Καθιστική Ζωή-Πόνοι Στην Πλάτη? Μία Είναι Η Λύση, Pilates

Αγαπημένες καλημέρα, 

Σήμερα θα πούμε ότι δεν κάνουμε γυμναστική μόνο για να έχουμε ένα καλλίγραμμο σώμα ,αλλά επιβάλετε μιας και η καθιστική ζωή και η λάθος στάση του σώματος δυστυχώς δημιουργεί πολλά προβλήματα στο σώμα μας. Μερικά από αυτά είναι η σκολίωση ,η κύφωση, το αυχενικό και πολλά άλλα. Για αυτό εμείς πρέπει να θωρακίσουμε το σώμα και τον οργανισμό μας με καλή διατροφή και άσκηση τουλάχιστον τρεις φορές την βδομάδα.

Eιδικά τον τελευταίο καιρό που είμασταν όλοι μέσα στο σπίτι, δεν είχαμε πολλές επιλογές κινητικότητας.

Πάμε λοιπόν παρέα να κάνουμε τρεις ασκήσεις Πιλάτες με λάστιχο. Θα κάνουμε μασάζ στην σπονδυλική μας στήλη θα δυναμώσουμε την πλάτη και τους κοιλιακούς και θα δουλέψουμε και τους δικέφαλους των χεριών!!!

Πρώτη άσκηση

Rolling like a ball with straight legs (Βαρελάκι με ίσια πόδια).

Η συγκεκριμένη άσκηση θα σας βοηθήσει να κάνετε μασάζ στην σπονδυλική σας στήλη,ενώ συγχρόνως δουλεύει και τον πυρήνα.Πάρτε ένα λάστιχο με λαβές και διπλώστε το στη μέση.Περάστε το πίσω από τους αστραγάλους.Πάρτε μια βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή ρολάρετε προς τα πίσω βάζοντας το βάρος στις ωμοπλάτες και όχι στον αυχένα.Στην επαναφορά προσπαθήστε να ισορροπήσετε στα καθιστικά σας κόκαλα και να ισιώσετε την πλάτη.Κάντε δέκα επαναλήψεις.

 2016 12 20 11.01.59

Δεύτερη άσκηση 

Ελάτε σε ύπτια θέση με το λάστιχο στις καμάρες των ποδιών και τα χέρια στις λαβές τεντωμένα.Πάρτε μια μεγάλη εισπνοή και στην εκπνοή ρολάρετε σπόνδυλο- σπόνδυλο μέχρι να έρθετε σε V ανοίγοντας τα χέρια στο πλάι για να ενεργοποιήσουμε τους θωρακικούς και την πλάτη.Κρατήστε την κοιλιά σφικτή και την σπονδυλική στήλη ίσια. Ρολάρετε ξανά σπόνδυλο -σπόνδυλο σε ύπτια θέση.Επαναλάβετε 10 φορές.

2016 12 20 11.15.22

 

Τρίτη άσκηση

Ας δουλέψουμε τώρα τους δικέφαλους των χεριών.

Εικόνα 1 Ελάτε σε ύπτια θέση με το λάστιχο στις καμάρες των ποδιών και τα χέρια τεντωμένα.

Εικόνα 2 Πάρτε μια βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή ανεβείτε σπόνδυλο-σπόνδυλο λυγίζοντας τα χέρια σε γωνία .Επαναλάβετε την εικόνα 1 και 2 έξι φορές και στην τελευταία επανάληψη μείνετε ψηλά ανοίγοντας και κλείνοντας  τα χέρια με αντίσταση για έξι επαναλήψεις.Αν το λάστιχο σας είναι πολύ μαλακό κάντε περισσότερες επαναλήψεις μέχρι να νιώσετε να ενεργοποιούνται οι δικέφαλοι.

 2016 12 20 11.18.28

Αυτά για σήμερα από μένα με χαρά! Καλή εξάσκηση?

 

Νατάσα Φιλαΐτη, Pilates,Yoga, Bodybalance & Personal Trainer

Υπήρξα αθλήτρια ενόργανης και ακροβατικής γυμναστικής. Έτσι ξεκίνησε η αγάπη μου για το Fitness. Σπούδασα χορό, πιλάτες και γιόγκα, και η αγάπη μου έγινε και το επάγγελμά μου. Διδάσκω πάνω από 25 χρόνια με στόχο τη σωματική, ψυχική και πνευματική ευεξία των μαθητών μου. Μ’ αρέσει να μοιράζομαι τις γνώσεις μου και πιστεύω ότι ένας δάσκαλος δεν παύει ποτέ να είναι μαθητής, γι’αυτό πάντα παρακολουθώ όλες τις εξελίξεις στο χώρο.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue