“Κάθε Τρίτη και κάτι άλλο”-Το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα συνεχίζει την κοινωνική και πολιτιστική του προσφορά

«Κάθε Τρίτη και κάτι άλλο»

2ος χρόνος

Από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα

Έναρξη Τρίτη 7/2 στις 19:00

 

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων  του Δημοτικού θεάτρου Μαραθώνα το 2016 εντάχθηκε μια ακόμα δράση, οι ανοιχτές ομιλίες της Τρίτης.

«Κάθε Τρίτη και κάτι Άλλο».  Εξ αιτίας της μεγάλης  αποδοχής εκ μέρους των συμπολιτών μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε, να επεκταθούμε και να αναπτύξουμε αυτήν την επαφή μαζί σας, όσο καλύτερα μπορούμε, για να μεταφέρουμε γνώση, να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες μέσα από το χώρο της επιστήμης, της τέχνης, της ιστορίας αλλά και της κοινωνίας.

Η έναρξη αυτής της δράσης ξεκινάει από την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 19:00 και ολοκληρώνεται  την Τρίτη 9 Μαΐου στο φιλόξενο χώρο της  βιβλιοθήκης του Λυκείου της Νέας Μάκρης.

 Το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα συνεχίζει την κοινωνική και πολιτιστική του προσφορά, πάντα με γνώμονα την εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής τη   δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με απώτερο στόχο το μη εφησυχασμό και την πνευματική εγρήγορση.

 

Πρόγραμμα Ομιλιών

 

Φεβρουάριος

 

7/2 Θέμα: «Το καλό γεννάει καλό»

 Ο Γιάννης Σμαραγδής – Σκηνοθέτης μας  αναλύει πως

Τα έργα τέχνης οργανώνονται σε σχέση με την συμπαντική αρμονία. Πότε η αμόλευτη Τέχνη λειτουργεί παρηγορητικά στις ανθρώπινες σχέσεις; 

 

14/2 Θέμα: «Ο Χατζιδάκης που γνώρισα»

 Ο Γιώργος Χρονάς – Ποιητής – Εκδότης περιοδικού «Οδός Πανός» μας αποκαλύπτει το ιδιαίτερο ταξίδι επαφής και γνωριμίας που είχε ο ίδιος  με την προσωπικότητα του μεγάλου μας συνθέτη.

 

21/2 Θέμα: Το ελληνικό τραγούδι απ’ τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι και τις μέρες μας, 50 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος.

Ο μεγάλος συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος και ο συγγραφέας, διευθυντής ogdoo.gr  Κώστας Μπαλαχούτης θα μας αναλύσουν την ιστορία και την εξέλιξη του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

 

 

28/ 2 Θέμα : “Ιστορία ή λογοτεχνία; Το ιστορικό μυθιστόρημα και τα μυστικά του”.

Ο συγγραφέας Μαυρουδής Ευάγγελος  μας εξηγεί κουβεντιάζει για τις διαφορές δημόσιας και ακαδημαϊκής ιστορίας, και για τις αλληλοεπιδράσεις τους με το ιστορικό μυθιστόρημα.

 

Μάρτιος

7/3 Θέμα : «Η ατομικότητα εμπόδιο στην μοναδικότητα»

Γιάννης Ζουγανέλης- Συνθέτης- Μουσικός – Ηθοποιός, μας αναλύει πως επηρεάζει ή ισοπεδώνει την μοναδικότητα μας η παγκοσμιοποίηση.

 

14/3 Θέμα: «Ρίχνω την καρδιά μου στο πηγάδι»-  Ιάκωβος Καμπανέλλης αυτοβιογραφούμενος. Η Κατερίνα Καμπανέλη Σκηνογράφος, κόρη του μεγάλου μας θεατρικού συγγραφέα και  η Κατερίνα Πολυχρονοπούλου Σκηνοθέτης – Φιλόλογος, μας ξεδιπλώνουν την ζωή και το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη.

 

 

21/3 Θέμα : «Ελληνισμός και Ευρώπη»

Η Dr φιλολογίας Χρύσα Αλεξοπούλου θα μας αναπτύξει θέματα Μύθους Θεσμούς και Ιστορία.

 

28/3Θέμα: «Πως η ζωγραφική μπορεί να λειτουργήσει μέσα στο θέατρο και την τηλεόραση»

Ο εικαστικός  Ντίνος Πετράτος μας αναλύει πως η ζωγραφική λειτουργεί μέσα σε  άλλες τέχνες.

 

 

Απρίλιος

4/4 Θέμα: «Μεταπολίτευση κρίσιμη περίοδος της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας»

Ο ομότιμος καθηγητής της Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Βερέμης μας προσδιορίζει την διάρκεια της μεταπολίτευσης από το 1974. Για άλλους ήταν μια επταετία για άλλους συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

 

 

25/4 Θέμα: «Ο Γιάννης Ξανθούλης πηγαίνει σε ένα γάμο».

Ο εξαιρετικός συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης μέσα  από το βιβλίο του «την Κυριακή έχουμε γάμο» μας ξετυλίγει ιστορίες που μπλέκονται στο χρόνο και τα διλήμματα που προκύπτουν μέσα από το παιχνίδι της ζωής.

 

Μάιος

2 /5 Θέμα: «Το μυστήριο του Νίκου Γκάτσου»

Ο Χρήστος Κανελλόπουλος συγγραφέας- στιχουργός- δημοσιογράφος μας αποκαλύπτει τον μεγάλο ποιητή. Ο βίος και η πολιτεία ενός ποιητή που αφιέρωσε στο τραγούδι.

9/5 Θέμα: Το παιδί αγαπάει το βιβλίο;

Η μουσικός – συγγραφέας Μάρω Θεοδωράκη μας  ξεναγεί στην συγγραφή του παιδικού βιβλίου και αναπτύσσει την διαχρονική αξία του βιβλίου και την αναγνωστική συμπεριφορά των παιδιών στη σύγχρονη κοινωνία.

 Πληροφορίες

Τρίτη στις 19:00 στην Βιβλιοθήκη του Λυκείου Νέας Μάκρης

Λυκείου & Μιχαήλ Κόλλια Νέα Μάκρη

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ 

Μιλτιάδου Μαντά 22 – 19 007 Μαραθώνας

Τηλέφωνο: +30 22940 69822 |

Email: dimtheatro@marathon.grdimotikotheatromarathona@gmail.com

https://www.facebook.com/DimotikoTheatroMarathona/

Website: http://www.dithema.gr/

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue