα λοιπόν ακολουθεί:

Κρέας με μελιτζάνες από το μποστάνι μας

  • 1 κιλό μοσχάρι χρησιμοποιήσαμε ποντίκι
  • 2 φλυτζάνια λάδι
  • 1 κιλό μελιτζάνες στενόμακρες
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες ή ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας μπελτέ
  • ½ φλιτζάνι Νεμέα (κρασί)
  • αλάτι και πιπέρι 

– Κόβετε το κρέας σε μερίδες

– Κόβετε τις μελιτζάνες σε κομμάτια και τις βάζετε σε ένα μπώλ με νερό και αλάτι για μισή ώρα

– Βάζετε σε μία κατσαρόλα το μισό λάδι να κάψει

– Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο- Ρίχνετε το κρέας και το θωρακίζετε, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα και 2 φλιτζάνια νερό, αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να βράσει και να μαλακώσει, περίπου 2 ώρες, μέχρι να μείνει με την σαλτσούλα του.

– Βγάζετε τις μελιτζάνες από το νερό, τις σκουπίζετε καλά και τις σωτάρετε ελαφρά, λίγο πρίν το κρέας είναι έτοιμο τις ρίχνετε μέσα στο κρέας γυρίζοντας δυο τρεις φορές και τις αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν

Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί , φέτα , σαλάτα και ένα ωραίο Αγιωργίτικο.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue