Καρδιά και άσκηση-Δείτε γιατί πρέπει να τους κάνουμε “σύμμαχους”!


7 Ιούν 2017

Λίγες ώρες εβδομαδιαίας μέτριας έντασης άσκησης μπορεί να μην αποτρέψουν όλες τις καρδιακές προσβολές, αλλά θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά σε όσους επιβιώνουν, λένε Δανοί ερευνητές σε μια καινούργια ερευνα .

Εδώ και αρκετές δεκαετίες οι μελέτες διαπιστώνουν ότι οι τακτικοί ασκούμενοι μέτριας έντασης είχαν λιγότερες κατά το ήμισυ πιθανότητες να πεθάνουν όταν νοσήσουν από καρδιακή προσβολή, σε σύγκριση με αυτούς που έκαναν καθιστικη ζωή .

Το κύριο συμπέρασμα είναι ότι μεταξύ των ανθρώπων που πάσχουν από καρδιακή προσβολή, αυτοί που ασκούνταν περισσότερο φαίνεται να είναι πιο πιθανό να επιβιώσουν από καρδιακή προσβολή από ό, τι οι άνθρωποι που ασκούνταν λιγότερο.

Γιατι αυτό λέμε ότι μέσω της άσκησης στέλνονται σήματα στο σώμα για να δημιουργήσει περισσότερα “μονοπάτια” για να πάει οξυγόνο στην καρδιά. Με αυτό τον τρόπο, ακόμη και αν μια αρτηρία μπλοκάρει και προκαλέσει καρδιακή προσβολή, η καρδιά θα έχει ακόμα άλλους τρόπους για να πάρει το πολύτιμο οξυγόνο.

Η άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους και πιο έξυπνους τρόπους για να διατηρήσουμε το σώμα μας υγιές και να επιβιώσουμε αν συμβεί κάτι στο καρδιαγγειακό μας σύστημα.

Μπορεί η λέξη άσκηση να σας ακούγετε κάτι το βαρετό και χρονοβόρο αλλα ακόμα και ενα απλό περπάτημα κάθε μερα για 30′ λεπτά θα σας δώσει τις θετικές επιδράσεις που χρειάζεστε.

Ενημέρωθείτε για περισσότερα στην σελίδα του.

 
ΧρήστοςΦράγκος

Certified Personal Trainer

American college of sport medicine

facebook

12834574 972677686113108 1299775450 n

 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue