Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2018%2F08%2Fimages easyblog images 928 3f830e133d24c3e8e1c945fdadb5010e XL

Κεικ μήλου με γλάσο καραμέλας

Από την Πόπη Wallick & το tasteadvisor

Για όλους όσους αγαπούν τα μηλαράκια σήμερα έχουμε πεντανόστιμη μηλοσυνταγή!

Η συνταγή είναι της Betty Crocker

Την βρήκα στο passthesushi.com  και την προσάρμοσα στα δικά μου δεδομένα γεύσης.

1.bp .blogspot.com q8FbS37BnKE TKS45H8jG I AAAAAAAAAq0 G Ymwjde Vc s640 DSC01530

 

 • 1 1/2 φλ. τριμμένα μήλα (2 μεγάλα)

• 1 φλ. ζάχαρη καστανή

• 1/2 φλ. ξινόγαλα ή γιαούρτι

• 1/2 φλ. αραβοσιτέλαιο

• 1 αυγό

• 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 1/2 φλ. καρύδια, αν βρείτε πεκάνς ακόμη καλύτερα

• 2 κ.γ. baking soda

• 2 κ.γ. κανέλα 

• 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

• 1 κ.γ. αλάτι

Γλάσο:

• 2 κ.σ. βούτυρο

• 1/4 φλ. καστανή ζάχαρη

• 1 κ.σ. γάλα

• 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

Προετοιμασία

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190, αλείψτε τον πάτο της φόρμας (μόνο) με βούτυρο ή λάδι.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε, τα μήλα, το 1 φλ. ζάχαρη, το ξινόγαλα, το αραβοσιτέλαιο και το αυγό. Προσθέστε τα υπόλοιπα στερεά υλικά, ανακατέψτε μαλακά.

Βάλτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε το για 45 –55 λεπτά μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και βγάλτε το από τη φόρμα. Μετά από περίπου 1 ώρα, ρίξτε το γλάσο και ή τυλίξτε το με διαφανή μεμβράνη για να διατηρηθεί γύρω στις 4 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου, ή στο ψυγείο για 10 ημέρες. 

 

Γλάσο καραμέλας

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, ρίξτε το ¼ φλ. καστανής ζάχαρης και ανακατέψτε, ανεβάστε την θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς για 2 περίπου λεπτά. Προσθέστε το 1 κ.γ. γάλα και μετά από 1 λεπτό βρασμού κατεβάστε το από τη φωτιά. Προσθέστε την ζάχαρη άχνη. Βάλτε το σκεύος μέσα σε μπολ με κρύο νερό και ανακατέψτε μέχρι να πήξει. Αν σας βγει πολύ πηκτό προσθέστε λίγο γάλα και στην αντίθετη περίπτωση λίγη άχνη, ή βάλτε το σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αραιώσει.

Θα το συνοδεύσεις τέλεια με ένα φλιτζάνι καφέ η τσάι κι αν είσαι σαν και μένα βάλε και ένα ποτήρι Anthemis ΕΟΣΣΑΜΟΥ !

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED