Κατεψυγμένα “κοσμήματα”. Φτιάξτε τα και εσείς με τα φρούτα που προτιμάτε!

Mερικές φορές με γυροφέρνουν διάφορες τρελές ιδέες. Σήμερα λοιπόν χάρηκα που βρήκα μία μπροστά μου δροσερή και παγωμένη από ένα καταπληκτικό site και την μοιράζομαι μαζί σας J

Την ονόμασα κατεψυγμένα «κοσμήματα». Πανέμορφα με «πινελιές» γλυκού σύκου που περιβάλλεται από ένα παχύ και κρεμώδες, ελαφρώς αλατισμένο από θάλασσα-ρικότα μείγμα “cheesecake“!

Και δεν μιλάμε μόνο για σύκα. Σκεφτείτε τα ροδάκινα, τα μούρα, τροπικά φρούτα όπως  ανανά ή ακτινίδια! Πόσο όμορφα είναι συμφωνείτε; !!

Πως τα φτιάχνουμε λοιπόν:

Συστατικά

1 φλυτζάνι (240 γραμμάρια) το πλήρες γάλα τυρί ρικότα

3/4 φλυτζάνι (230 γραμμάρια) ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα

1/4 φλυτζάνι (58 γραμμάρια) μισό-μισό, ή κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές της σούπας (26 γραμμάρια) καλής ποιότητας μέλι

Θαλασσινό αλάτι 1/4 + 1/8  κουταλάκι του γλυκού

7 ώριμα  σύκα, ή οποιαδήποτε άλλα φρούτα που προτιμάτε

Οδηγίες

Σε ένα μπλέντερ ή με το χέρι βάζουμε, τυρί ricotta μίγμα, ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα, μισό-μισό, το μέλι και το θαλασσινό αλάτι μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ ομαλό και χωρίς σβόλους.

Να αναιρέσει σε ένα εύκολο να-χύσει δοχείο.

Κόψτε τα κοτσάνια από τα σύκα, στη συνέχεια, τα κόβετε σε χοντρές φέτες που είναι περίπου το πλάτος της  Γρανίτα στο καλούπι σας

Τοποθετήστε 2 – 3 φέτες (μπορείτε να κόψετε το καθένα μέχρι να χωρέσει στα καλούπια όπως θέλετε) μέσα στα καλούπια έτσι τα σύκα καταλαμβάνουν περίπου το 1/3 του χώρου.

 Εισάγετε προσεκτικά ένα μικρό μαχαίρι στη μέση των σύκων να ανοίξει ο δρόμος για την ξύλινη λαβή και στη συνέχεια, τοποθετήστε τις λαβές.

Ρίχνετε το μίγμα ricotta-σιγά-σιγά σε κάθε καλούπι. Από τη στιγμή που γεμίζει στην κορυφή, χτυπήστε ελαφρά τη φόρμα στον πάγκο για 10 δευτερόλεπτα για να απελευθερώσει φυσαλίδες αέρα και να βοηθήσει το μίγμα  να πάει προς τα κάτω. Το υγρό επίπεδο θα πρέπει να μείνει ελαφρώς κατά την πορεία του προς τα κάτω, έτσι ώστε το συμπληρώσετε και πάλι στην κορυφή. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο.

Θέλει πάγωμα για τουλάχιστον 12 ώρες έως ότου σκληρύνει.

Φιλιά πολλά και καλή επιτυχία

Επιμέλεια Τάνια Νικολοπούλου

 

photos ladyandpups 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue