Το δριμύ “κατηγορώ” της Keira Knightley και η κριτική που άσκησε στην Kate Middleton

Με ένα νέο, δριμύ «κατηγορώ», η ηθοποιός Keira Knightley επικρίνει ανοιχτά την εμφανισιακά τέλεια Kate Middleton, αμέσως μετά τη γέννηση του μωρού της.

Η Keira Knightley ανοίγει την καρδιά της και μιλά στο Feminists DonWear Pink and Other Lies για την εμπειρία της εγκυμοσύνης της. Περιγράφοντας τη γέννηση του πρώτου της παιδιού, η ηθοποιός, μεταξύ άλλων, λέει «Ο κόλπος μου άνοιξε. Βγήκες με τα μάτια ανοιχτά. Τα χέρια ψηλά στον αέρα. Ουρλιάζοντας. Σε ακούμπησαν πάνω μου, ήσουν μέσα στα αίματα και στο σμήγμα και το κεφάλι σου είχε παραμορφωθεί. Ήσουν λαχανιασμένο και ούρλιαζες».

Η Knightley τονίζει ότι, οι εμφανίσεις της δούκισσας του Cambridge έξω από το νοσοκομείο, τόσο σύντομα μετά τη γέννηση των παιδιών της, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το πώς η ίδια ένιωθε όταν βρισκόταν στην ίδια κατάσταση. Όπως αποκαλύπτει το αστέρι του Love Actually, το γεγονός ότι η δούκισσα «βρισκόταν έξω από το νοσοκομείο επτά ώρες αργότερα, με το πρόσωπό της τέλεια μακιγιαρισμένο και φορώντας ψηλά τακούνια», την έκανε να αισθανθεί ότι αυτό είναι κάτι μη ρεαλιστικό και ανέφικτο για τις περισσότερες γυναίκες. Η Knightley περιέγραψε τις φωτογραφίας της Middleton με τα νέα της μωρά, ως: «το πρόσωπο που ο κόσμος θέλει να δει».

                                                               Η Keira Knightley με τον σύζυγό της James Righton τον Νοέμβριο του 2017

Η κόρη της Knightely, Edie, γεννήθηκε το 2015, την ίδια χρονιά που γεννήθηκε και η πριγκίπισσα Charlotte. Περιγράφοντας τα δικά της συναισθήματα μετά τη γέννα, η Knightely λέει ότι αυτό το καλογυαλισμένο imageτης Kateαμέσως μετά τις γέννες στέλνει ένα λανθασμένο και ανέφικτο μήνυμα στις γυναίκες. Συγκεκριμένα, εξηγεί:

«Κρύψου. Κρύψε τον πόνο σου, το σώμα σου έχει ταλαιπωρηθεί, το στήθος σου είναι πρησμένο, οι ορμόνες σου έχουν τρελαθεί. Φρόντισε μόνο για το στυλ, μη δείχνεις τη μάχη που μαίνεται μέσα σου, Kate. Επτά ώρες μετά τον αγώνα με τη ζωή και το θάνατο, επτά ώρες μετά τη διάλυση του σώματός σου, μετά την αιμορραγία, μετά το ουρλιαχτό όταν η ζωή έρχεται στο φως. Μην το δείχνεις. Μην μιλάς. Στάσου εκεί με το κοριτσάκι σου και φωτογραφήσου από μια σειρά αρσενικών φωτογράφων».

Οι δηλώσεις αυτές της Knightley είναι βέβαιο ότι θα διχάσουν την κοινή γνώμη, κυρίως διότι δεν βιώνουν όλες οι γυναίκες την εγκυμοσύνη και τον τοκετό με τον ίδιο τρόπο.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue